reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Raczej mieszane:) Koleżeńsko rodzinne ale pod dzieci:)
Zjadłam całe mleko w tubce:) Podobno mleko zdrowe to co mi tam:)))):-D

reklama
no kochana bardzo ładnie wyglądasz ,o brzuszek się martw to się nazywa kołyska dla dzidzi ;-)trzeba coś mieć ,żeby maleństwo miało gdzie się chować tak??tort wygląda przepysznie ....właśnie musiałam zjeść czekoladę taką ochotę nabrałam przez torcik :)
suzi1 jaką podjełaś decyzję kolejna wizyta czy luz...?

dobra dziewczyny też uciekam bo mam jeszcze jedną nogę do depilacji przecież wczoraj nie dałam:szok: rady ,
brzuch mnie bolliiiiii nie wiem od czego ,owulacyjnie chyba ........sama nie wiem ,buziaki miłej nocki:happy2:

Ewcia - wiem, że prlaktynę robi się w dowolnym diu cyklu (przed owulka), a progesteron po owucle, najlepiej w okolicach 21dc, reszte to nie wiem, musisz poczytać

esmeralda - ja na hormonach tarczycy się nie znam, ale jestem pewna, że przy odpowiednich lekach da się to wyregulować. A jeżeli chodzi o pregnyl dla męża, to ile on tego ma wziąć, bo jeden zastrzyk kosztuje 30-40zł (jedna ampułka), ja w każdym cyklu biorę go na pęknięcie pęcherzyków, trzy ampułki

wikulaa u nas jedna ampułka kosztuje 80 zł, jeszcze nie wiem czy skorzystamy bo jesteśmy w kropce finansowej, zresztą lekarz powiedział, że to dziwne że mój maż z tego powodu nie może mieć dzieci, i że nie jest u niego źle, ale wiadomo zapisał, a ja wolę jeszcze poczekać, żeby te swoje sprawy załatwić i żeby zacząć leczyć się razem, ale wiadomo nie ode mnie to zależy kiedy zacznę, staram się dostać do endokryn. nzoz więc dziś się dowiedziałam że musze czekac do grudnia w kolejce, to dziękuję bardzo i szukam dalej, jak nie pójdzie no to pójdę prywatnie. no jeszcze czekamy z tym zakupem pregnylu musimy to przemyśleć. wikulko mój mąż ma brać go na podwyższenie poziomu testosteronu, bo ma za niski i ma go brać co trzy dni przez okres około 2-ch m-cy. Więc tak to wygląda u nas.

Kinga zdrowka dl amezusia..oby szybkow rocil do normy...
lopop kochana nie wmawaj sobie...

a do mnie mama zaraz wpadnie na kawe,sprzedala mi kolczykow troszke,wiec z kasa przyjdzie..heee

a ja mam pytanie,czy ja moge isc do labolatorium iz robic sobie badania,,bo czytalam tu u nas,ze w 21dc robi sie progesteron,prolaktyne,testosteron, tsh,t3,t4-moge sama isc to zrobic..a toz krwi czy z sikania sie robi??

ewcia możesz iść sama bez żadnych skierowań, ja właśnie też byłam na tych samych badaniach, ale nie na poszczególne dni cyklu, ja normalnie w jednym dniu robiłam, to jest badanie krwi,
Badania krwi

Jest to jedno z podstawowych badań. W badaniach krwi ocenia się:

• w dowolnym czasie cyklu miesięcznego stężenie hormonów tarczycy, prolaktyny, androstendionu (testosteronu);
  • w 2 – 3. dniu cyklu stężenie hormonu folikulotropowego i luteinizującego oraz estradiolu;
  • stężenie progesteronu – oceniane 7 dni przed miesiączką. Niekiedy niezbędne jest określenie stężenia progesteronu w postaci serii oznaczeń – na przykład w 21., 28. lub 35. dniu cyklu.
DZIEWCZYNY!!!! ja Was podziwiam, skąd wy bierzecie pieniądze na te wszystkie działania z niepłodnością, ja miałam tylko 3 wizyty w klinice, parę prostych badań i już pozbyłam się 500 zł albo i więcej, aż boję się myśleć ile jeszcze wydam, oczywiście żadne pieniądze nie będą przeszkodą do osiągnięcia mojego celu i trochę głupio z mojej strony mówić w ten sposób, no ale niestety to sporo kosztuje wszystko, ale nic mnie nie powstrzyma i chocbym miała sobie chleb od ust odjąć będę walczyć do samego końca!!

QUOTE=suzi1;7392832]Witam Was kochane:) Dopiero wstałam :zawstydzona/y: Na nocce nawet spoko szybko poszło :)
Zaraz wskakuję do wanny bo muszę przygotować sie do gina:)
Milego dzinka:*
Lopciu to z Ciebie prawdziwa zdolniacha kulinarna :tak: Tak jak Mmm, dobrze jest mieć kogoś kogo można się poradzić w tej kwestii
Kinga dużooo zdrówka dla M oby szybko wrócił do formy &&&&
Hej Gwiazdeczko:)
Esmeralda, spokojnie idź koniecznie do lekarza niech on sprawdzi co i jak. Powie które badania kiedy zrobić, a zioła możesz pić one nie zaszkodzą :tak:[/QUOTE]

suzi kiedy to się nie da na spokojnie, mam powera i muszę nadać sprawom pędu ;) ale to chyba dobrze;-)

pozdrawiam wszystkie babeczki i miłej nocki życzę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam z rana

u mnie znowu wczoraj miały być przytulanki no ale wyszło inaczej:-( może to i dobrze bo za 9 miesięcy ma syn komunię a u nas jest taki zwyczaj że rodzice siedzą z dziećmi i weź tak siedź na ostatnich nogach lub od razu po porodzie... no dobra wymyślam chyba sie powoli poddaję
muszę wydrukować papiery do ośrodka adopcyjnego i pokazać M niech poczyta i powie mi kiedy dysponuje na tyle czasem żeby zacząć
a wszystko przez to bo jest pracoholikiem:hmm:

witam was i ja!

u mnie wczoraj jednak przytulanki były!! 4dni przed owu. Mąż poczuł się nieco lepiej.
mam zamiar jeszcze w piątek to powtórzyć jak się tylko da! zależy jak M bedzie sie czuł na siłach.
Puki co za 3dni mam mniej wiecej owulacje. czekam dalej.

lopop rozumiem cie... wiesz ale jeszcze nic straconego! który masz dc.? teraz jestes też jakoś przed owu?

witam was i ja!

u mnie wczoraj jednak przytulanki były!! 4dni przed owu. Mąż poczuł się nieco lepiej.
mam zamiar jeszcze w piątek to powtórzyć jak się tylko da! zależy jak M bedzie sie czuł na siłach.
Puki co za 3dni mam mniej wiecej owulacje. czekam dalej.

lopop rozumiem cie... wiesz ale jeszcze nic straconego! który masz dc.? teraz jestes też jakoś przed owu?
dzisiaj 14dc i pewni już po owu była wczoraj

mi się gorąco wydaje że ja jestem zdolna do zapłodnienia tylko przez 12 godzin

reklama
myslisz że już po owu? może jeszcze dziś się poprzytulajcie... nigdy nic nie wiadomo. a przesunięcie może być i wiesz :yes:

ja ten cykl i tak uważam moj za stracony już,ale to nic bo od przyszłego mam poważne plany. Tabsy i temperaturka. zawzięłam się na maksa teraz. W tym roku zajdę w ciążę!!! zobaczycie!!! :-D:wink:

Do góry