reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

a ja wpadam to do was
mega smutna... :-(

mąż mi się rozchorował... teraz akurat jak mi sie dni płodne zaczeły ;\\\
Kinga ruch to zdrowie,ale nie przeginaj,bo na noc ci sily nie starczy..
siły to ja mam zawsze Ewcia... ale widzisz mąż mi się rozłożył i nici z boboseksów puki co.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć dziewczyny po długim czasie!! Napisałam Wam taki długi list, a tu się wszystko usunęło :-( Więc napiszę mniej więcej w skócie, po badaniach nasionek u męża jednak androlog stwierdził że nie ma tragedii, i że mieści się w normie i zapisał mu l-karnitynę, tran z rekina, witaminę c:szok: no i diohespan bo niby ma tam jakieś małe żylaczki ale to się nie kwalifikuje do operacji, więc jest dobrze z tego wynika. Ja w międzyczasie odwiedziłam ginekolga w przychodni i dałam mu moje wykresy cyklu, powiedział, że mam przyjść za jakieś pół roku, bo nie wie co tu odczytać, mówił, że wygląda jakbym wcale nie miała owulki, ale może może..więc mam więcej tego przynieść..A dziś jesteśmy po badaniu krwi i wizycie w pryw klinice, mój m ma zbyt niski testosteron i zapisano mu zastrzyki (jakiś pregnyl czy coś takiego o ile dobrze zrozumiałam), no a u mnie zbyt wysokie tsh, doktor powiedział, że u mnie to już patologia i że mam iść do specjalisty endokrynologa, i że wogóle źle to wygląda. Zdołował mnie :-(. Oczywiście pójdę, już zaczynam się rozglądać co i jak, bo chcę jak najszybciej zacząć się leczyć!! Za dwa dni robię moje pierwsze domowe badanie lh testem żeby zobaczyć czy mam te jajeczka czy nie.. Mąż oprócz tych witamin co miał brać bierze jeszcze androvit z salfazinem na przemian, ja w obecnym czasie tylko oeparol i witaminę E . Dziewczyny powiedzcie coś na temat tego tsh podwyższonego, wiem że tutaj doświadczone panie są i wiedzą dużo na te tematy, może coś chociaż mi rozjaśnicie w głowie, domyślam się że podaje się tam jakieś hormony, i co dalej? czy jeśli to jedyny problem to czy da się szybko zajść w ciążę po braniu odpowiednich leków czy długo trwa takie leczenie? o co wogóle chodzi? dla mnie rok prób spłodzenia dzidziusia to bardzo długo, gdybym miała gwarancję że nastąpi to nawet za 10 lat to bym się cieszyła, ale któż mi da tą gwarancję ?? ach..Póki co jeszcze nie biorę pod uwagę, żadnych inwazyjnych środków działania w naszej sytuacji, tzn. wszelkich operacji itp. odkładam to na dalszy plan, a inv inseminacje, to też jeszcze długa droga, mam nadzieję, że jeszcze coś się uda w miarę możliwości naturalną drogą no i plus odpowiednie hormonki. A i jeszcze ostatnio wyczytałam co nieco o ziołach klimuszki i sroki na płodnośc, ponoć to takie świetne, ale nie wiem co mam myśleć na ten temat . Może najpierw odwiedzę tego endokrynologa, chcę już zacząć działać coś, ale może coś powiecie w tym temacie tsh.. achh..

esmeralda[/B Ziółka możesz pić nie zaszkodzą, ja właśnie zaczęłam. Oprócz tego ja i mój bierzemy witaminy dla starających się. Jak chcesz to kup sobie książke "droga ku/do płodności" (nie jestem pewna czy jest tam ku czy do). Jest w niej ciekawie opisane: jakie badania, jak wybrać lekarza/klinikę, dieta i coś z psychologii(ale tego rozdziału nie czytałam). Nie martw się, bedzie dobrze.:)

dzien doberek
witam sie porannie
mnie siostra obudziła rano,abym jej poczte otworzyła..ech,,no to juz wstałam..

lopopo to jak lubisz to bedziesz miala na zime przetworki
oliwka Pałówko, tylko my razem mieszkamy,a tam jego rodzice z siostra jedna-codzinnie koło ciebie przejeżdżam,a nawe kilka razy dziennie...
suzi jak nocka??
mmm wiedizałam ze ty masz przepis,dzieki..

cześć ja też rano na nogach

Kingo przykro mi

wiecie gdzieś niedawno czytałm że można już dużo wcześniej czyli od połowy cyklu wiedzieć że idzie @ i jednym z tych objawów są żylaki (jestem na nie wyczulona bo moja teściowa non stop o nich mówi bo ma) i od paru cykli boli mnie żyła właściwie drażni i mam dzisiaj 13dc więc pewnie dupa a nie mogę czytać taki rzeczy bo od razu sobie biorę do głowy:-:)baffled: i pewnie się zrobi ten żylak ach mam psychozę

Kinga zdrowka dl amezusia..oby szybkow rocil do normy...
lopop kochana nie wmawaj sobie...

a do mnie mama zaraz wpadnie na kawe,sprzedala mi kolczykow troszke,wiec z kasa przyjdzie..heee

a ja mam pytanie,czy ja moge isc do labolatorium iz robic sobie badania,,bo czytalam tu u nas,ze w 21dc robi sie progesteron,prolaktyne,testosteron, tsh,t3,t4-moge sama isc to zrobic..a toz krwi czy z sikania sie robi??

A ja sie witam juz z PL :-D Pelnia szczescia u mnie, meza i syncia poprostu super!!! Trafilismy chyba na jakis wyz, bo piekna pogoda sie zapowiada :-D

ide poczytac co napisalyscie.

Ewcia,wiem,pytałam o to skąd pochodzi:))))
Nas nie ma cały dzień,ostatnio zjeżdżamy ok 20-stej:(
Jaja,wykończę się psychicznie...ale prognozy co do terminów są dobre.

Witam ja też już na nogach, o 6 obudził mnie koleś. Darł się pod oknem, wczoraj odwoził go mój kolega po pracy do domu i tamten myślał że dzisiaj mój kol go zawiezie do pracy na rano. I przylazł pod nasz dom za dziesięć szósta i darł się w wniebogłosy. Nawet sąsiada obudził.
Życzę dobrej kawy, ja spadam się poruszać, dzisiaj basen i siłownia:)

reklama
magdalena dobrze,ze nie dostal jakas doniczka ten kolega..
oliwka no to napisalam,,a ty tez tam w remoncie pomagasz??
Gwiazdeczka widze,ze promieniujesz super,ze humorek boski..

Do góry