reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Dzień dobry
pok, moim zdaniem za wcześnie wyznaczyłaś fazę lutealną - powinna się chyba zaczynać 18 dnia cyklu - dopiero wtedy jest wyższa od 6 poprzedzających. Ale oczywiście to nic nie przekreśla, mam nadzieję, że test się w kolejnych dniach zaróżowi.

Ja dziś mało będę zaglądać, bo zaraz bierzemy się za meble.
Wczoraj byliśmy u teściów na imieninach. Musieliśmy do dziadka wezwać pogotowie, bo strasznie źle się czuł, nie mógł oddychać (a w piątek wyszedł ze szpitala). Na szczęście nie zabrali go, ale jest tak sobie.

Miłego dnia dziewczynki. Może wam uda się pogrillować, bo ja nawet jakbym chciała, to nie da rady, bo pada.

reklama
Witam się porrannie :)

Tabletki, które przepisał mi lekarz przestały działaś juz wczoraj i znów żołądek i jelita bolą - mam juz tego dość ! Niby zdrowa , a ciągle brzuch boli :(

pok - jacieeeeeeeeee !!!!!!!!!!! Może się udało .... !!!! ???? Ale jaja by były :) Wreszcie jakiś dobry nius by był i nadzieja dla nas długo starających się :))

witajcie kochane ..ja mam dzis 7 lat po pierwszym poronieniu i cała ta trauma i szpitalne przejścia wracają z wybiciem 1go maja takze dziś nie popiszę za bardzo...

Pok- wykres miodzio i na tescie można sie dopatrzeć kreseczki..powtórz jutro albo dziś ale innym testem bo ten jak allegrowy wyglada-taki płytkowy albo strumieniowy kup:)
pocichu szykuję sie na gratki dla Ciebie....

Iza,Kahaka,Palemka- witajcie kochane-buziaki dla Was i niech choć dla Was dzień bedzie miły.

mi najciężej jest dlatego ,ze wszędzie ludzie sie cieszyli a my traciliśmy Niunie...i tak jest do dziś-boli a wszyscy rodzinnie i miło spędzają choc na 5 min zamykam się w pokoju zeby opłakac mojego skarbeczka....Nigdy o Nim nie zapomnę.................
jest tylko trochę łatwiej mimo ,ze mam dzieci-niepotrafie tego wytłumaczyć...

nie smęce więc...dziś bede w krzakach...

pok ja Cie sprowadzac na ziemie nie bede! Lataj sobie wysoko i lataj bo wykres piekny, to fakt, co do testow, to sie nie znam, bo nigdy testowac nie musialam, nigdy nie czulam sie w ciazy! Ale jak dziewczyny radza kup porzadny test i wklej tu dwie kreseczki:tak:

Ide do ginki za chwile po leki na prolaktyne i zapytac czy umie wyleczyc mojego chlopa. I jeszcze czy moze wystawic mi zwolnienie na ewentualne in vitro. Trzymajcie kciuki wiec zeby mi wystawiala, bo chole... wie ile razy bede miala to ICSI

Dzień dobry
pok, moim zdaniem za wcześnie wyznaczyłaś fazę lutealną - powinna się chyba zaczynać 18 dnia cyklu - dopiero wtedy jest wyższa od 6 poprzedzających. Ale oczywiście to nic nie przekreśla, mam nadzieję, że test się w kolejnych dniach zaróżowi.

wedlug temperatury moze tak ale biore rowniez pod uwage test owulacyjny i bol owulacyjny...

witajcie kochane ..ja mam dzis 7 lat po pierwszym poronieniu i cała ta trauma i szpitalne przejścia wracają z wybiciem 1go maja takze dziś nie popiszę za bardzo...

Pok- wykres miodzio i na tescie można sie dopatrzeć kreseczki..powtórz jutro albo dziś ale innym testem bo ten jak allegrowy wyglada-taki płytkowy albo strumieniowy kup:)
pocichu szykuję sie na gratki dla Ciebie....

mamita tulam Cie mocno! ;* Nie moge powiedziec, ze wiem co czujesz ale moge sprobowac wyobrazic sobie Twoj bol. Poplacz sobie kiedy Ci tego trzeba. Jestem pewna, ze z czasem i Ty bedziesz umiala w pelni cieszyc sie z 1 majowej pogody.

to byl test strumieniowy tylko wyjelam z wewnatrz te kreseczke, bo ja i M. wlasnym oczom nie dowierzalismy.

pok ja Cie sprowadzac na ziemie nie bede! Lataj sobie wysoko i lataj bo wykres piekny, to fakt, co do testow, to sie nie znam, bo nigdy testowac nie musialam, nigdy nie czulam sie w ciazy! Ale jak dziewczyny radza kup porzadny test i wklej tu dwie kreseczki:tak:

Ide do ginki za chwile po leki na prolaktyne i zapytac czy umie wyleczyc mojego chlopa. I jeszcze czy moze wystawic mi zwolnienie na ewentualne in vitro. Trzymajcie kciuki wiec zeby mi wystawiala, bo chole... wie ile razy bede miala to ICSI

gin przyjmujacy w niedziele!?! wow! i to 1 maja! wow! ja zyje w kraju, w ktorym w weekend tylko szpital a lekarze nie przyjmuja najczesciej jeszcze w jeden dzien tygodnia (sroda lub piatek).

nie wiem czy zrobie test, bo temp dzis spadla... bez sensu sie nakrecalam.

a co do wczorajszego testu, to nie kumam czemu na zdjeciu prawie tej kreski nie ma, bo na tescie jest wyrazna. no nic. ide sie czyms zajac, zeby zapomniec o rozpaczy, ktora mi sie w serduchu zaczyna.

pok tu nie ma pierwszego maja, poza tym ja mam tylko w niedziele polskiego gina, ide juz narka

2 rozne testy zrobione (jeden tej samej marki co wczoraj). Na obu blady bladzioch. Na pewno nie wyimaginowany, bo M. go widzi :)
ale na tym tescie, co wczoraj robilam bledszy niz wczoraj, wiec pewnie nic z tego...

pok skoro cos wyszlo to dobry znak trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A teraz relacja z wizyty u ginki:
Wizyta pomyslna bardzo, mam olac dupka, jeszcze dokoncze w tym cyklu i juz nie bede brac.
Dostalam lek na prolaktyne, bierze sie tabsa na tydz i zbija ja szybko, po 2 tyg powtorzyc badanie prl.
Co do mojego chlopa, to owszem da sie to leczyc (FSH i LH), ale to moze potrwac nawet kilka lat, a ja ich juz nie mam...
Co do in vitro to okazalo sie ze ginka wspolpracuje z klinika PARENS w krakow i nawet nie musze tam latac do Polski, dala mi nr pryw do lekarza i tylko na punkcje musze poleciec i na transfer, w sumie tydzien, reszte oni mnie tu prowadza, tzn ona dokladnie, wiec dla mnie bomba! Bo sie martwilam troche urlopami. Tyle
progress.gif
Edytuj Zgłoś

reklama
amalfi - to super. bardzo pozytywne niusy! :) chociaz chyba twoj post ine otwiera mi sie do konca.
piekny zbieg okolicznosci i super, ze ginka chce Ci tak pomoc.
ytlko jedna sprawa - po transferze mozna latac samolotem?

Do góry