reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

hejka..

Piaska
a co to za książka ? dawaj tytuła:-D

Anuszka
&&&&&---> bedzie si:tak:

Zjola
powitac ;)

Błonka
:szok: pryyyy szalona mamuśko ;))))
no tak ,roczek już jutro--> nasza kochana Zosia ehhhh przeleciało :eek::-D

Kahaka
wybaw się na weselu ,zjedz za nas pyszności i życz siostrze wszystkiego dobrego--> niech bedą dla siebie najlepszymi przyjaciołmi ! to pomaga bardzo :)

miłego cioteczki i smacznej kawy:)

reklama
"Siewca wiatru" Maja Lidia Kossakowska.
Fajnie to sobie wymyśliła. Rzecz się dzieje u aniołów, są bardzo ludzcy i mają masę przywar i słabości i się nagle skapęli, że Bóg sobie gdzieś wybył. I teraz kombinują, jak zrobić, żeby nikt się nie połapał i żeby utrzymać stary porządek. :-D To tak w wielkim skrócie :-D.

Dziewczyny, utworzyłam ankietę, po której Inseminacji udało się zajść w ciążę. Jeśli Wam się będzie chciało, to zapraszam do udzielania odpowiedzi.:biggrin2:

Dziewczyny szukam swojego miejsca...
staram się o ciążę 6 lat i jestem przypadkiem immunologicznym. W 2010 miałam laparoskopię na której wykryto u mnie endometriozę... Po niej pierwsza iui i po jej klapie dalsze szukanie przyczyn. Wykryto u mnie przeciwciała ANA 2 w mianie 1:160... Tak to trafiłam (za namową koleżanki do prof.Maliny) On zlecił pakiet badań... Wyszły mi:
przeciwciała przeciwplemnikowe - 56,3, przeciwciała przeciw beta- glikoproteinie 20,1 (norma 20) AKtywność komórek NK po 2 godzinach 30,6 (norma do 33). Oprócz tego mam anty - TG podwyższone.
Ocena cytokin: Inf gamma 965
Czynnik martwicy nowotworu 240
IL 10 - 168
IL 4 - 24.
Kmórki NK 10%
CD 56 - 13%
Reszta wg porfesora ok
Wskaznia szczepienia.... PO 2 szczepieniach mlr - brak hamowania. PO 4 - 46,5 (wynik z 30 października)
Wyniki po szczewpieniach ANA 2 wzrosły do 1:320, przeciwciała przeciwplemnikowe na tym samym poziomie zostały a ocena cytokin:
Inf gamma 1953
czynnik martwicy nowotworu - 2263
IL 10 - 146
IL 4 - 65
Komórki NK 17%
CD56 - 18,5%
generalnie wyniki gorsze tylko mlr ok. Profesor nie skomentował, tylko tyle, że to wszystko jak na sonusoidzie jest itp... i kazał próbować. Przez pół roku starania nie przyniosły rezultatu... W międzyczasie zgłębiałam swoją wiedzę i ewidentnie większość lekarzy jest przeciwna szczepieniom przy ANA2 (szkoda, że tak późno do tego doszłam)... Malina nie ma innej drogi jak szczepienia więc sobie go podarowałam i trafołam do Tchórzewskiego. Ten powiedział, że przy ANA2 nie powinnam się szczepic i dał leki...
Po nich oprócz rozstroju ukłądu gastrycznego:
Interferon gamma 179
Czynnik martwicy nowotworu 540
IL 10 - 1267
IL 4 - 28

Profesor stwierdził, że jest ok i kazał się starać. Mimo zaleceń i 2 iui z encortonem z ciąży nici.
Teraz jestem po 1 ivf przy wspomaganiu Fraxiparyny, acardu i encortonu (10mg) i też beta < 0,1.
Szczerze to już nie wiem co robić... Poszukać innego immunologa? Ale jakiego? wydałam ponad 20 tys i czuję że stanęłam w martwym punkcie...
Może Wy coś doradzicie?
oprócz tego co już napisałam to sama zrobiłam:
Homocysteina 7,89 (normy 5,10-15,40)
antykoagulant toczniowy - ujemny
antytrombina 92,7 (norma 80-120)
przeciwciała przeciw translutaminazie tkankowej - ujemne
CMV - ujemne...
A ANA 2 po tych wszystkch kuracjach mam już 1:640!!!

Przepraszam za taki ogromniasty post ale już sama nie wiem co mam z sobą zrobić i cz wogóle jest ktoś kto mi może pomóc...

zula_5 - nieźle jesteś przebadana. Ja też chodzę do prof. Malinowskiego i zastanawiam się, czy zdecydować się na szczepionki. Myślę raczej o IUI najpierw. Ale zobaczymy, od odbiorę resztę badań.

chyba zaraz padnę.... to miał być cykl bezowulacyjny a ja... ja.... ja chyba mam owulację!!!!! :szok::szok::szok:

szukałam notesu i wypadł mi z szafki test owulacyjny, ostatni jaki posiadam, no i myślę sobie, a niech mi tam, wykorzystam go i będzie spokój, zero testów owu, zero testów ciążowych nie będzie mnie kusiło.

przed chwilą siknęłam i oto wynik:

Zobacz załącznik 576580

jestem w szoku, jeszcze nigdy od roku nie zdarzyło mi się bym miała dwa cykle owulacyjne pod rząd!!! przez rok miałam 3 razy owulację i zawsze były po między nimi cykle bezowulacyjne, a teraz czyżby dwie owulacje w dwóch cyklach pod rząd!!!! :szok::szok:

jeśli to się potwierdzi to będę ubóstwiać zioła o. Sroki do końca życia!!!!!!!!

Jeszcze nie wiem, bo na razie jesteśmy w trakcie badań. Na razie wiem tylko, że u męża wyszły silne przeciwciała. Jak dostanę wszystkie wyniki, to idę do niego w połowie września i wtedy mi powie. Ale podejrzewam, że zaleci szczepienia. Ja bym chciała inseminację najpierw. No ale raczej zdam się na niego, bo już jedno dziecko nam się wystarał, może teraz się uda z drugim.

reklama
Do góry