reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Tymonka - trochę tych zrostów poprzecinał podczas histeroskopii ale to była histeroskopia diagnostyczna ze znieczuleniem miejscowym. Powiedział, że tych zrostów jest jednak za dużo i trzeba to zrobić porządnie w całkowitym znieczuleniu, bo nie wytrzymałam bym teraz z bólu i zwiała mu z fotela. Poza tym podczas tej histeroskopii operacyjnej wkładają do macicy specjalną wkładkę, żeby te zrosty spowrotem się nie zrobiły i usuwają ją po pewnym czasie, jak się wszystko zagoi. A tak jak mówisz nie miała bym siły, żeby przechodzić przez kolejne poronienie. Zresztą po co brnąc w coś co się wydarzy na 90 %? Poczekam, ponaprawiają mnie i do dzieła :)

reklama
A no to wszystko jasne- skoro histero była diagnostyczna to wiadomo że nie mogli ci operacji zrobić. A czułaś coś czy kompletnie bez bólu się obyło?
Jak już cię zreperują to się będzie działo:-D

Zjolciu a jak będą się pozbywać tych zrostów u ciebie? będziesz miała laparo drugi raz tak? nie mozna było teraz tego zrobić od razu? Jasne jak wiesz w czym problemi czym grozi staranie się teraz to lepiej odczekać niż się nastawiać na tak ogromny stres jak poronienie.

A gdzie Błonka bo jej nie widzę?
Palma to u mnie mają dotrzeć do celu bo u Błonki już zrobiły wszystko co możliwe:tak:

Błoneczka a ty ile miałaś IUI? swoją drogą to dziwne że iui się nie udały a naturals tak... jak tu nie wierzyć w blokady, myślę że przy iui presja jest tak duża że to obniża szanse na udanie się:) Super że się udało:-)

ja mialam 2 IUI na lekach PUREGON co koszt jednego miesiaca wychodzil nam 800 zl plus 700 za inseminacje plus 100 za zastrzyk na pekniecie... plus 50 za duphaston...... wiec dziewne to wszystko strasznie ze na tych lekach nic a na samym clo chyba sie udalo...

Błonka,chyba się udało????No co Ty!
Kiedy betę robisz?

Wiecie co,mieliśmy nockę z przebojami...mianowicie mieliśmy ochotę na małe co nieco ale niestety dzieci...
One chyba wyczuły sprawę i zamiast spać to dokazywały...
Najpierw było śmiesznie,potem już mniej...
Tak więc oglądamy film i z wyczuciem czekamy aż Nina zaśnie i wydaje się,że już cisza a tu nagle prąd wyłączyli i ta w ryk....
Walczyliśmy do północy ale w końcu zasnęła,my na szczęście nie:))))
Wizytę u ginka mam na środę,19:)

caro beta juz zrobiona, wyniki po 16 :) ale o 15 mam jeszcze wizyte u ginki w innym miescie wiec odbiore pozniej no i zanim do domu dojade to... ;p ale postaram sie jak najszybciej napisac :)

A no to wszystko jasne- skoro histero była diagnostyczna to wiadomo że nie mogli ci operacji zrobić. A czułaś coś czy kompletnie bez bólu się obyło?
Jak już cię zreperują to się będzie działo:-D

Czułam taki ból, jak na porządną @, bo oni pompują do macicy płyn, który ją rozpycha. Przecinanie zrostów nie bolało, znieczulenie szyjki też nie, tylko takie nieprzyjemne trzeszczące uczucie podczas robienia zastrzyku:baffled:

Palemko - histero :)

reklama
Do góry