reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

Ewelinka no ja tez sie nie znam, to bedzie musial lekarz zobaczycz. Rzeczywiscie duzo tych parametrow.

No ja tez postanowilam luzowac w tym mies :) Jedynie testy owu bd robic bo bardzo pomagaja :)

Wczoraj bylam u przyjaciolki ktora ma malego bobaska i tez zaszla w ciaze dopiero w 12 cs. A obydwoje zdrowi.

Milego dnia :*

reklama
Ewelinka no ja tez sie nie znam, to bedzie musial lekarz zobaczycz. Rzeczywiscie duzo tych parametrow.

No ja tez postanowilam luzowac w tym mies :) Jedynie testy owu bd robic bo bardzo pomagaja :)

Wczoraj bylam u przyjaciolki ktora ma malego bobaska i tez zaszla w ciaze dopiero w 12 cs. A obydwoje zdrowi.

Milego dnia :*

no widzisz, ja mam duzo takich kolezanek, ktore po 15-16 cyklu zaszly, nie ma reguly :-)

Ewelinka wlasnie patrze na necie ze 12 mln plemnikow to bardzo malo, praktycznie od 20 mln w dol to lekka choroba :( Ale pozostale parametry chyba dobre. Czyli ma malo plemnikow ale jakosciowo sa niezle. Koniecznie idzcie szybko do lekarza!

Ewelinka a ja pamietam, ze Ty juz bylas w ciazy i zaszlas, wiec albo wtedy plemniki byly dobre, albo mimo slabych zaszlas i przez ich slabosc poronilas, znam taki przypadek, ze laska na slabych plemnikach zaszla, ale tracila kilka ciaz, oby u Cb to nie bylo to :-)

Moj tata mial zaledwie kilkaset TYSIECY plemnikow (pracowal w chemii i dlatego) a urodzilam sie ja cala i zdrowa, nigdy zadnych problemow ze zdrowiem :)

Najwazniejsze zeby bylo troche zdrowych plemnikow to wtedy mozna isc na inseminacje nawet. A najgorsze jak wszystkie sa slabe, nietety to jest powod wiekszosci poronien.

nie wiem czy dobrze to interpretuje, ale chyba ma tylko 4 % plemnikow o prawidlowej budowie, chyba, ze sie myle

Nie, to jest norma te 4%. Chodzi ze powinien miec wiecej niz 4% (norma>4%) plemnikow o prawidlowej budowie. A ma 24 % czyli dobrze. Parametry wszystkie ma w normie tylko jest ich bardzo malo.

Moj tata mial zaledwie kilkaset TYSIECY plemnikow (pracowal w chemii i dlatego) a urodzilam sie ja cala i zdrowa, nigdy zadnych problemow ze zdrowiem :)

Najwazniejsze zeby bylo troche zdrowych plemnikow to wtedy mozna isc na inseminacje nawet. A najgorsze jak wszystkie sa slabe, nietety to jest powod wiekszosci poronien.

wlasnie ta moja kolezanka zaszla bodajze z 5 razy i wszystkie stracila bardzo szybko, rok temu zaczeli sie leczyc, najpierw wyszlo, ze on nie ma plemnikow na tyle silnych by ciaza sie utrzymala i u niej cos wyszlo, ze jakby jej organizm odrzuca ciaze, lecza sie, miala niedawno tzw wlew, biora mnostwo lekow, ogolnie podziwiam ich, raz, ze to ciagnie finansowo a dwa psychicznie :no:

reklama
No raczej nie bardzo. Meska nieplodnosc bardzo ciezko leczyc, parktycznie daje male efekty, mozna jedynie nieznacznie polepszyc parametry nasienia ale bez szału... Dobra wiadomosc jest taka ze czynnik meski nie jest zadnym problemem przy inseminacji czy invitro. W takich sytuacjach szanse na powodzenie sa 99%. Najwazniejsze zeby kobieta byla zdrowa przy sztycznym zaplodnieniu, jesli to tylko facet jest chory to zaskakuje za pierwszym podejsciem.

Do góry