reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
A no fajnie. Tylko póki ludzie go nie dostaną to ja się jeszcze nim nie ciesze :) trochę też skandal żeby bardziej się opłacało być bezrobotnym niż pracującym w tym kraju. Ale ten zasiłek powinien być. Wiele ludzi na studiach jest już po ślubie i chcieliby mieć dziecko ale nie da rady bo za coś trzeba je utrzymać ale muszą odkładać conajmniej parę lat żeby znalesc prace na umowę później popracować żeby się macierzyński należał i może dopiero wtedy jakiekolwiek zabezpieczenie jest... Paranoja... U Was też jest taki problem ze smieciowkami ? Bo Lublinie więcej tych studenciakow niż mieszkańców a pracodawcy zacierają rączki bo mnie i kilka osób nie urządza smieciowka z 6stowami i praca co 2-3dzien,ale już takiego studenta tak bo rodzice i tak mu zapewniają studia i życie a on ma 6 stów na imprezy... A żeby wziasc nawet jakieś dwie prace to ustalenie grafika w obu nie mając swojego konta jest również niemożliwe bo myślą że za parę stowek jest się dostępnym 24godziny na dobę przez 8 dni w tygodniu ;)

u nas to jest mega bezrobocie albo umowy zlecenie, ja pracuje jako niania i nie mam nic zusu z tego czy cos, ale trzymam sie tej pracy, bo mam kase z tego, ciesze sie, ze choc taka prace mam w tych czasach

Ja tez miałam zlecenie ale niestety 3 razy mieliśmy po roku podpisana umowę i później juz mając pracownika którego znają 3 lata wola wziasc nowych na kolejne zlecenia.

ja pracowalam w wielu miejscach i malo gdzie mialam umowe o prace, w jednym zakladzie mialam tylko, to jest skandal, ze nie daje sie kobietom sznasy na zajscie w ciaze, bo sie boi taka kobieta, co potem, skoro nie bedzie miec macierzynskiego :szok:

No właśnie dlatego nie dostajemy normalnej umowy. Dla większości kobieta to problem bo ciąża zwolnienia później urlopy a pracować jak nie było tak nie ma komu...

reklama
Do góry