reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Kara mnie nudzi wieczorami I jak juz mialm sie zabierac to cos zawsze a nie moge pisac z tel bo mam lumie z tablet to idzie jak krew z nosa I musze z lapa pisac chyba musi mi moj fafona kupic przynajmniej zeby miec forum:-)wiec tak scan ok wyliczyla mi na 11 tydz I 2 dzien wiec zrobila prenatalne odrazu ale jestem w szoku sprawdzila mi jajniki jajowody szyjke I cala macice dwa razy obejzala czy aby napewno nie ma drugiego dziecko bo tam wszysycy ogolnie mieli pompe ze pewnie blizniaki ha ha ha ale sprzet maja wow normalnie dwa lata tam nie bylam ale ten aparat to jakies ferari pani sie tak ekscytowala chyba lubi swoja prace zmierzyla nawet stopy dziecku ogolnie widac ze jest grubiutkie chyba dobrze sie ma ale taki szok ze tak duzo miejsca I jedno dziecko po blizniakach to takie wrazenie dziwne jak narazie wszytsko w porzadku a teraz najlepsze wiadomosci polozna nie widzi zadnych wskazan do specjalnej opieki bo dziecko jest jedno wiec nastepna wizyta w 16 tyg u niej I scan w 20 tyg musze zadzwonic do mojego lekarza moze cos zalatwie a jak nie to nie bede miec wyjscia I wyladuje u polskiego ale jest u nas taki program wit d3 I sie zapisalam bo ma sie dwa dodatkowe scany I nastepny mam za 3tyg a kolejny w 34 tyg moge sie poswiecic I lykac te tabsy polozna chce mie trzymac do 39 tyg I rozwiazac ciaze omalo nie spadlam z krzesla jak mi to powiedzila ogolnie baba taka se raczej nie zaufalabym jej w kwesti porodu sprawiala wrazenie takiej sztywnej baby a tu mam fotke zescanowalam I jakas taka mala wyszla Zobacz załącznik 684827

reklama
Anilokowa nie wazne jak wazne ze zostaniesz mama I to sie tylko liczy trzymam kciuki zeby sie wam szybciutko udalo I zebyscie nie musieli dlugo czekac :-)
Moj sie wczoraj smial ze mu kasprowy spadl z serca ze wszytsko ok ale powiedzilam ze jezeli nawet mialo by byc cos nie tak to juz moja ostania ciaza

Mama gratulacje dobrze wiedzieć ze u ciebie wszystko ok . A bąbelek świetny .
Aniołkowi popieram co pisze mama nie wazne jak ale bedziesz mamą i tego ci zycze i nam wszystkm

Mama super, zazdroszczę dzieciaczki na tym etapie są mega ruchliwe, pamiętam ten czas, ciesze się ze wszystko dobrze.

Kara ja to caly czas mowilam do mojego ze ono chyba nic sie nie rusza ale ciagle fikalo ale przed juz samym polozeniem sie na lezance mowie do mojego ze ja nie chce I ide do domu musial mi z 5 minut tlumaczyc zebym sie polozyla ale na 80 % jestem pewna ze dziewczynka :-) bede zdziwiona jak cos tam urosnie I mialam tez 3 d ale zdjecie wyglada jak bym miala tam krewetke CRL 45 mm ale ma jakies wielkie stopy bo az 7 mm mam juz folder :-) z czego sie ciesze nawet moj szpital zainwestowal bo daja teraz taka broszurke infortmacyjna co I jak nawet napoisali co trzeba ze soba zabrac ale jak weszlam do szpitala to takie ciary mialm bo ten scan robia na przeciwko oddzialu moj oczywiscie nie zadowolony ze za 3 tyg wracamy bo mowi ze mu sie ten oddzial zle kojazy ale najlepsze to jest ze najpierw poszedl sobo po kawke I tak siedzila na krzeselku jakby na piknik przyszedl ehh faceci

Mama fajnie, dobrze że wsparcie miałaś, czasami są nie ocenieni, ale czasami to po prostu typowi faceci. Ty myślisz ze dziewczynka, a ja do mojego M. mówiłam ze to chyba chłopiec tak jakoś mi to z kosmosu przyszło. Jejku żeby tylko wszystko było dobrze jutro, ale gdzie mi do twojego prawie 12 tyg, jeśli dobrze pójdzie to będzie miało 6 tyg i parę dni bo wtedy mówiła ze wygkada na początek 5, denerwuje się już, ale mam takie przekonanie w środku ze jest okej, mam nadzieję że przeczucie mnie nie zawiedzie.

Kara musi byc w [porzadku nie ma innej opcji najawazniejsze zeby sie uspokoic ja mam takie momenty takie paniki ze szok ale wmawiam sobie ze musi byc dobrze bo inaczej to wyladuje w domu bez klamek za nami polowa sukcesu teraz juz tylko ma byc z gorki I ten rok ma byc nasz ! ja nie widze innego scenariusza zreszta kazdej z was zycze dziecka bo to chyba najlepsze uczucie na swiecie wziasc w ramiona male rozowe bobo

Hej mamuski jestem w 17 tyg ciazy poprzednio dwa razy poronilam. Teraz zeby mi sie nie nudzilo dostalam nadcisnienia 160/110 150/99 140/87 poszlam do Gp i biore Labetalol. Wszystko bylo by ok tylko,ze po wzieciu tabletki dostaje kolatania serca,drgawek i wymioty. Cisnienie spada i po 4 godzinach znow jest wysokie. Do tego okropnie boli mnie dzis brzuch w samych pachwinach i w nadbrzuszu jakby okolics watroby. Mialam dzis skan i z dzidzia jest ok ale kompletnie nie wiem co robic z tym cisnieniem i bolami. Znow rano pedzic do gp? ...czy jesli dzis cisnienie wzrosnie to dolne do 100 to jechac na szpital ? Moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacji ?

Mankeyka, ja bym na Twoim miejscu poszla. Tak wysokie cisnienie nie wyglada dobrze, zwlaszcza, ze nie jestes jeszcze na polmetku. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok

reklama
witaj mankeyka :) ciśnienie masz takie w stanie spoczynku? Mi też skakało ciśnienie ale tylko po wysiłku i jak posiedziałam 5 minut to się normowało... dlatego nikt się tym nie przejmował... na Twoim miejscu darowałabym sobie GP tylko na pogotowie jechała... kontaktowałaś się z położną? One najczęściej wiedzą co robić...

Do góry