reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Roxii a to krwawienie to nie przypadkiem przez to że bierzesz progesteron, bo on jest dopochwowy dobrze pamiętam? może coś sobie podrażniłaś?? trzymam mocno kciuki żeby ciąża się rozwijała i przede wszystkim nie była poza maciczna &&&&&&&&&&&&&& tak na marginesie już miałam cię zapytać kiedyś... jak to możliwe że przy in vitro jest ciąża pozamaciczna?? ja myślałam że tylko przy normalnym zapłodnieniu bo zarodek się zagnieździ w jajowodzie, ale przecież tobie umieścili już w macicy, czy to oznacza że się cofnął?? ściskam mocno kochana, trzymaj się :-) wierzę że będzie dobrze :-)

agatakat no to gratulacje :-)

reklama
abed no niestety przy in virto ciąża pozamaciczna cześciej się zdarza niż tak normalnie:sorry2: wcześniej tez myślałam że to niemożliwe, ale jak mi się to przytrafiło to zaczęłam czytać i faktycznie jest to możliwe. Nie wiadomo jednak dlaczego tak się dzieje, prawdopodobnie zarodek myli kieruki i wędruje nie tam gdzie trzeba, zamiast wędrowac po macicy w poszukiwaniu dobrego miejsca trafia do jajowodu i tam się zagniezdza. Mam jednak nadzieję, ze tym razem to nie to, bo chyba w łeb sobie strzele:baffled: kurcze dziewczyny czy u mnie nic nie moze być normalnie??? ja nie wiem jak można mieć takiego pecha:sorry2:
A co do twojej sugestii że to moze od podrażnienia to nie sądze, za duzo tego było jak na zadrapanie, zobaczymy jak będzie dzisiaj narazie jest w miarę ok.

same wiecie jak to jest człowiek się pochwali a potem jeśli coś się stanie (puk puk) to tym większy zawód jest :happy2: ale mam nadzieję że wszystko będzie ok.

roxi ojej, jutro idziesz na bete? może miałabyś z kim skonsultowac to krwawienie?

costa Ty miewasz długie cykle?

agatakat no w zasadzie cie rozumiem, bo ja tez się nie pochwaliłam pozytywnym testem, bałam się zeby nie zapeszyć, chciałam jeszcze troche poczekać, no ale pojawiło się to krwawienie:sorry2:
U ciebie na pewno wszystko jest wporządku, naprawdę gratuluję!!!!!:-)
Ja na betke jade dopiero w poniedziałek, dzisiaj i jutro moja klinika jest zamknieta, wiec nawet nie mam z kim tego skonsultować, zresztą nikt mi nic nie poradzi na tak wczesnym etapie nic sie nie da zrobić, albo się udało albo nie. Ja nie mam już nadzieji, nie chcę sobie jej robic, bo wiem, ze takie plamienia rzadko kiedy dobrze się kończą:sorry2: Najgorsze jest tylko to że jeszcze tyle musze czekać... No ale nic nie zrobię, siedzę, odpoczywam tylko tyle mogę...

costa luknełam na twój wykres, narazie wygląda ok, tylko owulka coś się spóźnia:sorry2: ten cykl napewno bedziesz miała dłuzszy niż 30-sto dniowy, bo dzis jest twój 17dc a owulki jeszcze nie ma, moze coś się przesunęło i na dniach bedzie, trzymam kciuki &&&&&&&&&&:tak:

reklama
Roxi czy ty masz plamienia czy krwawienia? Brązowe czy żywa czerwona krew? Nie musisz juz robić testów, bo nawet gdyby ciaza sie nie utrzymała to beta spada powoli i testy jeszcze przez jakis czas bedą pozytywne. Ja cały czas trzymam kciuki za twoja fasolkę. Tak jak mówisz jak mozna miec takiego pecha kilka razy z rzędu!! No nie mozna!! Czekamy do poniedziałku i mam nadzieje, ze wiesci bedą dobre.

Agatakat gratuluje!! Życzę spokojnej ciazy!

Costa po tabletkach cykle mogą sie wydłużyć i w ogóle możesz miec pomieszanie z poplątaniem. Nie znam sie za bardzo na wykresach, bo dopiero od 3 miesięcy sie w to bawię, ale na moje oko to owu mogła być tego 14dc chociaż śluz ci na to w ogóle nie wskazuje. Nie masz plodnego śluzu? Mysle, ze program ci za kilka dni Coś wyznaczy.

Miska nie miałam okazji wcześniej...strasznie mi przykro, ze sie nie udało. Do końca wierzyłam,moze moze jakis cud sie wydarzy. Mam nadzieje, ze w Polsce pójdzie lepiej. Trzymam za ciebie kciuki mocno.

Dzieki ciężarówki za fluidki. Złapałam ile sie da i mimo dziwnych zachwiań w tym cyklu liczę na zajączka:-)

Do góry