reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Roxii tez mysle, zeby nie odstawiac Dupka, zobaczymy najpierw czy owulacja bedzie, tzn czy ten moj pecherzyk peknie, a potem bede sie martwic :tak: milego wieczoru :-D

reklama
Loczkis rzeczywiscie co lekarz to inna diagnoza i leczenie ,mozna oszalec..:wściekła/y:
powiem Ci odnosnie dupka,bylam 3 tyg temu w polsce u mojego ginek-endok. i powiedzial mi ze luteina lub dupek brany za wczesnie moze ja zablokowac owulacje i dziala antykoncepcyjnie!!:szok:,koniecznie kazal mi brac 3 dnia skoku tempki!!!! ,nie 14,nie 15 ,nie 16 tego! powiedzial rowniez ze robienie testow owulacyjnych przy moich zaburzeniach hormonalnych jest daremne,tylko mierzenie tempki , obserwacja sluzu i szyjki,najlepszy bylby monitoring po Clo ale niestety w irlandii jest to niemozliwe:no::wściekła/y:!!!
wiec coz cykl z Fostimolem ,,przegrany,,!!! od dzis zaczynam nowy cykli nowe nadzieje tym razem z Clo ,zalecenia od 5 dc do 9dc....zobaczymy;-)

loczkis mądra decyzja, nie rezygnuj z dupka, to nie jest najlpeszy pomysł, przy tak nieregularnych cyklach on naprawdę pomaga i do tego potrzymuję ewentualną ciążę:tak: Przepraszam za zamieszanie, ale właśnie przed chwilą wgłębiłam sie w temat i doczytałam, że duphaston jednak nie hamuje owulacji, jest to opinia lekarza, a także jest to napisane w ulotce tego leku. Wpisz sobie w google indeks leków i tam wyszukaj duphaston, w charakteryzacji leku jest wyraźnie napisane, że nie hamuje on jajeczkowania:-) także uważam, że lekarz w pl miał rację nakazując brac go od 15dc. Ta babka tutaj była jakas niedouczona jak wyszyscy lekarze na wyspach, oni tego leku w ogóle tu nie stosują i pewnie nie wiedzą do końca co to jest, zresztą jak wiesz tutaj oni wystko robią naturalnie bez wspomagaczy, co nie zawsze jest słuszne, bo zyjemy w takich czasach a nie innych i czaem trzeba naturze trochę dopomóc;-) Jeszcze raz przepraszam za mętlik:-p

basik, Roxii, widzicie, nawet wy macie dwie rozne informacje :-( co lekarz to opinia :wściekła/y:
Roxii ta ginka u ktorej bylam to Polka, przyjezdza do Galway raz na dwa tygodnie.
basik ja tez bralam teraz od 5dc ale ta dzisiejsza ginka powiedziala, ze powinnam od 3dc :szok: moje endometrium jest bardzo cienkie, i pewnie nie zdazy sie odbudowac do owulacji, czyli pewnie nici z tego cyklu :wściekła/y: i ona wlasnie twierdzi, ze powinno sie brac od 3dc, wlasnie po to, zeby endo zdazylo urosnac :szok: tylko tak na zdrowy rozum, jak zaczne brac wczesniej Clo, to i owulacja bedzie szybciej, wiec endo bedzie takie samo :wściekła/y: dziewczyny ja juz naprawde zglupialam, jeszcze troche, i rzuce te wszystkie leki w pizd..... bo mam naprawde dosyc :wściekła/y:

basik i jeszcze zapomnialam dodac, ze jak ci wypadnie owulacja mniej wiecej w weekend w ktory ona pracuje, to warto podjechac tylko na usg. zawsze lepiej sprawdzic czy nic zlego sie nie dzieje :tak:

basik nawet jak nie bedziesz miala owulki w weekend, to ja i tak bym poszla, nawet juz po zeby sprawdzic czy sie cos nidobrego nie dzieje :tak: niestety nie wiem jak ona przyjmuje, bo jeszcze nie ma terminow na przyszly rok :-( i powodzenia w nowym cyklu, obys miala fajna niespodzianke na poczatku roku :-D

Loczkis -leki mam na 3 cykle jesli sie nie uda w tym czasie to w kwietniu polece do mojego gina do polski,tej babeczce jakos nie ufam,slyszlam o niej co ,
nieco poza tym raz u niej bylam i nie zrobila na mnie dobrego wrazenia:no:.ba!!!! bardzo negatymne!!!!!
Oczywiscie z braku laku to i ...:
wiec w razie ......bede zmuszona skorzystac z jej uslug....eh...zycie na ojczyznie:-(

Loczkis a no widzisz co lekarz to inna opinia:baffled: ja czytałam ulotkę duphastonu i tam właśnie było napisane że nie hamuje on owulacji, nie wiem z kąd tyle rozbierzności na ten temat:no: najbezpieczniej będzie jednak kontrolować cykl i brać dupka po skoku tempki, wydaje mi się to najlogiczniejsze rozwiazanie w Twojej sytuacji. Napewno złym pomysłem jest całkowita rezygnacja z dupka. A co do endo to kurcze kiepska sprawa, wiem że czerwone winko pomaga na przyrost i orzechy brazylijskie:tak: ale powiem Ci ze ja miałam podobną sytuację z endo jak podchodziłam do IUI, wtedy miałam cykl monitorowany i na krótko przed owu tez gin mi powiedziała, ze jest ono za małe i niewiadomo czy będzie sens robić zabieg, ale w dzien owulki okazało się że endo ładnie podrosło i było ok, może u Ciebie też urośnie tuż przed owu;-)
Co do clo to nie pomogę, bo nie bardzo się na tym znam, ale Noelka też brała clo, może ona doradzi od którego dnia cyklu powinno się zacząć.

reklama
dziewczyny pytanie z innej beczki. kupujecie swoim mezczyznom prezenty na swieta. ja nie mam pojecia co kupic mojemu M. on wszystko, atgeo czego nie ma jest dla mnie za drogie. Pytam sie go co chce dostac on ze nic , ze wystarczy mu czekolada;/ ehh a wiem ze mi kupil drogi prezent, tylko ze on wiecej zarbia i moze wiecej ucuilac sobie. ehhh.
jak macie jakies pomysly dla swoich mezow dajcie znac moze cos skopiuje:)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry