reklama
basik77
Fanka BB :)
Loczkis rzeczywiscie co lekarz to inna diagnoza i leczenie ,mozna oszalec..
powiem Ci odnosnie dupka,bylam 3 tyg temu w polsce u mojego ginek-endok. i powiedzial mi ze luteina lub dupek brany za wczesnie moze ja zablokowac owulacje i dziala antykoncepcyjnie!!
,koniecznie kazal mi brac 3 dnia skoku tempki!!!! ,nie 14,nie 15 ,nie 16 tego! powiedzial rowniez ze robienie testow owulacyjnych przy moich zaburzeniach hormonalnych jest daremne,tylko mierzenie tempki , obserwacja sluzu i szyjki,najlepszy bylby monitoring po Clo ale niestety w irlandii jest to niemozliwe
!!!
wiec coz cykl z Fostimolem ,,przegrany,,!!! od dzis zaczynam nowy cykli nowe nadzieje tym razem z Clo ,zalecenia od 5 dc do 9dc....zobaczymy;-)

powiem Ci odnosnie dupka,bylam 3 tyg temu w polsce u mojego ginek-endok. i powiedzial mi ze luteina lub dupek brany za wczesnie moze ja zablokowac owulacje i dziala antykoncepcyjnie!!

wiec coz cykl z Fostimolem ,,przegrany,,!!! od dzis zaczynam nowy cykli nowe nadzieje tym razem z Clo ,zalecenia od 5 dc do 9dc....zobaczymy;-)
loczkis mądra decyzja, nie rezygnuj z dupka, to nie jest najlpeszy pomysł, przy tak nieregularnych cyklach on naprawdę pomaga i do tego potrzymuję ewentualną ciążę
Przepraszam za zamieszanie, ale właśnie przed chwilą wgłębiłam sie w temat i doczytałam, że duphaston jednak nie hamuje owulacji, jest to opinia lekarza, a także jest to napisane w ulotce tego leku. Wpisz sobie w google indeks leków i tam wyszukaj duphaston, w charakteryzacji leku jest wyraźnie napisane, że nie hamuje on jajeczkowania:-) także uważam, że lekarz w pl miał rację nakazując brac go od 15dc. Ta babka tutaj była jakas niedouczona jak wyszyscy lekarze na wyspach, oni tego leku w ogóle tu nie stosują i pewnie nie wiedzą do końca co to jest, zresztą jak wiesz tutaj oni wystko robią naturalnie bez wspomagaczy, co nie zawsze jest słuszne, bo zyjemy w takich czasach a nie innych i czaem trzeba naturze trochę dopomóc;-) Jeszcze raz przepraszam za mętlik

basik, Roxii, widzicie, nawet wy macie dwie rozne informacje :-( co lekarz to opinia
Roxii ta ginka u ktorej bylam to Polka, przyjezdza do Galway raz na dwa tygodnie.
basik ja tez bralam teraz od 5dc ale ta dzisiejsza ginka powiedziala, ze powinnam od 3dc
moje endometrium jest bardzo cienkie, i pewnie nie zdazy sie odbudowac do owulacji, czyli pewnie nici z tego cyklu
i ona wlasnie twierdzi, ze powinno sie brac od 3dc, wlasnie po to, zeby endo zdazylo urosnac
tylko tak na zdrowy rozum, jak zaczne brac wczesniej Clo, to i owulacja bedzie szybciej, wiec endo bedzie takie samo
dziewczyny ja juz naprawde zglupialam, jeszcze troche, i rzuce te wszystkie leki w pizd..... bo mam naprawde dosyc 
basik i jeszcze zapomnialam dodac, ze jak ci wypadnie owulacja mniej wiecej w weekend w ktory ona pracuje, to warto podjechac tylko na usg. zawsze lepiej sprawdzic czy nic zlego sie nie dzieje

Roxii ta ginka u ktorej bylam to Polka, przyjezdza do Galway raz na dwa tygodnie.
basik ja tez bralam teraz od 5dc ale ta dzisiejsza ginka powiedziala, ze powinnam od 3dc

basik i jeszcze zapomnialam dodac, ze jak ci wypadnie owulacja mniej wiecej w weekend w ktory ona pracuje, to warto podjechac tylko na usg. zawsze lepiej sprawdzic czy nic zlego sie nie dzieje

basik nawet jak nie bedziesz miala owulki w weekend, to ja i tak bym poszla, nawet juz po zeby sprawdzic czy sie cos nidobrego nie dzieje
niestety nie wiem jak ona przyjmuje, bo jeszcze nie ma terminow na przyszly rok :-( i powodzenia w nowym cyklu, obys miala fajna niespodzianke na poczatku roku 

basik77
Fanka BB :)
Loczkis -leki mam na 3 cykle jesli sie nie uda w tym czasie to w kwietniu polece do mojego gina do polski,tej babeczce jakos nie ufam,slyszlam o niej co ,
nieco poza tym raz u niej bylam i nie zrobila na mnie dobrego wrazenia
.ba!!!! bardzo negatymne!!!!!
Oczywiscie z braku laku to i ...:
wiec w razie ......bede zmuszona skorzystac z jej uslug....eh...zycie na ojczyznie:-(
nieco poza tym raz u niej bylam i nie zrobila na mnie dobrego wrazenia

Oczywiscie z braku laku to i ...:
wiec w razie ......bede zmuszona skorzystac z jej uslug....eh...zycie na ojczyznie:-(
Loczkis a no widzisz co lekarz to inna opinia
ja czytałam ulotkę duphastonu i tam właśnie było napisane że nie hamuje on owulacji, nie wiem z kąd tyle rozbierzności na ten temat
najbezpieczniej będzie jednak kontrolować cykl i brać dupka po skoku tempki, wydaje mi się to najlogiczniejsze rozwiazanie w Twojej sytuacji. Napewno złym pomysłem jest całkowita rezygnacja z dupka. A co do endo to kurcze kiepska sprawa, wiem że czerwone winko pomaga na przyrost i orzechy brazylijskie
ale powiem Ci ze ja miałam podobną sytuację z endo jak podchodziłam do IUI, wtedy miałam cykl monitorowany i na krótko przed owu tez gin mi powiedziała, ze jest ono za małe i niewiadomo czy będzie sens robić zabieg, ale w dzien owulki okazało się że endo ładnie podrosło i było ok, może u Ciebie też urośnie tuż przed owu;-)
Co do clo to nie pomogę, bo nie bardzo się na tym znam, ale Noelka też brała clo, może ona doradzi od którego dnia cyklu powinno się zacząć.

Co do clo to nie pomogę, bo nie bardzo się na tym znam, ale Noelka też brała clo, może ona doradzi od którego dnia cyklu powinno się zacząć.
reklama
dziewczyny pytanie z innej beczki. kupujecie swoim mezczyznom prezenty na swieta. ja nie mam pojecia co kupic mojemu M. on wszystko, atgeo czego nie ma jest dla mnie za drogie. Pytam sie go co chce dostac on ze nic , ze wystarczy mu czekolada;/ ehh a wiem ze mi kupil drogi prezent, tylko ze on wiecej zarbia i moze wiecej ucuilac sobie. ehhh.
jak macie jakies pomysly dla swoich mezow dajcie znac moze cos skopiuje
jak macie jakies pomysly dla swoich mezow dajcie znac moze cos skopiuje