reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Witajcie kochane musze nadrobic wszystko dawno niezgladalam. ja jeszcze 4 dni i jde na skan zobacze ile mam babelkow.Niewiem czy wszsytkie tak macie moj przezywa katorki bo wszystko mnie denerwuje i drazni przez to sa klopoty w domu juz niedaje z tym rady niewiem czy to ogolnie hormony czy tez na to maja wplyw leki jakie biore.:-(Jednym slowem jestem jak baba.

reklama
5 tydzien juz to gratulacje kaska. Boze jak ten czas leci pamietam jeszcze jak nie dawno testowalas. Masz juz jakies objawy, bole brzucha?

Hejka
Roxi, Aga dziekuje za cieplutkie slowa... sprobuje sie dodzwonic do tej kliniki ale po urlopie bo wlasnie pojutrze lece do Polski - wiec narazie o niczym innym nie mysle:) Po tym wszystkim nalezy mi sie porzadny wypoczynek z rodzinka:) Wogole to u nas z klinika jest tak ze na ostatniej wizycie w tym maju chcielismy zeby po roku ustalili nam wizyte bo chemy wiedziec czy czasem zolnierzyki dalej nie maleja - wiec mamy wizyte w maju. Moze wiec dlatego nic nie przesyla tylko w maju nam co dadza.... wogole moze to bardziej pytanie do Roxii: czy jak M chce miesc juz na to spotkanie zrobione kolejne badanie zolnierzykow to wystarczy ze pojdzie tam w klinice do tego okienka i oni normalnie przyjma czy musze miec takie skierowanie od GP??
Roxi ty wogole dzisiaj masz znowu wizyte - mam nadzieje ze juz sie dowiesz co i kiedy:)
Aga - no to udanej przeprowadzki i czekamy na wiesci jak juz podlacza ci internet...
Kasiu powodzenia na skanie....napisz jak juz bedziesz po:)
Noelka a jak u ciebie??

Zuzia u mnie spoko:) Musze czekac w lutym na @ i dzownic zeby zabukowac badanie HSG, jesli @ sie nie pojawi to w marcu mam zrobic test zeby wykluczyc ciaze i dzwonic na badanie bo u mnie @ sa b.nieregularne. W miedzyczasie staram sie starac:) W klinice nastepne spotkanie w maju wiec mam bardzo duzo czasu jeszcze, moze natura zadziala:)

Zuzia zycze udanego urlopu!!!! Dlugo Cie nie bedzie?

aniolkowa jak tam ziolka? ja juz pije drugi cykl, po trzecim odstawiam i przerwa, ale nie pamietam ile przerwa ma trwac chyba miesiac;;;?

Hej dziewczyny!:-)

Zuzia to Ty na urlop lecisz do Polski?? ale Ci dobrze....;-) Życzę udanego wypoczynku:tak: Kiedy wracasz???
Kochana jak byłam dzisiaj w klinice to pytałam o Ciebie, ale niestety tak jak myślałam nic mi nie mogą powiedzieć bo to dane poufne itd. Ale powiedzieli mi żebyś zadzwoniła do nich i sama się zapytała, to napewno jakiejś informacji Ci udzielą:tak: masz tam do nich jakiś nr?? bo jeśli nie to podam Ci ten co ta babka mi dała dla Ciebie.
Tłumaczka która dzisiaj ze mną była mówiła że jej koleżanka czekała u nas w Edim na in vitro tylko rok:szok: na liście jest od lutego 2011 i teraz w lutym będa już jej robić zabieg. Takze naprawdę bardzo króciutko, mówiłam że kolejki sie skróciły:tak: Niebawem i do Ciebie się odezwą zobaczysz. Ale zadzwoń tam do nich i zapytaj, przynajmniej bedziesz wiedziała ma czym stoisz;-)

Umnie trochę sie poknociło, niestety Pani dktor powiedziała ze nie jestem jeszcze gotowa na punkcje:sorry: Dalej mam brać zastrzyki, w pon. znów wizyta i powiedziała ze na 90% punkcja w srodę. Mam nadzieję ze tak juz zostanie, bo męczy mnie juz to przeciąganie, niedojrze czas mi sie dłuzy to jeszcze wszystko się przeciąga:crazy: Ale z tego co naliczyłam to wyprodukowałam 17 pęcherzyków, 12 z prawej straony i 5 z lewej:tak: także chociaż to mnie pociesza że jest ich trochę, mam madzieję ze z któregoś będzie dzidzia:-D

Cześć dziewczynki
podczytuje was codziennie, ale weny na pisanie brak.strasznie mnie zdolowała ta diagnoza i szczerze mówiąc podłamała trochę. Ale z niecierpliwością czekam na nowe, dobre wieści od was - Roxi gdzie jesteś? O pisalysmy w tym samym czasie:) czyli znaczy, ze mogą być nawet 17-raczki:))) może tyle Ci nie życzę, ale 2 albo 3 naraz tak. Nie będziesz sie juz musiała stresować kolejnymi starankami w przyszłości:)

Noelko piję ziółka tez drugi cykl i po 3 robię miesiąc przerwy. Czuje sie podobnie jak po wiesiołku ( tzn mokro) z tym, ze one mi spać nie dają, bo biegam po nich siku co 3h :) tez tak masz?

Nam w końcu udało sie załatwić badanie żołnierzyków, ale bardzo niefortunnie sie złożyło, bo czeka nas przymusowa abstynecja w "te" dni. No i ja juz załamana, bo każdy cykl jest na wagę złota i "a nóż sie uda". No ale co zrobić...
przyszla tez masa papierów do wypełnienia do kliniki i 3 razy podkreślone tłustych drukiem, ze jak nie przyjdę z partnerem to spotkanie przepadnie a na następne będę czekać dłużej. Najbardziej mnie wkurza, ze w pracy muszę dać kopie appointmentu i wszyscy sie dowiedzą, ze sie leczymy w klinice :(

Ostatnia edycja:
aniolkowa.mama dzieki za dobre życzenia, ale ani bliźniąt ani tym bardziej trojaczków nie chce:szok::no: he he;-) będe miała podany tylko jeden zarodek więc naszczęście nie ma ryzyka ciaży mnogiej:-D Wiem że chciałaś dobrze, ale ja narazie chcę tylko jedna dzidzię:tak::-)

A Ty nieprzejmój się tak kochana, bedzie dobrze zobaczysz, nie załamuj się tylko. Fajnie że macie juz umówione badanie armii, zawsze to jakiś mały kroczek do przodu:tak: wiem że akurat tak źle się trafiło że musicie sie powstrzymać od prztulanek właśnie w dni płodne:sorry: Troche lipa, rozumiem Cię, ale niestety nieraz trzeba się poświęcić. Trzymaj się i uszy do góry!!!!:-)

reklama
aniolkowa ja nie czuje zadnej roznicy po ziolkach i po wiesiolku tez nie :)
My ze szpitala nie dostalismy zadnych papierow. moze dlatego, ze babka wypelniala je na miejscu, robila ze mna wywiad chyba z 30 min zadajac pytania dotyczace mnie i mojego M.
Albo takie papiery dostane po tych wszystkich badaniach jak juz beda miec pewna diagnoze naszej bezplodnosci.

Tez podczytuje forum codziennie, rozne tematy, ale weny do pisania brak:(

Ja w pracy nie chce mowic, ze staramy sie o dziecko bo pewnie zaczeliby panikowac, ze zaraz odejde na maternity. Wciskam wiec mojej manager kit, ze mam problem z tymi torbielami i @. Cos mi sie wydaje, ze moze cos podejrzewa, ale mam to gdzies. Jak sie dowiedza nie bedzie wielkiej tragedii, ale nie chce mi sie z nimi o tym gadac.
Moje spotkania byly zawsze w szpitalu, na oddziale maternity ginekologicznym wiec tak bylo zawsze na liscie. A na twoich aniolkowa jest uwzgledniona klinika? JEsli tak to i tak sciemnij ze masz cysty i tyle. Na pewno nie beda sie wypytywac o szczegoly.

Do góry