reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

NorkAn z kręgosłupem lepiej, miałam trochę więcej luzu pod koniec zmiany i jak tylko mogłam to siedziałam, żeby go odciążyć ;) pobolewa mnie jeszcze ale już tak nie rwie jak wcześniej... no i brzuch mnie przestał boleć ;) nawet nie wiedziałam, ze to będzie taka ulga ;) teraz czekam tylko do Wigilii czy @ łaskawie się pojawi czy nie :) Ale myślę, ze jutro albo pojutrze powinna być... Tak coś czuję ;)

reklama
Fimka o kurcze widzisz wystarczy chwila nieuwagi i moze byc nieszczęście. Wspolczuje. Franio marudzi przez zabki i tez jestem wykończona bo bym ciągle tylko spala wiem ze nie mogę się do Ciebie porównywać. Oby malemu szybko przeszlo

Pati dobrze ze juz lepiej

Przepraszam ze mało pisze ale mam urwanie głowy malym i jestem ciągle senna i zmęczona

Takiego malca nie da sie uchronic przed wszystkim. Wazne ze czuje sie juz lepiej
Na zastrzyk za pozno gdyz podaje sie go gdy wystepuje niezgodnosc serologiczna aby zapobiec wytworzeniu przeciwcial anty rhd. Mi go po porodzie nie podali bo okazalo sie ze przeciwciala juz sie wytworzyly czyli bylo juz za pozno. Gdy przeciwciala sie pojawia dopiero jest mowa o konflikcie serologicznym wczesniej to tylko niezgodnosc. Przeciwcial juz nic nie "zabije". Przy kolejnej ciazy jesli dziecko bedzie rh + beda traktowac plod jako cialo obce ktore beda chcialy zwalczyc.

Fimka - ja mialam salmonelle w wieku 4 lat.Nie bylam w szpitalu , mialam zastrzyki i szybko przeszlo.Zjadlam przeterminowane lody.

Happy mum - o co chodzi z tym konfliktem dokladnie.Ja przy pierwszej ciazy po porodzie robili Nadii badanie na konflikt bo miala duza zoltaczke i bylismy 7 dni w szpitalu na naświetlaniach.Ja mam 0 rh - a maz A rh -

Dzieci pochodzace z konfliktu czesto maja duza zoltaczke. Konflikt moze wystapic tylko jesli matka jest - a ojciec + tak jest w konflikcie rhd ale tych konfliktow jest wiecej np w ukladzie kell ale zdarzaja sie baaaardzo rzadko

Fimka - ja mialam salmonelle w wieku 4 lat.Nie bylam w szpitalu , mialam zastrzyki i szybko przeszlo.Zjadlam przeterminowane lody.

Happy mum - o co chodzi z tym konfliktem dokladnie.Ja przy pierwszej ciazy po porodzie robili Nadii badanie na konflikt bo miala duza zoltaczke i bylismy 7 dni w szpitalu na naświetlaniach.Ja mam 0 rh - a maz A rh -

Ja miałam salmonellę na studiach po weselu kuzynki, schudłam 10kg, to akurat ekstra efekt uboczny ;) ale pare dni gorączka 40st, okropny ból żołądka nawet przy "wypiciu" małej łyżeczki wody. I 3 tyg dochodzenia do siebie.

Widze ze nie proznowalyscie ;) duzo czytania
Norkan przytulam. Czas sie odprezyc to moze zaskoczy!
Fimka wspolczuje. Mam nadzieje ze to nic groznego i szybko sie poprawi. Oby maly szybko wrocil do zdrowia.
Anik podobno panuje wirusowka. To przez ta pogode i brak prawdziwej zimy. Zdrowka zycze.
U mnie jutro owu. Jesli mi przejdzie infekcja bo juz raczej jest ok to chyba sprobujemy.
Pati na bole plecow pomaga podobno robienie kociego grzbietu i lezenie na twardym.

reklama
Do góry