reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Mika - gratulację!
Mychunia -
współczuje i tule:hmm:
NorkAn - ja miałam robione badania hormonów i usg dopochwowe (żeby sprawdzić budowę narządu, jajniki itp.) i tyle:) Miałam mieć jeszcze sprawdzaną drożność jajowodów, ale te badanie robi się w ostateczności:)
niunians- ja niestety nie mam żadnego bloga, tak na to forum luźno wrzucam przepisy:) Dziś może w końcu uda mi się coś wrzucić. Ostatnio chorowałam i nie miałam głowy do gotowania i jedzenia. Dziś chciałabym zrobić sałatkę z kurczakiem ale już nic nie obiecuję, bo później mi głupio:)
Kurczę, dziś zobaczyłam coś dziwnego, dosłownie delikatnie zabarwiony na brązowo śluz, ale nie dużo odrobinkę. Nie wiem czy za mocno poczynam sobie z szyjką, sprawdzając ją codziennie, czy znowu mam jakieś problemy z hormonami... bo zagnieżdżenie wykluczam, nawet owulacji w tym miesiącu nie czułam,:(

Ostatnia edycja:
Trzeba byc pod opieka lekarza zajmujacego sie konfliktem. Mega specjalisci sa w Warszawie. Co miesiac trzeba badac miano przeciwcial czy nie rosna jesli tak to w jakim tempie i do tego przeplyw krwi w tetnicy mozgowej dziecka (przez usg) bo te przeciwciala matki wplywaja na rozpad krwinek czerwonych u dziecka co moze prowadzic do anemi dziecka a nawet smierci ale na to tez jest sposob. Wykonuje sie transfuzje wewnatrzmaciczna. Czyli przetacza sie dziecku krew przez pepowine ale takie rzeczy robia w ostatecznosci. Kazda sytuacja konfliktowa jest inna. Wiele dziewczyn po prostu musi kontrolowac miano przeciwcial przez cala ciaze i tyle.

Witam! Czas chyba się dopisać :)
Staramy się z lubym o drugiego potomka już X czasu, jak widać ... bez skutku.
Mamy już jednego Szoguna, więc tragedii nie ma :)
Mam cykle 28 dniowe jak w zegarku, do tego ból owulacyjny zwiastuje co ma zwiastować, jednak póki co nadal nici.
Obecnie jestem w 17 dc, owulacja była w 14 dc - tak przypuszczam, ponieważ 16 dc znikł śluz płodny. Teraz pozostanie chyba tylko czekać. Póki co okropnie bolą mnie piersi, czytałam kedyś że to przez nadmiar prolaktyny ? tylko wtedy zaburza się cykl o ile mi wiadomo.

Życie od cyklu, do cyklu .. jest stesujące ... jak sobie z tym radzicie ???

Pozdrawiam serdecznie.

Nie odzywalam sie bo stracilam awojego babelka. Bylam w ciazy. W sobote wyladowalam w szpitalu w podejrzeniem ciazy pozamacicznej. W poniedzialek juz babelka nie bylo. Jest mi zle i czuje sie okropnie

reklama
Marzycielka - tulę bardzo :* trzymaj się kochana, wiem że jest Ci ciężko... nawet nie wiem co powiedzieć, bo wiem, ze pocieszanie nic nie da... mimo wszystko wierzę, że za jakis czas będzie lepiej i bardzo mocno za to trzymam kciuki :*

Do góry