reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dzisiaj mnie brzuch na okres boli :baffled: i nerwicę mam dziś większą niż wczoraj :growl::biggrin2: Pewnie małpol przybędzie .. no trudno, dzisiaj urodziny syna, więc nie zepsuję mu ich ... dwa wdechy - wydech i do przodu ;-) ;)

Wszystkiego najlepszego dla synka!

Mnie bolą piersi i o dziwo nie mam jeszcze nerwacji, ale może to dlatego, że mam l4 i dawno nie byłam w pracy :)

reklama
Wszystkiego najlepszego dla synka!

Mnie bolą piersi i o dziwo nie mam jeszcze nerwacji, ale może to dlatego, że mam l4 i dawno nie byłam w pracy :)

Dzięki kochana, ja na urlopie, też nie powinnam nerwozy miec, bo ja przed okresem nie mam żadnych dolegliwości, najpierw dostaję okres, a na następny dzień dopiero boli mnie brzuch i się wściekam :) Mam nadzieję, że te L4 to nic poważnego ?
Dziękuję za życzenia, przekaże Szogunowi od cioć z BB :)

To jedz jeszcze raz, albo sprobuj w innym szpitalu, moze tam konowaly pracuja. Mnie by w moim szpitalu z buta przyjeli, a moj lekarz by mnie zwyzywal jakbym tyle czasu z krwawieniem chodzila!
To najbliższa ginekologia jaką mam w okolicy, a jazda do Warszawy odpada :( Mój jest chory i za kółko nie wsiądzie, a tym bardziej nie w tak długą trasę...
ale powinni Cie obejrzec, zrobic jakies inne badania, no wierzyc sie nie chce, ze Cie tak olali :no:
Ano...niestety, powiedzieli mi wtedy że mają pełne sale i nie mają miejsca w ogóle.
To wezwij karetkę, wtedy Cię na pewno wezmą na badania do szpitala. Powiedz, że po ścianach chodzisz, krwawisz, nie dasz rady do lekarza dojechać. Gwarantuję, że przyjada
Hehe wiesz jak ja się czegoś takiego boję? Najgorsze jest że nie chciałabym żeby uznali wezwanie za bezpodstawne... Da się jeszcze jakoś funkcjonować, nie umieram :p
Nie no, wiem że to nie żarty... Tylko co z tą tarczycą, skoro nie mogą mi zrobić zabiegu, to tak naprawdę i tak mogą mnie odesłać, tak mi się wydaje...Zbyt wysokie TSH jest przeciwwskazaniem do znieczulenia...

To najbliższa ginekologia jaką mam w okolicy, a jazda do Warszawy odpada :( Mój jest chory i za kółko nie wsiądzie, a tym bardziej nie w tak długą trasę...

Ano...niestety, powiedzieli mi wtedy że mają pełne sale i nie mają miejsca w ogóle.

Hehe wiesz jak ja się czegoś takiego boję? Najgorsze jest że nie chciałabym żeby uznali wezwanie za bezpodstawne... Da się jeszcze jakoś funkcjonować, nie umieram :p
Nie no, wiem że to nie żarty... Tylko co z tą tarczycą, skoro nie mogą mi zrobić zabiegu, to tak naprawdę i tak mogą mnie odesłać, tak mi się wydaje...Zbyt wysokie TSH jest przeciwwskazaniem do znieczulenia...
Przynajmniej jakies leki podadza. Dziewczyno jak chcesz miec dzieci to szybko do lekarza, bo to nie jest normalne tyle krwawic. A w jazdym szpitalu maja wolne lozka na nagle przypadki. Zawsze piepsza ze nie maja miejsc!

Lyara ja wymiekam, nie bede juz namawuac, jestes dorosla i to Twoje zycie, tylko zebys potem nie miala pretensji do calego swiata jak cos zlego sie stanie. Jak mowisz ze ten szpital blisko, to sprobuj dzis jeszcze raz, powiedz ze krwawisz coraz mocniej ze skrzepami!!!

Przynajmniej jakies leki podadza. Dziewczyno jak chcesz miec dzieci to szybko do lekarza, bo to nie jest normalne tyle krwawic. A w jazdym szpitalu maja wolne lozka na nagle przypadki. Zawsze piepsza ze nie maja miejsc!

Dokładnie!. Mój syn miał zapalenie oskrzeli, pojechaliśmy do przychodni, tam lekarz stwierdziła nie tylko zapalenie oskrzeli ale i płuc, wezwała karetkę do przychodni. W karetce lekarz powiedział, że to nie jest nagły przypadek, i tyle. Był miły, odstawili Nas do szpitala, a tam zaraz na oddział trafiliśmy.
Zatemco się martwisz czy podstawne czy nie ? 90% ich wezwań jest bezpodstawnych i nikt z tego problemu nie robi, a jak już karetka przyjedzie to z krwotokiem musze Cię na badania zabrać. Lepsze to niż siedzenie przy laptopie dziewczyno!

Lyara, dziewczyny mają rację! Przez tak długie krwawienie możesz się nabawic czegoś groźnego, może dojść do zakażenia! Nie wiadomo co się tam w Tobie dzieje. Jeśli zależy Ci na własnym zdrowiu i na tym aby mieć dzieci to wzywaj karetkę! Przynajmniej zatamuja krwawienie! Wiem, ze pewnie się boisz, ale Nie daj Boże dojdzie do jakiś powikłań, zakażenia itp i możesz już nigdy nie mieć dzieci. Ja bym na Twoim miejscu nie czekała:no:

Dzięki kochana, ja na urlopie, też nie powinnam nerwozy miec, bo ja przed okresem nie mam żadnych dolegliwości, najpierw dostaję okres, a na następny dzień dopiero boli mnie brzuch i się wściekam :) Mam nadzieję, że te L4 to nic poważnego ?
Dziękuję za życzenia, przekaże Szogunowi od cioć z BB :)

Rozłożyło mnie choróbsko przed wigilią i od tej pory zalegam w łóżku. Wczoraj byłam u lekarza i na szczęście płuca i oskrzela czyste, a tego się bałam, bo bardzo kaszlę. Lekarz stwierdził, że gardło mam okropne, ale z gardłem sobie poradzę :).

reklama
Lyara ja wymiekam, nie bede juz namawuac, jestes dorosla i to Twoje zycie, tylko zebys potem nie miala pretensji do calego swiata jak cos zlego sie stanie. Jak mowisz ze ten szpital blisko, to sprobuj dzis jeszcze raz, powiedz ze krwawisz coraz mocniej ze skrzepami!!!

Dokładnie!. Mój syn miał zapalenie oskrzeli, pojechaliśmy do przychodni, tam lekarz stwierdziła nie tylko zapalenie oskrzeli ale i płuc, wezwała karetkę do przychodni. W karetce lekarz powiedział, że to nie jest nagły przypadek, i tyle. Był miły, odstawili Nas do szpitala, a tam zaraz na oddział trafiliśmy.
Zatemco się martwisz czy podstawne czy nie ? 90% ich wezwań jest bezpodstawnych i nikt z tego problemu nie robi, a jak już karetka przyjedzie to z krwotokiem musze Cię na badania zabrać. Lepsze to niż siedzenie przy laptopie dziewczyno!

Lyara, dziewczyny mają rację! Przez tak długie krwawienie możesz się nabawic czegoś groźnego, może dojść do zakażenia! Nie wiadomo co się tam w Tobie dzieje. Jeśli zależy Ci na własnym zdrowiu i na tym aby mieć dzieci to wzywaj karetkę! Przynajmniej zatamuja krwawienie! Wiem, ze pewnie się boisz, ale Nie daj Boże dojdzie do jakiś powikłań, zakażenia itp i możesz już nigdy nie mieć dzieci. Ja bym na Twoim miejscu nie czekała:no:
Spokojnie dziewczyny, nie jestem tak głupia by to olać... Chciałam jedynie wam opisać co i jak, i czego się obawiam :)
Na pewno coś z tym zrobię, ale muszę najpierw spróbować się ogarnąć, spakować coś do tego szpitala w ogóle... Piżamę na szybko wypiorę, wysuszy się i ogarnę coś... Będę musiała zgarnąć mojego pod prysznic bo sama to pewnie nie dam rady ehh czuję się ostatnio jak jakaś kaleka...

Do góry