reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Niezapomnianych i prawdziwie rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia uplywajacych we wspanialej atmosferze i nigdy nieprzemijajacej wiary w to, ze kazdy kolejny dzien moze byc jeszcze piekniejszy. Spełnienia wszystkich marzeń! Wesołych Świąt :*

Wam wszystkim :*

reklama
Czarna, u mnie dużo na lepsze. Okres mało bolesny, a wcześniej dosłownie umierałam. Głowa mnie nie boli, a wcześniej średnio raz w tygodniu, zaparć nie mam, a się całe życie męczyłam hihi. Jakoś jest lepiej :)

Lux - do mnie skierowałaś pytanie?:)
Mujer - tak miałam już 3 normalne miesiączki i cykle trwają 30 dni co jest dość dziwne bo nigdy tak nie miałam:oo:
Nessi, Norkan - dziękuje za życzenia i nawzajem kochane:*
Ruda - to na pewno za wcześnie zrobiłaś:)
no do Cb, bo ucieklas ze staraczek 2015 i myslalam, gdzie sie podzialas

Czarna - gin mi powiedział, że u mnie się uregulowalo po ciąży.
Cykl z 37 na 32 dni, krwawienie z 8-9 dni na 6, ból do zniesienia (bez tabletek przeciwbólowych).
Wcześniej 3 pierwsze dni @ brałam ibum+nospe i byłam nie do życia.
A badałas się już po połogu?
Sama widzisz zmiany, wiec pco moglo się cofnąć
I tego Ci życzę.

Bertha - temp badań zaraz po przebudzeniu (ja miałam budzik na 6 i szłam spać dalej).
Trzymałam się tego ściśle.
Termometr powinien pikać, 10sek to bada się w odbycie, tak jest w instrukcji.
A tak to trzeba czekać aż zacznie pikać (ok 5min.).
Powinno się oczywiście mierzyć w pochwie.

Ruda - ja robiłam 11dpo i rano była slabiutka.

Norman - piękna choinka!

Mika - jest kreska! Gratulacje!!

Ostatnia edycja:
Musialam jeszcze zajrzec na chwile.
Ruda pewnie za wczesnie ;) trzymam kciuki za nastepne testowanie.
Jak tam po Wigili prezenty byly ?
Moj M mnie zaskoczyl. Wiem ze moze to za wczesnie i sa na ten temat rozne przesady. ale chyba na znak ze jest pewny ze chce kolejna dzidzie ( dla nie wtajemniczonych musialam go dlugo przekonywac) kupil pod choinke pare malusich bucikow. Moze ten prezent przyniesie szczescie. Wiem ze zrobil to specjalnie dla mnie. Bede testowac w sylwestra wiec mam nadzieje ze bede mogla o polnocy wreczyc mu test z dwoma kreseczkami.

Niunians miły gest. To kciuki za test sylwestrowy.

Dziewczyny jak powinna wyglądać szyjka przed/w trakcie owulacji?

Bertha - temp badań zaraz po przebudzeniu (ja miałam budzik na 6 i szłam spać dalej).
Trzymałam się tego ściśle.
Termometr powinien pikać, 10sek to bada się w odbycie, tak jest w instrukcji.
A tak to trzeba czekać aż zacznie pikać (ok 5min.).
Powinno się oczywiście mierzyć w pochwie.

Oki, tak bede robić. Juz zakupiłam termometr normalny, nawet nazwany jest owulacyjny. Aczkolwiek pika chyba po minucie. Nie wiem czy po tym czasie on jeszcze coś mierzy.. Ale 3 razy próbowałam, zeby zweryfikować wynik i za każdym razem był inny :) ale to moze dlatego ze sa dwa miejsca po przecinku wiec takie wahania.

reklama
Do góry