reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Fimka, współczuję. A to nie rota może?

Ruda, nie wiem czy Twój Synek będzie miał się z kim bawić na tym podwórku, bo teraz wszystkie z tabletem ;/

Bertha ale ja miałam ostatnio 12 krew i juz później czysto.

Ladykot też czytałam że pierwszy może być bezowulacyjny, ale to chyba nie zawsze. Krwawilam od 4 grudnia plamienia a od 7 do 12 grudnia nia dużo krwi jak na obfita miesiączkę.

Ja właśnie nie pamietam bo to juz 3 m-cie temu, czy zaraz po zabiegu miałam krwawienie, ale wlasnie kilka dni po mi jeszcze mocniej poleciało i miałam skurcze nieprzyjemne.

U mnie tez nie kazał czekać. Ale dopiero w poprzednim cyklu trafiliśmy w owu z przytulaniem, teraz drugi cykl próbujemy - owu za ok 2 dni. Ale śluzu odpowiedniego jeszcze brak..

Mujer - przepraszam ze dopiero teraz ale nie mam głowy do niczego:(
To jakie są teraz dzieci to w 100% wina rodziców. To oni są rozkapryszeni, wiecznie niezaspokojeni, otumanieni wieczną potrzebą posiadania i kupowania. Życie ponad stan, bycie modnym, wszystkie debilne programy w telewizji mówią jednym głosem - nie masz nie istniejesz! Nie masz pieniędzy, nikt Cię nie będzie lubił i szanował!
Rodzice owładnięci manią posiadania i życia na kredyt nie mają (i często nie chcą) czasu dla dzieci, wiec łatwiej kupić drogi prezent niż pobawić się w głupiego chowanego. I wiesz skąd są te głupie teksty mamusiek dotyczące "beznadziejnego" prezentu od cioci czy wujka? Z własnych kompleksów, zagubienia i dna emocjonalnego. One już same nie wiedzą czego chcą, one nie mają pojęcia co chciałyby ich dzieci (ale bardzo boją się ze kiedyś ktoś kupi lepszą zabawkę od nich). Kiedyś rodzice mogli niewygladać, nie posiadać, nie pojechać na wakacje za granicą ale mieli czas dla dzieci. Matki tzw. "kury domowe" a nie kobiety biznesu, może nie były super ubrane i "odpimpowane" ale miały miłość i czas dla swoich dzieci. Dzieci w końcu wychowywały się w swoim naturalnym środowisku czyli - DOMU, a nie wywalane do żłobka jak nikomu niepotrzebny balast kiedy skończą 5 miesięcy. Nikt mi nie powie ze się to opłaca bo często matki wolą iść do pracy (często nieopłacalnej bo żłobek kosztuje więcej niż kobieta zarabia) tylko dlatego że nie potrafią być tą "TYLKO Mamą" czy tak znienawidzoną przez feministki "Kurą domową".
I ja się wcale nie dziwie ze dzieci teraz są takie a nie inne, bo jak mają być normalne skoro nikt nie daje im miłości, bezpieczeństwa i nie wpaja wartości - DOM, MIŁOŚĆ, RODZINA a nie SMART-FON, TABLET, NOWA PLAZMA.
Kochana wszystko zależy od Ciebie, ja byłam wychowywana przez moją mamę która często nie miała pieniędzy, ale dała nam coś najbardziej drogocennego - czas. Ja też powtarzam teraz synkowi, Gabryś może nie dostaniesz od mamy super prezentu pod choinkę ale dam Ci coś więcej - SIEBIE:)

Fimka- kochana daj znać jak coś będziesz wiedziała:(
NorkAn- strach ma wielkie oczy ale czasami trzeba się z nim zmierzyć. Czasami pierdoła decyduje o tym czy jesteśmy rodzicami:) Ale obiecuje Ci jedno, każdy bezowocny miesiąc starań to jedna wielka garść szczęścia i miłości które odbierzesz w momencie kiedy w końcu zobaczysz te upragnione dwie kreseczki:*

reklama
Do góry