reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
A ja juz nie musze robic testu. @ przyszla wczoraj na noc. A dzis pochowalam zapas kwasu foliowego. Ja mam juz dosyc tych statan, nie dam rady wiecej. Czekac z nadzieja caly miesiac a potem i tak g.... z tego. Wszystkim dookola jskos sie udaje juz mie zlicze o ilu ciazach ostatnio slyszalam. W styczniu zrobimy te badania, a do tego czasu nie chce o tym w ogole myslec. Psychicznie nie wytrzymuje, dodatkowo jeszcze dobija mnie praca.
Pewnie sie okaze ze ktores z nas jest nieplodne, a wtedy nie wiem co bedzie z naszym malzenstwem.

NorkAn - wiem, ze jest Ci ciężko... zmęczenie psychiczne też nie pomaga... może jak sobie odpuscisz, to organizm się zresetuje i będzie łatwiej? Zrób badania, będziesz wiedziała na czym stoisz ;) współczuję bardzo i trzymam kciuki za to, żebyś odpoczela psychicznie i nabrała nowego zapału za jakiś czas ;) czasem, żeby się poukładało trzeba właśnie odpuścić...

PatyMyszka:( ale poki okresu nie ma nadzieja jest:)

Norkan nie zalamuj sie moze poprostu daj troche na luz, tylko wiem latwo sie mowi a w glowie tylko jeden cel ... Bedzie dobrze musi byc ! Na kazdego przychodzi czas.

Moglabym isc juz tersz do lekarza, ale wole zaczekac i isc do mojej gin w Pl niz tu do l.rodzinnego. na szczescie tutaj panstwo wspolfinansuje leczenie nieplodnosci, nie to co teraz w tej zacofanej Polsce chca odebrac nadzieje wielu mlodym parom. Przepraszam ze tak pisze ale slysze o pomyslach tego pis.owskiego rzadu to robie sie zielona ze zlosci.
A za was wszystkie testujace niebawem trzymsm mocno kciuki.
Pati to mozemy sobie juz razem ryczec. Ile masz lat pati? 24?

NorkAn - W styczniu 25. Wiem, mloda jestem i mam nadzieję, ze to jest na moją korzyść ;) ale sądząc po tych cudach co się ostatnio ze mną dzieją, to nie będzie lekko...

To mlodziutka jestes :-) ja czekalam i czekalam na odpowiedni moment zeby zaczac starania. Myslalam ze pojdzie jak u innych , pare miesiecy i juz :-) niepotzebnie odkladalam te decyzje, no ale teraz to juz za pozno, wiadomo jakby czlowiek wiedzial ze sie przewroci to by sie polozyl.

Norkan :( doskonale wiem, jak takie planowanie, czekanie i staranie się może wykończyć psychicznie. W dodatku po jakimś czasie, gdy wciąż nie wychodzi, zaczyna się to przekładać na małżeństwo, mało tego dochodzą jeszcze problemy z zewnątrz.. wtedy czlowiek już kompletnie ma dość :( badania są dobrym pomysłem, bo możesz znaleźć problem. Ale może okazać się też, ze oboje jesteście zdrowi, a te ciągłe próby kończą się fiaskiem, bo gdzieś tam coś się w głowie zablokowalo i nie chce ruszyć. Zbyt mocna chęć posiadania dziecka.. A jeszcze jak słyszysz dookoła, ze wszystkim wychodzi, tylko nigdy nie Tobie.. :( znam to. Dlatego, mimo, ze to nie będzie łatwe, to trzeba się wyluzować, przestać o tym myśleć. co będzie to będzie. Może jeśli będziesz miała okazję, to warto pomyśleć nad jakimś wyjazdem? Choćby na dzień, dwa.. pamiętaj, wtedy kiedy rezygnujemy, przeważnie dzieją się cuda :) trzymam za Ciebie kciuki, żeby Ci się wszystko poukladalo i w końcu spełniło się Twoje marzenie :) i żebyś odetchnela w te święta.

reklama
NorkAn tule mocno :-*

Pati ja kiedyś biegalam boso po kałuży a yetaz kto by pomyślał.

Pati glowa do góry :-*

NorkAn może pomoże wam właśnie jak odpuscisz. Jak wyluzujecie i na spokojnie. Nie myśląc o tym. Wiem że to tak dobrze powiedzieć i trudno jest zrobić ale się postaraj. :-*

Ja mam ból brzucha jak na @ sama nie wiem. Możliwe że to tak wcześnie? Lekarz mówił że 3-5 tyg od oczyszczenia. Skończyłam krwawi ok 12 grudnia. Może to owulacja? Jak myślicie. Ze sluzem to tak za dużo nie ma bu coś stwierdzić.

Do góry