reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Pati - Koziorożec konserwatywny, stoi na straży praw i norm, ceni stabilność i bezpieczeństwo, Wodnik ceniący swoją niezależność, tolerancyjny, otwarty, nieco wybiegający po za swoją epokę. Związek może nie jest idealnie dopasowany ale na pewno złożony z dwóch madrych i odpowiedzialnych osób. Koziorożec może nie raz czuć się zaskoczony przez Wodnika jakimś dziwnym pomysłem na życie czy teorią na dany temat. Wodnik za to przypatruje się zdyscyplinowaniu i wytrwałości Koziorożca. Z pewnością związek Koziorożca i Wodnika wymaga pracy ale w trudnych momentach te dwa żywioły potrafią się nawzajem uzupełniać i wzmacniać:)

Mychunia - ja znam się tylko na znakach zodiaku i bardzo często się mi sprawdzają:) natomiast na planetach, gwiazdach czy numerologii w ogóle się nie znam:)

Lyara ojej wspolczuje i tule mocno. Ja po poronieniu musiałam zaczekać trzy pełne cykle i potem już można było. Ale od poronienia przez te cykle całkowity celibat. A potem szczęśliwy cykl. Lyzeczkowanie polega na usunięciu zaplodnionego jajeczka chirurgiznie
Łyżeczkowanie macicy – na czym polega?

Pacjenta dostaje krótkie znieczulenie ogólne. Następnie wkłada wziernik do pochwy, a na szyjkę macicy kulociągi. Dzięki nim macica będzie stabilna podczas łyżeczkowania.
Kolejnym etapem zabiegu jest wprowadzenie przez rozszerzoną wcześniej szyjkę macicy specjalnej łyżki chirurgicznej do usuwania zawartości macicy (zwana "skrobaczką"). Materiał wydobyty z jamy macicy jest przesyłany do badania laboratoryjnego.
Zabieg trwa około 10 minut. Pacjentka jest wzbudzana z narkozy i może wyjść ze szpitala po 3-4 godzinach od jego zakończenia, jednak powinna być odwieziona do domu przez kogoś bliskiego.
Po zabiegu pacjentka może się skarżyć na ból w podbrzuszu lub lekkie krwawienia (należy stosować podpaski, nie tampony). Ponadto należy powstrzymać się od współżycia przez okres co najmniej trzech dni lub ewentualnie dłużej. Zaleca się, aby pacjentka wzięła 1-2 dni urlopu w pracy.

reklama
marzycielka - Panna wnikliwa, skrupulatna, pedantyczna, drobiazgowa. Ryba wrażliwa, krytyczna wobec siebie, empatyczna, oddana. Związek zwykle w takim ułożeniu jest zapoczątkowany długotrwałą przyjaźnią, która z czasem zamienia się w silne uczucie. Ryba może często wydawać się Pannie zbyt zamknięta i zdystansowana przez co mogą pojawiać się kłótnie gdyż Panna pragmatyczna chciałaby stawić czoła problemom nękającym wrażliwą Rybkę. Dla Panny rodzina jest bardzo ważna więc zrobi wszystko żeby się o nią zatroszczyć. Związek może przetrwać wiele gdyż często wynika z prawdziwej miłości. Jedynym problemem mogą być sprzeczki wynikające z rozbieżności poglądów lub obranych celów obu żywiołów.

Do góry