reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

sojnabig - super w końcu jakiś ogarnięty lekarz!:) dobry lekarz to najlepsza inwestycja, szczególnie jeśli kobieta nie jest jeszcze zdiagnozowana:)

reklama
Jezu dziolszki tak mnie strasznie boli podbrzusze i jajniki nie wiem co jest grane .. chociaz z drugiej strony to czas owulacji chyba nie wiem no nie sledze kalendarzyka. Jutro sie dowiem u gin. Mam nadzieje, ze owulacjs byla wczoraj bo dzisiaj przytulasow nie bedzie, a wczoraj byly :D

Trzymam kciuki zeby jednak ciaza :)

Dziewczyny jak ktoras ma tego bloga lub strone dopisujcie do danych jak chcecie to tez wstawie :)

Apostrofa podeslij jeszcze dane Twoje raz :)

sojnabig - super w końcu jakiś ogarnięty lekarz!:) dobry lekarz to najlepsza inwestycja, szczególnie jeśli kobieta nie jest jeszcze zdiagnozowana:)

Przynajmniej jeśli dostane teraz @ to przynajmniej wiem że ktoś się mną zajmie w razie większych problemów

Witajcie dziewczyny jestem tu nowa, od jakiegos czasu czytam wasze posty :) chciałabym do was dołączyć. Ja mam już synka ma 2 lata a teraz zaczynam starania o rodzeństwo dla niego :)

dziękuję :zawstydzona/y:
tak, sama robię zdjęcia i większość przepisów jest autorska ;)

sojnabig - to dobrze, że ten dał skierowania.
Trzymam kciuki za ciążę!

Ana - witamy!

Najgorsze jest to ze badania mogę zrobić dopiero w piątek bo jutro i w czwartek pracuje od 6 do 18... A dziś jak wyszłam od lekarza było po 15 a laboratorium do 14.30:(

reklama
ankaka to tak jak ja, mam dużo fajnych przepisów, ale zdjęć brak.

Kresa biała, to miejsce, w którym łączą się mięśnie obu stron brzucha. Zlokalizowana jest w linii środkowej ciała, pod skórą, pomiędzy mostkiem a spojeniem łonowym i powstaje z krzyżujących się elastycznych włókien ścięgien mięśni skośnych i poprzecznych brzucha. Ubytek w tym obszarze w obrębie tych włókien lub ich osłabienie miejscowe powoduje uwypuklanie się tkanki podskórnej, (najczęściej tkanki tłuszczowej), co daje obraz przepukliny.Jak wygląda ta przepuklina i czy często występuje u dzieci?Jest to najczęściej guzek wielkości groszka, zlokalizowany w linii środkowej pomiędzy pępkiem a mostkiem. Ten guzek wielkości groszka w linii środkowej lokalizujący się pomiędzy pępkiem a mostkiem, nie zajmuje całej przestrzeni od pępka do mostka. Przepuklina ta występuje od urodzenia, ale przeważnie pokazuje się u dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Neonatolog przepuklinę kresy białej może przeoczyć, bo ona pojawia się, gdy większym obciążeniom podlega układ mięśni przedniej ściany brzusznej, kiedy dziecko zaczyna siadać, chodzić, biegać i rosnąć, wtedy nie da się przegapić objawów przepukliny kresy białej. Szczyt występowania przepuklin przypada u dzieci kilkuletnich. Warto podkreślić, że ta przepuklina pojawia się kilkakrotnie częściej u chłopców niż u dziewczynek.

CzarnaMadzia my z mężem wszystkie przechodzimy :tak: mąż to fan wiedźmina (książki edycja kolekcjonerska tak samo gry)

Ana650 witaj

sojnabig co za palant z tego lekarza, dobrze,że drugi jakiś konkretny

Ostatnia edycja:
Do góry