reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

sojnabig - super w końcu jakiś ogarnięty lekarz!:) dobry lekarz to najlepsza inwestycja, szczególnie jeśli kobieta nie jest jeszcze zdiagnozowana:)

reklama
Jezu dziolszki tak mnie strasznie boli podbrzusze i jajniki nie wiem co jest grane .. chociaz z drugiej strony to czas owulacji chyba nie wiem no nie sledze kalendarzyka. Jutro sie dowiem u gin. Mam nadzieje, ze owulacjs byla wczoraj bo dzisiaj przytulasow nie bedzie, a wczoraj byly :D

Trzymam kciuki zeby jednak ciaza :)

Dziewczyny jak ktoras ma tego bloga lub strone dopisujcie do danych jak chcecie to tez wstawie :)

Apostrofa podeslij jeszcze dane Twoje raz :)

sojnabig - super w końcu jakiś ogarnięty lekarz!:) dobry lekarz to najlepsza inwestycja, szczególnie jeśli kobieta nie jest jeszcze zdiagnozowana:)

Przynajmniej jeśli dostane teraz @ to przynajmniej wiem że ktoś się mną zajmie w razie większych problemów

Witajcie dziewczyny jestem tu nowa, od jakiegos czasu czytam wasze posty :) chciałabym do was dołączyć. Ja mam już synka ma 2 lata a teraz zaczynam starania o rodzeństwo dla niego :)

dziękuję :zawstydzona/y:
tak, sama robię zdjęcia i większość przepisów jest autorska ;)

sojnabig - to dobrze, że ten dał skierowania.
Trzymam kciuki za ciążę!

Ana - witamy!

Najgorsze jest to ze badania mogę zrobić dopiero w piątek bo jutro i w czwartek pracuje od 6 do 18... A dziś jak wyszłam od lekarza było po 15 a laboratorium do 14.30:(

reklama
ankaka to tak jak ja, mam dużo fajnych przepisów, ale zdjęć brak.

Kresa biała, to miejsce, w którym łączą się mięśnie obu stron brzucha. Zlokalizowana jest w linii środkowej ciała, pod skórą, pomiędzy mostkiem a spojeniem łonowym i powstaje z krzyżujących się elastycznych włókien ścięgien mięśni skośnych i poprzecznych brzucha. Ubytek w tym obszarze w obrębie tych włókien lub ich osłabienie miejscowe powoduje uwypuklanie się tkanki podskórnej, (najczęściej tkanki tłuszczowej), co daje obraz przepukliny.Jak wygląda ta przepuklina i czy często występuje u dzieci?Jest to najczęściej guzek wielkości groszka, zlokalizowany w linii środkowej pomiędzy pępkiem a mostkiem. Ten guzek wielkości groszka w linii środkowej lokalizujący się pomiędzy pępkiem a mostkiem, nie zajmuje całej przestrzeni od pępka do mostka. Przepuklina ta występuje od urodzenia, ale przeważnie pokazuje się u dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Neonatolog przepuklinę kresy białej może przeoczyć, bo ona pojawia się, gdy większym obciążeniom podlega układ mięśni przedniej ściany brzusznej, kiedy dziecko zaczyna siadać, chodzić, biegać i rosnąć, wtedy nie da się przegapić objawów przepukliny kresy białej. Szczyt występowania przepuklin przypada u dzieci kilkuletnich. Warto podkreślić, że ta przepuklina pojawia się kilkakrotnie częściej u chłopców niż u dziewczynek.

CzarnaMadzia my z mężem wszystkie przechodzimy :tak: mąż to fan wiedźmina (książki edycja kolekcjonerska tak samo gry)

Ana650 witaj

sojnabig co za palant z tego lekarza, dobrze,że drugi jakiś konkretny

Ostatnia edycja:
Do góry