reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Lyara - wyluzuj, kobieto :-):-) Oczywiście trzymam za Ciebie kciuki, ale 6 dni po stosunku to dopiero zadnieżdżenie następuje... :no: Więc beta też nie wyjdzie jeszcze. Moim zdaniem.

Ja z kolei zaczynam plamić. Na papierze zostają plamki drobne, no ale jestem tydzień przed @, więc ta sama historia... :baffled::crazy:

A co do karencji to wszystko zależy od firmy ubepzieczeniowej. PZU nie ma karencji, jeśli przystępuje się zaraz po podpisaniu umowy o pracę.

Ruda - wow! Ale dajesz :tak: Trzymam kciuki o dalsze siły!

A ja głupia potrzebuję spodni - dżinsy!!! Ale jak mam wywalić 200-300 zł na nowe (!!) i pochodzić chwilę, zajść w ciążę i po ciąży w nie nie wejść to mi się odechciewa. Ale za chwilę nie będę miała co na dupę włożyć.:baffled:

reklama
o kurcze ile tu się dzieje!:szok:
Lyara - oby Twoje przypuszczenia się sprawdziły, choć to rzeczywiście trochę za wcześnie na pozytywny wynik bety;)
ruda - Gratuluje motywacji, uwielbiam silne i ambitne kobiety:) Tylko uważaj z Chodakowską ja przesadziłam i sobie mięsień w udzie zerwałam:p
apostrofa - ja przed ciąża kupiłam sobie leginsy i chodziłam przed i w trakcie ciąży:) może to jest pomysł:)
Jeśli dziewczynki macie ochotę, przedwczoraj założyłam fp, podaje do niego link:
https://web.facebook.com/dzikie.wlosy/timeline
Codziennie wrzucam nowe prace, jeśli macie chęć pooglądać, czy podkraść pomysł na upięcie okolicznościowe, Zapraszam!:)

Mika witaj. Straszne i smutne jest to przez co musiałaś przejść :-(. Mam nadzieję, że niedługo będziesz mogła pochwalić się dwiema kreseczkami na teście :-)

Lyara trzymam kciuki, chociaż mi też wydaje się, że raczej jeszcze za wcześnie, aby beta coś wykazała. Oby Twoje przeczucia jednak się sprawdziły :-)

CzarnaMadzia śliczne upięcia, stronka polubiona :-)

A jakby ktoś miał ochotę obejrzeć moje prace, to podaję link:
https://www.facebook.com/bombkipisanki/?ref=aymt_homepage_panel

Tak sobie mysle ze jakby za wczesnie bylo to lekarz by mi nie kazal jej robic wczoraj... Ale pewnie macie racje :) zobaczymy,siedzimy wlasnie w szpitalu i czekamy.... haha sutki mnie swedza :D dam znac pewnie za jakis czas

Joanna84-84 - No właśnie mam głupie przeczucie że to może być to w tym miesiącu :) bo pamiętam doskonale wszystkie sygnały jakie dawało mi ciało w cyklu gdy zaszłam w ciążę, no i mam wykres temperatur, porównuje go sobie z tym który robie teraz i temperatury są bardzo podobne :) ale termin @ dopiero za tydzień, oszaleje do tego czasu :-D
Lyara - ja też trzymam za Ciebie kciuki! Jak tylko zrobisz bete i dostaniesz wyniki to pochwal sie szybko ;)

Pytanie do Pań które są już mamami, miałyście jakieś objawy ciąży zanim zrobiłyście testy? Przeczucia? :tak:

Mika ja tak jak teraz to czulam... wiedzialam dokladnie kiedy zaszlam i kilka dni pozniej czulam to samo co teraz. Inne piersi dziwne uczucie w dole brzucha... ale wiadomo kazda ciaza i kazda z nas jest calkiem inna.

Lyara daj znac koniecznie jak beda chociaz ja mysle ze moglas poczekac z beta jeszcze 1-2 dni;)))

Nie ma mnie tu czesto bo jak mowilam robie sobie maly detoks od forum i czuje sie swietnie!!!;)

Lyara - No bo ja właśnie sie zastanawiam czy w każdej ciąży jest inaczej...bo mam sygnały podobne jak przy ostatniej ciąży ale boje sie że sobie wkręcam :) a wtedy miałam przeczucie i też myślałam że sobie wkręcam ale wyszły dwie kreski :) :)
O! i jeszcze mam pytanie, bo w cyklu w którym zaszłam w ciążę, ok 6 dpo miałam jednorazowy skurcz macicy, to mogło być zagnieżdżenie tak odczuwalne? bo plamienia żadnego nie było...

Wiem ze moglam ale w piatek juz bym nie miala kiedy zrobic. Ps sorki za brak polskich znakow ale pisze z tel. Mika podobno jest... Ja na poczatku ciazy z coreczka czulam cos tylko na ppczatku. Bylam mloda nic nie wiedzialam ani o swoim ciele ani o ciazy ale czulam gdzies wewnatrz ze sie udalo. Teraz mam podobnie choc troche mnie mdli a z corka ani razu tego nie mialam...

reklama
mika - Witaj kochana to straszne co przeżyłaś, nawet nie mogę sobie tego wyobrazić.... oby Ci się szybko udało zapomnieć o tym koszmarze i zajść w kolejną ciąże, będę trzymała kciuki:*
joanna - śliczności, masz jednego fana więcej:))
lyara - czekamy nic na razie nie mówimy:)

Do góry