reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Witam wszystkie kobitki :) czy mogę się do Was dołaczyć? :) mam na imię Asia i mam 28 lat. powolutku rozpoczynamy z mężem starania o druga dzidziunię. Nasze największe szczęście Jasio ma dopiero 5 miesięcy i może sié to wydawać ,,za szybko" ale oboje z mężem bardzo tego pragniemy i czujemy, że to dobry moment na powiększenie naszej Rodzinki :). Mimo, że karmię piersia @ dostałam już dwa miesiace temu. Następna po 33 dniach, teraz czekam na kolejna - 27/28.08? Ciężko mi to jeszcze określić. Narazie przytulamy się bez większych starań, myślę że tak na poważnie rozpoczniemy starania po następnej @. W każdym razie do końca roku chciałabym zostać brzuchatka. :) czego życzę każdej z Was! Za każda z Was będę trzymać mocno kciuki. :)

reklama
Ankaka Dziękuję :)
Apostrofa A propo testów owulacyjnych to zastosowałam je akurat w tym cyklu co zaszłam w ciażę z Jaśkiem, u mnie kreska ciemniała z każdym dniem ale nigdy nie osiagnęła takiej barwy co kreska kontrolna, była o wiele jaśniejsza i dlatego martwiłam się że nie będzie owu w tym cyklu a tu taka niespodzianka :) dlatego najważniejsze sa regularne przytulasy :)

Enidka - wow! podziwiam!!! :D Ja z kolei marzyłam, żeby jedno w miarę samodzielne już było, stąd decyzja teraz (pół roku wcześniej już chcieliśmy, ale kwestie mojej umowy o pracę jeszcze były niewiadome).

Dopiszcie mnie proszę na listę z @ na 2.09. :)

Witam nowe staraczki :-)
Tak, tak.. regularne przytulasy, testy ovu, sprawdzanie śluzu, pomiar temp. Itd. Ja w testy ovu nie wierzę bo u mnie nie zawsze pokazywały tak jak powinny. Dopiero pomiar temp pokazywał czy ovu była czy nie. Ze śluzem to też różnie było. Jak narazie U mnie nie było skutecznej metody. Czuję się z tym beznadziejnie.

Kurcze nigdy nie robiłam testu na owu, q sumie to nawet nie zawsze wien że ja mam. Bo owulacjie mam bezbolesne. Jedyne co pamiętam z Mierzenia tem na naukach Przed małżeńskich że Najbardziej płodne to 12 i 13 dzień. Tylko że my się staramy ale Bardziej na zasadzie co ma być to będzie. Bez Przymusu że w ten dzień musi być

Ovu jest okolo 14dni przed @. Jesli masz cykle 28 dniowe to owszem bedzie to w okolicach 12-14 dzien. Ale jesli cykle sa dluzsze powyzej 30 dni to już ten 12-13 dzien jest watpliwy.
Chyba ze ustalilas to na swoim przykładzie.

Hej jeszcze sie was doradze :)co byscie tu zmienily? Czcionke to wiem :)

Kolorowa czcionka i może w tle jakieś baloniki albo torcik. Takie delikatne rozmazane.

Witam wszystkie kobitki :) czy mogę się do Was dołaczyć? :) mam na imię Asia i mam 28 lat. powolutku rozpoczynamy z mężem starania o druga dzidziunię. Nasze największe szczęście Jasio ma dopiero 5 miesięcy i może sié to wydawać ,,za szybko" ale oboje z mężem bardzo tego pragniemy i czujemy, że to dobry moment na powiększenie naszej Rodzinki :). Mimo, że karmię piersia @ dostałam już dwa miesiace temu. Następna po 33 dniach, teraz czekam na kolejna - 27/28.08? Ciężko mi to jeszcze określić. Narazie przytulamy się bez większych starań, myślę że tak na poważnie rozpoczniemy starania po następnej @. W każdym razie do końca roku chciałabym zostać brzuchatka. :) czego życzę każdej z Was! Za każda z Was będę trzymać mocno kciuki. :)

Witaj.
Mi się wydaje za szybko. Ale bardziej ze względów medycznych.
Ciało mogło nie zdazyc się zregenerowac po jednej ciazy.
Ale to Twój wybór. Nie będę Cię od tego odciagac.

Ok mamy w kolejnosci

Ruda1991 @ 27.08
Ankaka. @ 30-31.08
Apostrofa @ 02.09

Cytrynowa dzieki za uwagi :) wezme pod uwage :) to robilam na szybko, zeby tylko cos siostrze wyslac :D

reklama
Do góry