reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
hej dziewczynki, mi weekendzik minął bardzo przyjemnie z przyjaciółmi w Wiśle... w piątek byłam na wizycie u gina, ostatnia beta 10,45 mówił, że obejdzie się bez zabiegu, bo to co zostało powinno się wchłonąć, w ciągu 2 tygodni powinnam dostać @, a później mam zrobić badania na: ureaplazme, myconoplazme i chlamydię...dostaliśmy 3 miesięczny zakaz zaciążania, do wyjaśnienia sprawy ;-)

Karola1507 u mnie też testy owu się nie sprawdziły i nie będę już z nich korzystać. Ale nie przejmuj się proszę że nie znalazłaś ,,swojej" metody, każda kobieta jest inna, każdy cykl jest inny. A sters jest zawsze niewskazany.

Cytrynowa spoko rozumiem, dużo na ten temat myślałam dlatego w podjęciu decyzji pomógł nam też mój ginekolog, pod którego kontrola jestem cały czas. Daje nam zielone światło, wszystkie wyniki sa ok :) zreszta nie nastawiam się raczej na to że od razu zajdę w ciażę ale świadomość tego że się staram bardzo pozytywnie wpływa na moje samopoczucie :) a pozatym na forum można fajnie pogadać i poznać fajne dziewczyny tak jak to było jak ponad rok temu pisałam na staraczkach :)

Ankaka proszę wpisz mnie na listę z data @ 27.08

Sikulinda dobrze ze chce zbadac i zobaczyć przyczynę. Przynajmniej będziesz wiedzieć jak dzialac w następnej ciąży.

Endika no skoro gin mówi ze jest ok to dużo upraszcza sprawe.

Enidka - a ja Ci właśnie wróżę szybkie zajście! Ale i tak podziwiam, bo ja w życiu bym się nie zdecydowała z tak małym dzieckiem. Dla mnie priorytetem był jeden wózek na spacerze, ogarnięte starsze dziecko, które samo się chociaż ubierze i naje, i prześpi lekko całą noc i dwóch butelek mleka nie będę robić, i samo się wysika... itd. Matka wygodna jestem:-D

Endika masz rację. Ja od następnej @ wracam pełna para do starań.

Gadalam z mężem i my chcielibyśmy drugie dziecko gdzieś tak po dwóch latach. Czyli zaczniemy się starać jak pierwsze będzie mieć skończony rok. No ale najpierw musimy mieć jedno żeby zacząć myśleć o drugim.

Apostrofa :) Mi się zawsze marzyły bliźniaki, a że nie wyszło to trzeba coś poradzić na to :) a tak na serio to wcale nie nazwałabym Ciebie ,,wygodna" tylko rozsadna matka :) dlatego, że jest to przez Ciebie przemyślanai świadoma decyzja kiedy zdecydowałaś się na drugie dziecko. Sama wiesz co jest dla Ciebie i Twojej Rodziny najlepsze. Jedna kobieta potrzebuje roku przerwy inna 5 lat, kobieta sama wyczuje który moment jest dla niej odpowiedni. Dla mnie ten moment nastał JUŻ :) ale chęci to jedno a starania jakie sa każda z Nas wie :) Ja za Ciebie też trzymam mocno kciuki oby się niebawem udało

Karola 1507 a mogę wiedzieć jak długo się staracie z mężem?

Sikulinda Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty... Jeśli mogę coś doradzić to jak będziesz badała siebie w kierunku tych bakterii to niech Twój maż też się przebada, jeśli okaże się że oboje jesteście nosicielami to oboje będziecie wymagali leczenia. Bez obaw to tylko kilka dawek antybiotyku chyba że wynik będzie prawidłowy czego Wam życze.

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam wczoraj u pulmonologa i dowiedziałam się, że mogłam poronić przez astmę. Miałam wtedy dwa ataki duszności, jeden doprowadził do znacznego niedotlenienia. Zmieniła mi leki i teraz nie powinnam się już dusić. Starania o dzidziusia = stres, stres = zaostrzenie astmy a to może skończyć się poronieniem...
Masakra porostu, takie błędne koło...
Od dziś mój mężasty bierze folik żeby sobie jakość plemników poprawić
Podziwiam kobiety które szybko decydują się na drugie dziecko. Ja czekałam aż córa z pieluch wyrośnie.

Ostatnia edycja:
Do góry