reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy wystarcza mi normalne podpaski czy potrzebuje podkładów?
Nie wiem co zabrać jeszcze do szpitala..

Dziewczyny powiedzcie mi czy wystarcza mi normalne podpaski czy potrzebuje podkładów?
Nie wiem co zabrać jeszcze do szpitala..

Mi wystarczyły podpaski, mało krwawiłam - ale moja ciąża była mniejsza od Twojej. W dodatku się sama wchłaniała. Podkład Ci dadzą. Zawsze możesz poprosić o kolejny. Ja przy wyjściu miałam tylko podpaskę. Leciało mi jak przy okresie normalnym.
A co do zabrania rzeczy to wystarczy jakaś koszula dłuższa najlepiej by potem z gołym tyłkiem nie wieźli do sali to opuszczą koszulę. Wodę do picia, coś do przegryzienia jak masz jutro zabieg, dzisiaj pewnie jeszcze zrobią Ci bete i badania krwi. Weź grupę krwi jak masz też, bielizna,ewentualnie szlafrok .. przed zabiegiem trzeba z kroplówkami do WC latać, przybory toaletowe, ręcznik + wyniki badań, USG.

A I KLAPKI POD PRYSZNIC ...

Poproś też o tabletkę (dają ketonal) po zabiegu jak Ci nie zaproponują. Mnie bolało, więc dostałam.

Ostatnia edycja:
Nessi dzięki. Zabieg mam mieć we wtorek. Czekam w domu i pakuje torbę, bo może zaraz wyląduje w szpitalu, czuję się jakbym miała okres dostać, tylko dwa razy mocniej...

Agnesis lezysz na poloznictwie? To straszne zmuszać matkę która ma zabieg żeby tam leżała, nie mogli na ginekologii? :-(
Myślę że zwykle ale takie duże może takie na noc przedluzane że skrzydełkami.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Agnesis lezysz na poloznictwie? To straszne zmuszać matkę która ma zabieg żeby tam leżała, nie mogli na ginekologii? :-(
Myślę że zwykle ale takie duże może takie na noc przedluzane że skrzydełkami.

Nie, na szczescie nie leżę póki co w ogóle, byłam tylko na usg, zabieg mam mieć we wtorek chyba, że zacznę ronic wcześniej. Ale u nas szpital jest taki mały, że gdzie by mnie nie położyli to będę słyszeć jak się dzieci rodzą. Już pod szpitalem słyszałam jak maleństwa płaczą. Ale to nie jest najgorsze. Najgorsze jest to że się tak cholernie boję.

Mi wystarczyły podpaski, mało krwawiłam - ale moja ciąża była mniejsza od Twojej. W dodatku się sama wchłaniała. Podkład Ci dadzą. Zawsze możesz poprosić o kolejny. Ja przy wyjściu miałam tylko podpaskę. Leciało mi jak przy okresie normalnym.
A co do zabrania rzeczy to wystarczy jakaś koszula dłuższa najlepiej by potem z gołym tyłkiem nie wieźli do sali to opuszczą koszulę. Wodę do picia, coś do przegryzienia jak masz jutro zabieg, dzisiaj pewnie jeszcze zrobią Ci bete i badania krwi. Weź grupę krwi jak masz też, bielizna,ewentualnie szlafrok .. przed zabiegiem trzeba z kroplówkami do WC latać, przybory toaletowe, ręcznik + wyniki badań, USG.

A I KLAPKI POD PRYSZNIC ...

Poproś też o tabletkę (dają ketonal) po zabiegu jak Ci nie zaproponują. Mnie bolało, więc dostałam.

U mnie potrzebne tez były własne sztućce. I papier toaletowy tez lepiej wziąć.

Agnesis ahaaa..
Boisz się zabiegu czy "bólu" w sercu?

Jednego i drugiego, i jeszcze tysiąca innych rzeczy się boję. Nigdy się jeszcze tak nie bałam.

Jeść nie mogę, spać nie mogę. Czuję się jakbym była najeba*a, ale tak porządnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Jednego i drugiego, i jeszcze tysiąca innych rzeczy się boję. Nigdy się jeszcze tak nie bałam.

Jeść nie mogę, spać nie mogę. Czuję się jakbym była najeba*a, ale tak porządnie.
Współczuję szczerze :-*
Nie mam pojęcia co przechodzisz bo moja macica sama się oczyscila, na szczęście. To musi być straszne i nie dziwię się że się boisz tam iść.. Ale miej wiarę że będzie dobrze, a czas szybko wygoi rany...

Do góry