reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Witajcie. Rzadko udzielam sie na ogolnym. W sumie od kilku miesiecy wcale. Ale sledze Wasze losy na biezaco. I chcialabym miec prosbe do Was. Mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie.
Znajoma zbiera glosy w konkursie. Chcialabym ja wesprzec. Wiec jesli mozecie zaglosowac bede wdzieczna.
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/23634

Przepraszam ze tak ni z gruszki ni z pietruszki. Ale mam nadzieje ze zrozumiecie.

Pozdrawiam i przesylam wirtualne kciuki za kazda z Was &&&&&&&&&&

reklama
Cytrynowa wystarczy polubic czy gdzies oddac glos a ja nie widze.
Napisz szybko co u ciebie? Wrociliscie do staran?

Hej dziewczyny długo mnie tutaj nie było musiałam odpocząć psychicznie od wszystkiego. Gratuluję wszystkim przyszłym mamusią i trzymam kciuki zdrowe maluszki. U mnie na razie bez większych zmian @ przyszła regularnie 21 lutego owulacja 5, 6 marca w tym czasie też zbliżenie( 4,6,7) . 3 dni po owulacji dopadł mnie okropny ból piersi a dziś dołączył brzuch. dziś 21 dzień cyklu zobaczymy co będzie dalej

do kogo iść gina, endokrynolog , rodzinny ? kurczę, tak mi coś świtało, że pisałyśmy ;/ czy to może być przyczyną problemów z zajściem w ciążę ?

Wiesz ciezko powiedziec, bo dziewczyny zachodza z wysokim tsh, ale ja osobiscie wolalam zbic.
Poza tym z kazdej strony slyszalam ze najlepsze tsh jest max do 1,5.
Wystarczy jak pojdziesz do endokrynologa nawet na nfz, tylko zeby Ci bzdur nie gadal ze masz w normie, bo niektorzy sa nieukami i uwazaja ze takie tsh jest dobre.
Powinnas brac euthyrox, mi to powiedzial moj gin, moja endo i pani immunolog.

Już to kiedyś pisałam, ale napiszę jeszcze raz :) Ja w pierwszą ciążę zaszłam przy tsh 2,96 i w 9 miwsiącu miałam 3,61. Mój lekarz , a raczej szarlatan (człowiek uczy się na błędach i bezgranicznie ufa lekarzowi) twierdził, że jest ok. W ciążę zaszlam bez problemu w pierwszym cyklu, donosiłam bez problemu i dziecko urodziłam zdrowe :) Nie ma reguły. Jednak nie zawsze tak jest... My mieliśmy ogromne szczęście :)
Zmieniłam ginekologa i ten chciał konsultacji u endo (przy tsh 2,09 ) żeby zbić do 1,5 (po tym jak w pierwszej ciąży rosło) , ale endo powiedział mi to co napisałam wcześniej, że nie zbije tak niskiego tsh, jak się dowiem że jestem ciąży mam pędzić zrobić tsh i jak wyjjdzie powyżej 2,5 mam włączyć eutrox 50 (po konsultacji telefonicznej z nią), ale... ja nie miałam problemu z zajściem w pierszą ciążę , bo to też brała pod uwagę i myślę , że to zaważyło na jej decyzji.
Ankamaz myślę, że powinnaś się skonsultować z endoktynologiem, bo każdy przypadek jest inny i decyzję o włączeniu leków lub nie rozpatruję się w sposób indywidualny.
Jeśli chcesz iść na nfz to musisz mieć skierowanie od rodzinnego. Jeśli prywatnie to proponuję endokrynologa, a nie ginekologa-endokrynologa.

Ovli to zrób kolejny test rano :-D Ale super :-)

Shiira przykro mi :-( ale może jeszcze za wcześnie na test u ciebie. Wiesz ze różnie dziewczynom wychodzą i po tygodniu od spóźnienia czasami

Bertha przykro, ale puki nie ma @ to nie trać nadziei

Aniay to moja będzie piękna modelka hehe bo mi też się zbrzydlo w ciąży :p

Mala 86 kciuki za pozytywny cykl :-)

ovli trzymam kciuki za nastepny test, w ASDA jest podwojny FRER (First Response Early Results) za 6 funtow wiec moze warto sie zaopatrzyc, tylko nie otwieraj go bo podobno ma sklonnosc do falszywych pozytywnych po otwarciu. A jak nie to podobno test z Superdrug jest bardzo dobry i czuly ;)

Nessi, trzymaj sie cieplutko kochana. Nie przejmuj sie pryszczami, bodobno im mama w ciazy brzydsza to dziecko ladniejsze ;)

A mnie dzisiaj cholera wziela i mnie wszystko wkurza, nie biegam do toalety tak czesto jak wczoraj czyli cos jednak z pecherzem musialo byc ale na dole wciaz cmi i piersi wrazliwe caly czas.

Mam dosc tego niewiedzenia ><

aniay powtórzyłaś test?:)

mała 86 - trzymam kciuki:)

Shirra- nie trać wiary, może owu sie przesunęła?:))

ovli - robisz jutro testa?:)

Do mnie dziś teście przyjeżdżają, właśnie kończę robić zupę czerwone curry i sałatkę ze śledziem marynowanym:))

aniay powtórzyłaś test?:)

mała 86 - trzymam kciuki:)

Shirra- nie trać wiary, może owu sie przesunęła?:))

ovli - robisz jutro testa?:)

Do mnie dziś teście przyjeżdżają, właśnie kończę robić zupę czerwone curry i sałatkę ze śledziem marynowanym:))
Czarna tak zrobie jutro jeszcze jednego ;)

Anya kupiłam tego testa z asdy za 8 f /2 testy wiec jest ok. Jutro testuje zmów .

Ale boli mnie brzuch jak na okres , jesli jestem w ciazy to mam nadzieje że to dobry obiaw bo już takie obiawy kiedyś miałam i wylądowałam tam gdzie nie powinnam ;(

reklama
Czarna tak zrobie jutro jeszcze jednego ;)

Anya kupiłam tego testa z asdy za 8 f /2 testy wiec jest ok. Jutro testuje zmów .

Ale boli mnie brzuch jak na okres , jesli jestem w ciazy to mam nadzieje że to dobry obiaw bo już takie obiawy kiedyś miałam i wylądowałam tam gdzie nie powinnam ;(

Ovli trzymam za Ciebie mocnoooooooo kciuki!:**
Jutro tu wpadnę z rańca pooglądać Twojego testa:)

Do góry