reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Witajcie. Rzadko udzielam sie na ogolnym. W sumie od kilku miesiecy wcale. Ale sledze Wasze losy na biezaco. I chcialabym miec prosbe do Was. Mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie.
Znajoma zbiera glosy w konkursie. Chcialabym ja wesprzec. Wiec jesli mozecie zaglosowac bede wdzieczna.
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/23634

Przepraszam ze tak ni z gruszki ni z pietruszki. Ale mam nadzieje ze zrozumiecie.

Pozdrawiam i przesylam wirtualne kciuki za kazda z Was &&&&&&&&&&

reklama
Cytrynowa wystarczy polubic czy gdzies oddac glos a ja nie widze.
Napisz szybko co u ciebie? Wrociliscie do staran?

Hej dziewczyny długo mnie tutaj nie było musiałam odpocząć psychicznie od wszystkiego. Gratuluję wszystkim przyszłym mamusią i trzymam kciuki zdrowe maluszki. U mnie na razie bez większych zmian @ przyszła regularnie 21 lutego owulacja 5, 6 marca w tym czasie też zbliżenie( 4,6,7) . 3 dni po owulacji dopadł mnie okropny ból piersi a dziś dołączył brzuch. dziś 21 dzień cyklu zobaczymy co będzie dalej

do kogo iść gina, endokrynolog , rodzinny ? kurczę, tak mi coś świtało, że pisałyśmy ;/ czy to może być przyczyną problemów z zajściem w ciążę ?

Wiesz ciezko powiedziec, bo dziewczyny zachodza z wysokim tsh, ale ja osobiscie wolalam zbic.
Poza tym z kazdej strony slyszalam ze najlepsze tsh jest max do 1,5.
Wystarczy jak pojdziesz do endokrynologa nawet na nfz, tylko zeby Ci bzdur nie gadal ze masz w normie, bo niektorzy sa nieukami i uwazaja ze takie tsh jest dobre.
Powinnas brac euthyrox, mi to powiedzial moj gin, moja endo i pani immunolog.

Już to kiedyś pisałam, ale napiszę jeszcze raz :) Ja w pierwszą ciążę zaszłam przy tsh 2,96 i w 9 miwsiącu miałam 3,61. Mój lekarz , a raczej szarlatan (człowiek uczy się na błędach i bezgranicznie ufa lekarzowi) twierdził, że jest ok. W ciążę zaszlam bez problemu w pierwszym cyklu, donosiłam bez problemu i dziecko urodziłam zdrowe :) Nie ma reguły. Jednak nie zawsze tak jest... My mieliśmy ogromne szczęście :)
Zmieniłam ginekologa i ten chciał konsultacji u endo (przy tsh 2,09 ) żeby zbić do 1,5 (po tym jak w pierwszej ciąży rosło) , ale endo powiedział mi to co napisałam wcześniej, że nie zbije tak niskiego tsh, jak się dowiem że jestem ciąży mam pędzić zrobić tsh i jak wyjjdzie powyżej 2,5 mam włączyć eutrox 50 (po konsultacji telefonicznej z nią), ale... ja nie miałam problemu z zajściem w pierszą ciążę , bo to też brała pod uwagę i myślę , że to zaważyło na jej decyzji.
Ankamaz myślę, że powinnaś się skonsultować z endoktynologiem, bo każdy przypadek jest inny i decyzję o włączeniu leków lub nie rozpatruję się w sposób indywidualny.
Jeśli chcesz iść na nfz to musisz mieć skierowanie od rodzinnego. Jeśli prywatnie to proponuję endokrynologa, a nie ginekologa-endokrynologa.

Ovli to zrób kolejny test rano :-D Ale super :-)

Shiira przykro mi :-( ale może jeszcze za wcześnie na test u ciebie. Wiesz ze różnie dziewczynom wychodzą i po tygodniu od spóźnienia czasami

Bertha przykro, ale puki nie ma @ to nie trać nadziei

Aniay to moja będzie piękna modelka hehe bo mi też się zbrzydlo w ciąży :p

Mala 86 kciuki za pozytywny cykl :-)

ovli trzymam kciuki za nastepny test, w ASDA jest podwojny FRER (First Response Early Results) za 6 funtow wiec moze warto sie zaopatrzyc, tylko nie otwieraj go bo podobno ma sklonnosc do falszywych pozytywnych po otwarciu. A jak nie to podobno test z Superdrug jest bardzo dobry i czuly ;)

Nessi, trzymaj sie cieplutko kochana. Nie przejmuj sie pryszczami, bodobno im mama w ciazy brzydsza to dziecko ladniejsze ;)

A mnie dzisiaj cholera wziela i mnie wszystko wkurza, nie biegam do toalety tak czesto jak wczoraj czyli cos jednak z pecherzem musialo byc ale na dole wciaz cmi i piersi wrazliwe caly czas.

Mam dosc tego niewiedzenia ><

aniay powtórzyłaś test?:)

mała 86 - trzymam kciuki:)

Shirra- nie trać wiary, może owu sie przesunęła?:))

ovli - robisz jutro testa?:)

Do mnie dziś teście przyjeżdżają, właśnie kończę robić zupę czerwone curry i sałatkę ze śledziem marynowanym:))

aniay powtórzyłaś test?:)

mała 86 - trzymam kciuki:)

Shirra- nie trać wiary, może owu sie przesunęła?:))

ovli - robisz jutro testa?:)

Do mnie dziś teście przyjeżdżają, właśnie kończę robić zupę czerwone curry i sałatkę ze śledziem marynowanym:))
Czarna tak zrobie jutro jeszcze jednego ;)

Anya kupiłam tego testa z asdy za 8 f /2 testy wiec jest ok. Jutro testuje zmów .

Ale boli mnie brzuch jak na okres , jesli jestem w ciazy to mam nadzieje że to dobry obiaw bo już takie obiawy kiedyś miałam i wylądowałam tam gdzie nie powinnam ;(

reklama
Czarna tak zrobie jutro jeszcze jednego ;)

Anya kupiłam tego testa z asdy za 8 f /2 testy wiec jest ok. Jutro testuje zmów .

Ale boli mnie brzuch jak na okres , jesli jestem w ciazy to mam nadzieje że to dobry obiaw bo już takie obiawy kiedyś miałam i wylądowałam tam gdzie nie powinnam ;(

Ovli trzymam za Ciebie mocnoooooooo kciuki!:**
Jutro tu wpadnę z rańca pooglądać Twojego testa:)

Do góry