reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Pyziu wszystkiego najlepszego :* i współczuję takiej sytuacji :(

Czarna Madzia niezły hardkor... dobrze że szybko się uwolniłaś od tych ludzi, ale co przeżyłaś to Twoje.

Strawbelka przykro mi, tym bardziej, że ta praca wydawała się idealna dla Ciebie. Tak to jest że myślimy, że ludzie są tacy jak My i oceniamy ich przez swój pryzmat a później okazuje się jak bardzo się myliliśmy. Najczęściej dostając kopa w d**e.

Motylek tulę mocno :*

Ankamaz kolejny cykl będzie Twój. Trzymam mocno &&&&&

Pyziu Wszystkiego Najlepszego Słoneczko :*
Zobacz załącznik 750121
Z BRZOSKWINKAMI !!!!

Nie denerwuj się tesciową, żyć jakoś razem trzeba ... a ja bym jej dodała chodzenie na zakupy właśnie. I dla zdrowia, i Ty trochęod Niej odpoczniesz jak z domu wyjdzie:)

Strawbelka -
ojej co za ludzie, szkoda mi tylko Ciebie dziabągu ... tak się cieszyłas z tej pracy ...mam nadzieję, że to nie była jakaś korporacja, bo oni się z ludzmi własnie nie liczą ... człowiek to znacznik na wykresie. Główka do góry, troszkę odpoczniesz, przed zabiegiem ... przynajmniej nie będą Cię więcej dobijać. W sumie chyba lepiej jak to wyszło teraz niż miałoby się ciągnąć długie miesiące prawda ?

Czarna - a niech to dunder capnie ! Oglądałam ten odcinek, co za ludzie. Widać było, że z Nimi coś nie teges od początku było, ale tak Cię traktowali ??? Nie do pomyślenia! Taki stary dziadyga!!!! Ojeny :( Współczuję ...Nawet sobie nie wyobrażam co z nimi przeszłaś :(
Ale piękny ci wyszedł ten serniczek !!!
Proszę o przepis ;) dziekuje

Ja dzisiaj miałam męczący dzień w pracy. Dosłownie padam. Teraz leżę i odpoczywam :p Na szczęście niedługo odpoczne, mamy w pracy remont i 2 tygodnie przymusowego urlopu ☺najpierw byłam zła, ale teraz bardzo się ciesze :)

moja nadzieja prysła, spadłam na ziemię z wielkim hukiem/bekiem, cykle mam 31/32 dni, dzisiaj 28 dc, wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch, dzisiaj od rano to samo, byłam PEWNA, że to nie @,bo za wcześnie. Zawsze dostaję @ 31/32 dc z porannym moczem, a tu popołudnie, 28 dc .. no i ONA nieproszona @ !!

@pyzia-75 najlepsze życzenia ! I żebyś swoje szczęście urodziła !

@ovli22 ładna z Ciebie kobitka :) gęste włosy masz, co ?

Patrzę dużo nas tu bezrobotnych .. zaraz to wspólnie jaki biznes się rozkręci ;)
Tak mam gęste ale nie za bardzo ;) czasami mam ich dosc bo latają w każdą stronę ;( .
Jeszcze 2 lata temu nosiłam długie do pasa a teraz ścinam do ramion taks długość średnia , bo miałam ich już dość ciagle mi się plątały . Nie lubie ;(

Acha i farbuje bo mam siwe już niestety !!!

Pyziu Wszystkiego Najlepszego Słoneczko :*
Zobacz załącznik 750121
Z BRZOSKWINKAMI !!!!

Nie denerwuj się tesciową, żyć jakoś razem trzeba ... a ja bym jej dodała chodzenie na zakupy właśnie. I dla zdrowia, i Ty trochęod Niej odpoczniesz jak z domu wyjdzie:)

Strawbelka -
ojej co za ludzie, szkoda mi tylko Ciebie dziabągu ... tak się cieszyłas z tej pracy ...mam nadzieję, że to nie była jakaś korporacja, bo oni się z ludzmi własnie nie liczą ... człowiek to znacznik na wykresie. Główka do góry, troszkę odpoczniesz, przed zabiegiem ... przynajmniej nie będą Cię więcej dobijać. W sumie chyba lepiej jak to wyszło teraz niż miałoby się ciągnąć długie miesiące prawda ?

Czarna - a niech to dunder capnie ! Oglądałam ten odcinek, co za ludzie. Widać było, że z Nimi coś nie teges od początku było, ale tak Cię traktowali ??? Nie do pomyślenia! Taki stary dziadyga!!!! Ojeny :( Współczuję ...Nawet sobie nie wyobrażam co z nimi przeszłaś :(
Mmmm jaki cudny mniam :) Dziekuję :*
A co do teściowej to chyba właśnie przeszłam do zasady "miej wyj...ne a będzie ci dane" :D
Nawet na chwilę nie usiadłam dziś u niej w pokoju i traktuję ją jak powietrze tak jak ona mnie.Rozmów było już dziesiątki i żadna nie przyniosła efektu.Poza tym nasze rozmowy wyglądają tak, że ja mówię a ona się nie odzywa,po kilka razy potrafię zadać jedno pytanie i prosić o odpowiedź ale niestety bez echa.I tak już trzy lata i jeszcze wiele następnych....Ale dam radę bo kto jak nie ja ;)

SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINKAMI.
Składniki:
2 opakowania (200 g) homogenizowanych serków waniliowych
3 jajka
1 szklanka cukru pudru
1 kostka (200 g) masła
2 opakowania galaretki cytrynowej w proszku
2 opakowania galaretki brzoskwiniowej w proszku
1 duża puszka (ok. 800 g) brzoskwiń

Wykonanie:
Przygotowujemy galaretkę cytrynową używając połowy wody podanej w przepisie na opakowaniu. Jajka należy sparzyć, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy mikserem z cukrem i nie przerywając ucierania dodajemy porcjami miękkie masło, a następnie serki homogenizowane. Gdy galaretka zacznie tężeć, stopniowo dodajemy ją do ucieranej masy. Na koniec ubite na sztywno białka dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając i przekładamy do tortownicy (ok. 25 cm) wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki, aby sernik stężał (ok. 20 minut).
Wykładamy na sitko brzoskwinie z puszki i dokładnie je odsączamy. Przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową używając połowy wody podanej w przepisie na opakowaniu (możemy użyć jeszcze mniej wody i uzupełnić płyn sokiem brzoskwiniowym z puszki - galaretki będą miały intensywniejszy smak owoców). Kroimy brzoskwinie na grube plastry i układamy je na schłodzonym serniku. Zalewamy wierzch tężejącą galaretką brzoskwiniową i wstawiamy na minimum pół godziny do lodówki.

Ten przepis mi osobiście bardziej pasuje z sera białego:
Link do: Sernik na zimno z brzoskwiniami – przepis

reklama
Chciałam Was zaprosić na wirtualnego torta i kawę ale biorąc pod uwagę ciężarne nie chcę się narażać i wzbudzać apetytów ;) Kochane dziękuję za życzenia,za wsparcie,za dobre słowa i w ogóle za to że jesteście <3
images.jpg

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 292
Do góry