reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Needi fasolka chyba przez 50 dni jest jakby w skorupce od orzeszka chroniona mocno.

Owca kiedy testujesz?

A ja mam śluz z krwią. Pewnie okres przyjdzie szybciej :-(

Nie jestem w stanie Was nadrobić.

Ale coś tam poczytałam.

Ja po macierzyńskim, musiałam szukać pracy i udało się! Teraz mam spokojne, stabilne zatrudnienie. Lubię to, co robię! Uwielbiam nawet rzec bym mogła i już się martwię jak wytrzymam rok w domu na macierzyńskim :-D Pamiętam, że z pierwszym dzieckiem na głowę dostawałam od siedzenia w domu ciągle (mimo że wiecznie gdzieś kursowałam z nią - zakupy, koleżanki, wyjazdy kilkudniowe). To jednak jak wróciłam do pracy moje życie stało się bardziej zorganizowane. A ja wyszłam do ludzi. Dorosłych!!! Na co dzień.

Ankaka - ja trochę blogów parentingowych się naczytałam w życiu - nie obraź się, ale ja już wypadam z obiegu. Już mi się zwyczajnie nie chcę i zaczynam po kolei je odlubiać na fb. Zaczynają już mnie drażnić. No, ale moje dziecko ma już dobrze ponad 2,5 roku. Więc swoje długie 5 minut w parentingach miałam. Dzisiaj już tylko 4 zostały u mnie an fb: Matka wygodna też człowiek, Matka Jeszcze Nie wariatka, Matka Prezesa i Matka jest tylko jedna. Kiedyś chyba byłam u Ciebie... chodż ja kojarzę fp - Matka też człowiek (bo kiedyś z Wygodną mi się skojarzył)... ale u Ciebie widzę taka nazwa bloga... a fp Strefa Matki? Nie kumam...? (Polubiłam Twój fp! Mój to Minky Land - będę wdzięczna za lajka też! :)

Moja mała właśnie się przebudziła. Przez katar spać nie mogła i coś popłakiwała. Poszłam do niej a tam dialog z pólśpiącym dzieckiem:
Dzieć: Popychałyśmy się. z Tosią. (przynajmniej tak zrozumiałam, że to Tosia...)
Ja: Z kim? Z Tosią?
Dzieć: Z babcią Stasią się popychałyśmy i się rozpłakałam! (to babcia mojego męża, więc młodej prababcia - ciężko mi sobie wyobrazić babcię Stasię pchającą dziecia mego!). :-)

Claudiaa - to jutro pewnie wyjdą dwie mocne. Albo po jutrze., Ja też tak miałam. Dziwne u mnie było, że byłam u gin i widziała już pęcherzyk. Twierdziła, że w weekend owu będzie. A wg. testów było 3 dni póżniej (2 kreski na teście owu czyli owu miała nastapić od tego momentu w ciągu 24-48 h). Dziwne te testy.

Claudiaa - to jutro pewnie wyjdą dwie mocne. Albo po jutrze., Ja też tak miałam. Dziwne u mnie było, że byłam u gin i widziała już pęcherzyk. Twierdziła, że w weekend owu będzie. A wg. testów było 3 dni póżniej (2 kreski na teście owu czyli owu miała nastapić od tego momentu w ciągu 24-48 h). Dziwne te testy.

No jutro mam ostatni test i jak nie wyjda takie same to albo jest przesunieta owu albo czasem sa cykle bezowulacyjne i nie wyjdzie :(

Apostrofa tobie na macierzyńskim ma się nudzić? Szyjesz komplety i sprzedajesz ;-) nudy nie będzie a kaska wpadnie ;-) jak będę miała córkę jestem pierwsza w kolejce do kupowania ;-)

reklama
Do góry