reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Owca za Ciebie trzymam kciuki :* a ja teraz zajme sie dieta zeby schudnac z 4 kg wtedy zal mi bedzie zachodzic w ciaze i a noz sie uda :D

Claudia skoro Ci wychodza dwie to musisz miec owulacje

Rak w ogole to tez zapraszam na mojego bloga Matka też człowiek! :) dawno mnie nie bylo, ale zamierzam wrocic do niego :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ruda, mało nie znaczy, że nie trafione :) Myślę, że jak z Adaśkiem zaszłam to dużo tego nie było. W poprzednim cyklu codziennie (u Ciebie chyba też) i nie wyszło ;) Także, zawsze szansa jest. My właśnie zaczynamy. Ale Paweł teraz wyjeżdża na tydzień, później znowu, więc nam weekendy zostają.

Owca za Ciebie trzymam kciuki :* a ja teraz zajme sie dieta zeby schudnac z 4 kg wtedy zal mi bedzie zachodzic w ciaze i a noz sie uda :D

Claudia skoro Ci wychodza dwie to musisz miec owulacje

Rak w ogole to tez zapraszam na mojego bloga Matka też człowiek! :) dawno mnie nie bylo, ale zamierzam wrocic do niego :)

No dni plodne mam ale jak jest owulacja to obydwie maja byc takiego samego koloru

Mujer tak u mnie też o teraz odpuściłem. Do tego m chory a u niego choroba to walka o życie ;-)

A my dzisiaj robimy do obiadu ziemniaki z ogniska hmm już się nie mogę doczekać ;-)

Ankaka przykro, myślałam, że ty już z fasolką a teraz czytam, że nie. Ale nie poddawaj się. Wszystkie wiemy że nie zawsze udaje się za pierwszym razem mimo tego że mamy nadzieję iż to nas nie dotyczy. Przecież jesteśmy na forum "Staramu się" a nie "Robimy"-jakby to było pewne na 100 %. Uszy do góry.

Claudia jakie testy miałaś. Z allegro pakowane po 30 czy 50 czy dalej za śmiesznie małą kwotę to nie polecam bo mi owu nie wykazały mimo tego że inne testy miały 2 krechy.

U mnie raczej już dawno po owu bo ile to trwa 3 dni? 5? Profilaktycznie się przytulam ale teraz pozostaje tylko czekanie do 15. Na 8-go mam wizytę u dentysty na kończenie kanałowego. Co prawda dentysta mówił że nerw usuną teraz i znieczulenie nie będzie konieczne ale powiem wam że panicznie się boję że zaszkodzę ewentualnej fasolce... Ale przecież nie zostawie pustego zebą... :-(

Owca trzymam kciuki :D

Ankaka głowa do góry i następny cykl będzie Twój. Ja nie liczyłam, że się uda, bo starania były 2 dni przed i 2 dni po owu. Za każdym razem kiedy odpuszczam się udaje. P pierwszą córkę staraliśmy się ponad pół roku, potem odpuściliśmy i było tylko raz w cyklu i jak mi się wydawało kilka dni po owu a jednak się udało. To był dopiero złoty strzał.

Wyczytałam właśnie że sznse na zajście w ciążę zdrowej pary to tylko 20-30 % !!?? Ale w ciągu pierwszego roku starań zachodzi 80-90%. Ankaka nie poddawaj się. Stosujesz testy owu?

Needi stosowalam, ale ja swietnie wiem kiedy mam owulacje bo to czuje.

Dzieki dziewczyny :* to jest troche dolujace, zqlaszcza jak zobaczylam ta druga kreske blada bo zawsze byla nadzieja plus to, ze pierwszy raz takie bole mialam przed okresem.
Nie chce wam tutaj marudzic :) ciesze sie waszym szczesciem :* wiem, ze mnie tez to czeka, ale to czekanie jest do bani.. i wiem, ze nie jestem jedyna dlatego glowy zawracac nie bede :) musze to przetrawic i mi przejdzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ankaka przykro, myślałam, że ty już z fasolką a teraz czytam, że nie. Ale nie poddawaj się. Wszystkie wiemy że nie zawsze udaje się za pierwszym razem mimo tego że mamy nadzieję iż to nas nie dotyczy. Przecież jesteśmy na forum "Staramu się" a nie "Robimy"-jakby to było pewne na 100 %. Uszy do góry.

Claudia jakie testy miałaś. Z allegro pakowane po 30 czy 50 czy dalej za śmiesznie małą kwotę to nie polecam bo mi owu nie wykazały mimo tego że inne testy miały 2 krechy.

U mnie raczej już dawno po owu bo ile to trwa 3 dni? 5? Profilaktycznie się przytulam ale teraz pozostaje tylko czekanie do 15. Na 8-go mam wizytę u dentysty na kończenie kanałowego. Co prawda dentysta mówił że nerw usuną teraz i znieczulenie nie będzie konieczne ale powiem wam że panicznie się boję że zaszkodzę ewentualnej fasolce... Ale przecież nie zostawie pustego zebą... :-(

Owca trzymam kciuki :D

Nie z allegro. Kupilam w aptece jakis. I dzisiaj mam dzien owulacji niby a on pokazuje takie kreski. Jedna slabsza. Czyli z insttukcji wychodzi ze nie ma

Załączniki

• 1443979693490.jpg
    1443979693490.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 36
Do góry