reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Czarna Madzia zupa pycha;)
Zrobilam bez suszonych pomidorow bo zapomnialam kupic:( nastepnym razem zrobie ze wszystkich skladnikow.
Smakiem mi przypomina troche gulaszowa, nie wiem czy taka ma byc czy cos spitolilam, moze to z braku suszonych pomidorow. Ale bede napewno jeszcze raz robic;)

reklama
Dziewczyny tak czytałam piszecie o Acard/zie ... to nie od serca czy żył przypadkiem ?
To faktycznie coś daje ? Czytałam również,że do tego leku dziewczyny łykają też aspirynę, tylko po co ta aspiryna ?

Nessi taki ze ma czas sie otrząsnąć ale nie lepiej klepmy ja po plecach ...

Powiem Ci tak , ja nie miałam bezpośrednio takich doświadczeń jak Ty, ale to jakby nie jest wazne , ale w moim sąsiedztwie żyła para z dziewczynka (obie byłyśmy w wieku wczesnoszkolnym) kolegowalysmy sie , kiedyś ona pojechała na kolonie ... Jak to koleżanki z podwórka nie mogłysmy sie doczekać az wróci do nas , ale najpierw 1 kolonie potem 2... Wakacje sie skończyły i na nasze pytanie usłyszałyśmy od jej matki zreszta pijanej , ze ta dziewczynka umarła rzucone na odczepne - co oczywiście nie było prawda - jak sie potem okazało oddała ja do domu dziecka - powiem Ci tak wszystkie na podwórku miałyśmy do niej ogromny żal jak chwile pózniej urodziło sie jej kolejne dziecko , ktore swoją droga ukradło mi rower jak sie w końcu stamtąd wyprowadzaliśmy jako 6 latek.
No ale skoro my obce i praktycznie niespokrewnione z nią w żaden sposób to przeżyłyśmy i pamiętamy to do dzis - historia ponad 25 lat temu- to bie jestem sobie w stanie wyobrazic bólu i żalu tej dziewczynki .
Ok córka lyara jest z ojcem wiex tyle dobrze ale gdybym ja była na jej miejscu to chyba bym "wychodząc na prosta" w pierwszej kolejności zadbała o swoją córkę a sopiero potem myślała o innym - a tu noe ma o tym mowy , umowmy sie przeprowadzka ktora akurat bedzie 30 min niedaleko , to głownie ze względu na narzeczonego który ewidentne wymaga pomocy, a jako dda powinnyście wiedzieć ze ona tez wymaga leczenia .

Czytałam ze aspiryna obniża płodność, a ile w tym prawdy to nie wiem. Acard to jest to samo co polopiryna i aspiryna tyle że w o wiele mniejszej dawce, zamiast 500mg czy 300mg to acard ma 75mg.

Ja biore caly czas acard, mam zlecony przez gina po poronieniach, on jest na rozzedzenie krwi i lepsze ukrwienie tam w macicy. Lekarz powiedzial ze nie zaszkodzi a moze pomoc.

reklama
Do góry