reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Martiina - ja też trzymam kciuki, daj znać po testowaniu :)

Mi się i tak nic nie należy od państwa więc zlewam temat 500+. Staram się o pierwszą dzidzie a ten próg 800 zl przy pierwszym to jest prawie niemożliwy do nie przekroczenia... wystarczy, ze dwie osoby mają umowy na najniższą krajową i już przekroczą przy tych trzech osobach... a wiadomo, ze przy takich wyplatach na trzy osoby ciężko...

Martiina - ja też trzymam kciuki, daj znać po testowaniu :)

Mi się i tak nic nie należy od państwa więc zlewam temat 500+. Staram się o pierwszą dzidzie a ten próg 800 zl przy pierwszym to jest prawie niemożliwy do nie przekroczenia... wystarczy, ze dwie osoby mają umowy na najniższą krajową i już przekroczą przy tych trzech osobach... a wiadomo, ze przy takich wyplatach na trzy osoby ciężko...
my tez przekroczymy a drugie? hmm pytanie czy bedzie nas stac na drugie

ruda1991 - trzymaj! przyda się ;)

jeszcze tak odnośnie tego, że trzeba dochód z poprzedniego roku przedstawić, żeby 500 zł na dziecko dostać (w becikowym o ile się dobrze orientuję także ten dochód trzeba pokazać) - uważam, że to jest bez sensu.
Na przykładzie - ktoś w 2015 roku miał super, pracę i dużo zarabiał, ale go zwolnili w 2016 i na podstawie dochodu z poprzedniego roku - nie otrzyma pieniędzy na nic, bo przekracza dochód, gdzie realnie jest bez pracy i potrzebuje tych pieniędzy. Odwrotnie - ktoś nie pracował w 2015 lub zarabiał minimum, a w 2016 dostał super pracę i zarabia dużo kasy - na podstawie PIT'a z 2015 - pieniądze dostanie, bo wtedy miał mały (lub żaden) dochód - czy to jest sprawiedliwe? Jak już, to może niech jakoś na bieżąco to weryfikują, a nie na podstawie poprzedniego roku, jak wiemy, życie się szybko potrafi zmienić i to o 360 stopni..

Dziewczyny :) pytanko mam z :D
może mi któraś doradzi - jak odpuścić - żeby zajść :p
bo kurcze od 5 miesięcy już "odpuszczam" i nic :p
:rofl2:

BTW Przepraszam za zmianę tematu

reklama
Do góry