reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Hime haha jaki zabieg zrobilas!;))

mania2401 moze sie tak nakrecilas i zestresowalas ze sama sobie przesunelas @? to sie moze zdarzyc...a w ktorym dc jestes teraz i ilu dniowe masz cykle?
Zawsze tak robię jak mocno zaboli mnie brzuch a majtki czyste. :) Bo tak to czekam i czekam a co do tego jestem niecierpliwa ;)

reklama
Wspolczuje Wam kochane. Ja w grudniu stracilam wczesna ciaze. Takze wiem co czujecie.

Mania :-( zostaje czekac na okres.

Hime :-)

A bierze, ktoras z Was witamine B complex. Biore ja od dwoch dni i czuje sie jakbym w ciazy byla. Po wzieciu wrazliwe piersi i rzuty goraca

u mnie jakis dziwny sluz, jestem blisko owu i zaczyna sie robic rozciagliwy, ale lepki jest, no nic czekam az bedzie jak kurze bialko
Hime oby malpa szybko przyszla!

Cześć Kobitki, ja dopiero teraz bo od rana lekarz a potem zapierdziel w pracy. (Ale przynajmniej wiem już że za styczeń ładna premia wpadnie.
Dostałam skierowanie na USG, krew (hormony i ogólne) i cytologie (Na którą muszę czekać dwa miesiące) (Czy w poslce można zrobić cytologie na własne życzenie?)
A potem czeka mnie zmiana leków. (Wspomniała kobitka coś o odstawieniu antyuczuleniowych ale ja bez nich nie przeżyje)
Więc przygotowania pełną parą.

Lux, ja 10 marca dowiedzialam sie o ciazy, test mi wyszedl juz 10 dpo:) A 21 kwietnia usg i wyrok, od razu do szpitala... staramy sie znowu od wrzesnia i nic, wszystkie badania mam super oprocz cholernej prolaktyny i mimo ze mam owulke(potw. monitoringiem) to chyba ta cholera ńie daje mi zajsc heh:(
Za wysoka prolaktyna powoduje że nie pękają pęcherzyki i jajeczko nie jest uwalniane. Mimo owulacji nie może dojść do zapłodnienia.Najlepszym lekiem na to jest Dostinex,zbija prolaktynę rewelacyjnie.Lek jest dość drogi bo 8 tabletek kosztuje ok 160 zł,ale bierze się przeważnie jedną tygodniowo więc wychodzi tak w miarę.

Cytologie zawsze w Polsce robiłam "na życzenie" ale też z zalecenia lekarza. I prywatnie nie placilam nic, a na NFZ chyba 10 zł. Tak więc myślę że w Polsce nie ma z tym problemu.

Hime dobrzeze jest. Na prawdę przezywacie starania?

Hej... Kochane, nie mam gdzie uzyskać informacji... Byłam dziś u gina ale okazało się że zmienił dni pracy i będzie w piątek dopiero, a odebrałam wyniki badania histopatologicznego... Może coś będziecie wiedziały co to oznacza... Będę wdzięczna.
kanał- śłuz, krew, elementy wysięku, drobne fr błony śluzowej szyjki z ogniskową metaplazją płaskonabłonkową
jama- dokładnie to samo
i pod spodem: Hyperplazja prosta bez atypii błony śluzowej jamy macicy.
Będę wdzieczna za pomoc .

reklama
Cytologie zawsze w Polsce robiłam "na życzenie" ale też z zalecenia lekarza. I prywatnie nie placilam nic, a na NFZ chyba 10 zł. Tak więc myślę że w Polsce nie ma z tym problemu.

Hime dobrzeze jest. Na prawdę przezywacie starania?
Tak, zaczniemy z powrotem najszybciej w czerwcu. Teraz za dużo na głowie, ślub, mieszkanie, te wszystkie załatwiania, za dużo stresu jak na ciążę. Z resztą w końcu wypada zrobić dokładną diagnostykę co mi jest, że zajść w ciążę jest ciężko i te cykle porypane.

Do góry