reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

ja wrocilam do staran w niedziele, dzis rano tez bylo a do owu kilka dni, z tymn, ze ja nie licze dni plodnych, chce to robic dla przyjemnosci, a przy okazji zajsc (jak to brzmi haahh) no wiecie o co chodzi :-p

ale mam pytanko do Was, wczoraj pojechalam do tesciowej i na wejsciu slyusze beczy szwagierki corka, drze sie tak, ze az skora cierpnie, od slowa do slowa mowi, ze nienawidzi babci, ze jest podla i ma umrzec, zer ma jej dosc, ze tylko na nia krzyczy i ja bije, pytam tesciowej, co jest, jeszcze takiej Julci nie widzialam, a ona, ze cytuje"ta krowa (moja szwagierka) wiedziala przed feriami, ze bachor ma do nauczenia modlitwe i nie nauczyla jej, dwa tygodnie na to miala i teraz bachor jedynke przyniosla ze szkoly..." mowie, to Wy nie mozecie sie normalnie dogadac, jak Edzia jest w pracy i ty mloda uczysz to ma szostki, jak dziecko zostaje pod opieka mamusi to ta nie pamieta co mialo sie dziecko nauczyc..."jak ja mam im pomoc? tylko dziecko na tym cierpi, mloda wczoraj sie tulila i blagala bym ja zabrala i by mogla mieszkac z nami, Boze az zal dziecka

ps dzwonilam tam i sie pytam jak modlitwa, czy sie nauczyla i mowi tesciowa, ze tak, a ja mowie i nie krzycz na to dziecko, bo to, ze corka nie dba o dziecko nie znaczy, ze ty masz to odreagowywać na dziecku, az mi serce peka, ze tam wszystko krzykiem jest załatwiane

Ostatnia edycja:
reklama
Mam wyniki badań ale proszę niech ktoś to rozszyfruje:

TSH 1,850
normy (0,270-4,200)

FT3 3,45
normy (2,00-4,40)

FT4 1,41
normy (0,93-1,70)

FSH 8.59

f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5