reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Czarna madzia ja mam inne zdanie o glutenie...ale ile osob tyle opinii. Predzej czy pozniej kazdy bedzie ja odstawial bo sie zaczna rozne problemy zdrowotne.
Wszyscy np jedza pszenice, a cala pszenica jest gmo, ona nie ma nic wspolnego z ta pszenica co jadly nasze babcie. Wiadomo co robi gmo z naszym organizmem.
Co do nabialu i tak reklamowanego mleka w szkole tez mam swoje zdanie, wiecej robi nam zlego niz dobrego.
Jeszcze wracajac do glutenu, gluten skleja i niszczy nasze kosmki jelitowe, jelito robi sie jak sito i rozne szkodliwe czasteczki przedostaja sie do naszego krwioobiegu i stadco krok do roznych alergii i chorob autoimmunologicznych.
Takie jest moje zdanie, ale nie bede sie tutaj z nikim spierac, poprostu napisalam jak u mnie to wyglada, a kazdy ma prawo jesc jak chce i ja nie mam prawa wtracac sie w jego diete;)
 
W takim razie bedziemy trzymac mocno kciuki :) napewno sie uda i na swieta bedzie was o 1 wiecej :)

Jak się czujesz Gosiu?:))

Czarna madzia ja mam inne zdanie o glutenie...ale ile osob tyle opinii. Predzej czy pozniej kazdy bedzie ja odstawial bo sie zaczna rozne problemy zdrowotne.
Wszyscy np jedza pszenice, a cala pszenica jest gmo, ona nie ma nic wspolnego z ta pszenica co jadly nasze babcie. Wiadomo co robi gmo z naszym organizmem.
Co do nabialu i tak reklamowanego mleka w szkole tez mam swoje zdanie, wiecej robi nam zlego niz dobrego.
Jeszcze wracajac do glutenu, gluten skleja i niszczy nasze kosmki jelitowe, jelito robi sie jak sito i rozne szkodliwe czasteczki przedostaja sie do naszego krwioobiegu i stadco krok do roznych alergii i chorob autoimmunologicznych.
Takie jest moje zdanie, ale nie bede sie tutaj z nikim spierac, poprostu napisalam jak u mnie to wyglada, a kazdy ma prawo jesc jak chce i ja nie mam prawa wtracac sie w jego diete;)

Gluten to nie tylko pszenica:) Są też inne zboża które go zawierają...
Było wiele publikacji naukowych na temat niekorzystengo dzialania glutenu i okazało się co ciekawe że ten sam profesor który obwieścił światu o "złym glutenie" później odkrył ze to nie sam gluten zle wpływa na nasz organizm ale inne enzymy występujące nieopodal. Także nie ma co wpadać w paranoje i ulegać wpływom. Niestety wiele firm farmaceutycznych i spożywczych zarobiła fortunę na tej modzie antyglutenowej. Każdy dietetyk i lekarz powie że gluten powinien być spożywany przez osoby zdrowe. Natomiast tak jak pisałam dieta bezglutenowa jest dietą leczniczą a nie stylem życia i odżywiania się.
Inną sprawą jest to że jemy za mało produktów z pełnego ziarna... wszędzie tylko biała mąka. Nabiał masz rację w zbyt dużych ilościach jest szkodliwy, mocno zakwasza nasz organizm. Mięsa również za dużo spożywamy bo na śniadanie obiad i kolację. Jednak zamiast szkodliwości glutenu i GMO powinno się więcej mówić o tłuszczach trans, rakotwórczym działaniu białka zwierzęcego i produktach przetworzonych. To jest prawdziwa zaraza ludności nie gluten.
 
Jak się czujesz Gosiu?:))



Gluten to nie tylko pszenica:) Są też inne zboża które go zawierają...
Było wiele publikacji naukowych na temat niekorzystengo dzialania glutenu i okazało się co ciekawe że ten sam profesor który obwieścił światu o "złym glutenie" później odkrył ze to nie sam gluten zle wpływa na nasz organizm ale inne enzymy występujące nieopodal. Także nie ma co wpadać w paranoje i ulegać wpływom. Niestety wiele firm farmaceutycznych i spożywczych zarobiła fortunę na tej modzie antyglutenowej. Każdy dietetyk i lekarz powie że gluten powinien być spożywany przez osoby zdrowe. Natomiast tak jak pisałam dieta bezglutenowa jest dietą leczniczą a nie stylem życia i odżywiania się.
Inną sprawą jest to że jemy za mało produktów z pełnego ziarna... wszędzie tylko biała mąka. Nabiał masz rację w zbyt dużych ilościach jest szkodliwy, mocno zakwasza nasz organizm. Mięsa również za dużo spożywamy bo na śniadanie obiad i kolację. Jednak zamiast szkodliwości glutenu i GMO powinno się więcej mówić o tłuszczach trans, rakotwórczym działaniu białka zwierzęcego i produktach przetworzonych. To jest prawdziwa zaraza ludności nie gluten.
Witaj, czuje sie niby dobrze ale czasem wieczorem dopadaja mnie mdlosci . Jestem bardziej zmeczona, a pozatym jest ok :)
 
reklama
Do góry