reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Pamiętam że mi lekarka powiedziała, że takie niedobory nie są spowodowane tylko brakiem słońca, jak znajdę wyniki to wam wrzucę :)

Znalazłam te wyniki, wpiszę wam wsio :) tylko to było robione 28.01.2014 tak jak mówiłam.
FT3 i FT4 są w normie, TSH miałam wtedy 7 ale to nie ważne.
Witamina 25OH D ( to jakieś inne badanie wit D) <8,1 ng/ml niedobór poniżej 20
Anty TPO 55,9 IU/ml norma poniżej 12
ANTY TG > 800 IU/ml norma poniżej 30...
I od tamtej pory już nigdy mi nie powtarzano tych badań...
Kurde, przydałoby mi się legnąć w szpitalu na parę dni, coby zbadali z góry na dół... Ale to tylko w marzeniach :D

Znalazłam te wyniki, wpiszę wam wsio :) tylko to było robione 28.01.2014 tak jak mówiłam.
FT3 i FT4 są w normie, TSH miałam wtedy 7 ale to nie ważne.
Witamina 25OH D ( to jakieś inne badanie wit D) <8,1 ng/ml niedobór poniżej 20
Anty TPO 55,9 IU/ml norma poniżej 12
ANTY TG > 800 IU/ml norma poniżej 30...
I od tamtej pory już nigdy mi nie powtarzano tych badań...
Kurde, przydałoby mi się legnąć w szpitalu na parę dni, coby zbadali z góry na dół... Ale to tylko w marzeniach :D
To Ty sobie kup jak najszybciej ta wit D! Bo napewno masz niedobory i to moze jeszcze wieksze niz ostatnio.

To Ty sobie kup jak najszybciej ta wit D! Bo napewno masz niedobory i to moze jeszcze wieksze niz ostatnio.
Nawet chyba mam jeszcze, ale nie wiem jak z datą, bo wtedy dostałam... Jezu ja już nie ogarniam tych leków, euthyrox, powinnam metforminę brać a nie biorę :( ja pier... może bym poprosiła jakiegoś lekarza o jakiś cholerny komplet badań... Mam też tachykardię, i za cholerę nikt mi nigdy nie powiedział skąd się to bierze, od dłuższego czasu podwyższone CRP norma do 5 a ja miałam chyba 18... oczywiście to też nic takiego...na RTG kiedyś mi jakieś zmiany wyszły na tle zapalnym i to RTG powtórzony po roku dał taki sam wynik, oczywiście pulmonolog dał skierowanie na tomografię, tomografia była ok, i też cisza... Powiedział że jak TK będzie dobre to mam nie przychodzić... Powiem wam że zaczynam mieć już tego wszystkiego po mału dość, pieprzy się tyle rzeczy, a ja nie potrafię znaleźć lekarza który by to jakoś w końcu ogarnął...

reklama
Do góry