reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Hmm no ja oba miałam wysokie, anty tpo chyba miałam ponad 800, laboratorium nie mierzy już więcej, to był max... Mogę mylić z anty tg, ale na pewno któregoś z tych dwóch miałam aż tyle... A drugie było jakoś też sporo powyżej normy. To było ponad rok temu, albo prawie 2 lata i nigdy więcej już mi tych badań nie powtórzono...

Kurde, obie dałyście mi do myślenia z wit D... Jak mi właśnie wtedy 2 lata temu badali to miałam poważny niedobór...Oczywiście za "namową" kilku osób zbagatelizowałam bo każdy mówił że to po prostu za mało słońca i spacerów, ale niedobór był naprawdę duży z tego co pamiętam... Ciekawe jak jest teraz...
Nie mialas wogole anty tpo i anty tg. Pamietam Twoje wyniki bo jeszcze Ci pisalam ze dobre sa, chyba ze zle spojrzalam juz nie wiem

reklama
W Polsce ponad 90 osob ma niedobory wit D. Masz ja glownie ze slonca, bo rzeby pokryc zapotrzebowanie na nia pozywieniem to musialabys jesc ogromne ilosci i codziennie. Jak dobrze pamietam to od wrzesnia do kwietnia ze slonca jej nie masz bo W Polsce w tym okresie slonce pada pod innym katem i wit D sie nie wytwarza. Ja bym na poczatek zbadala poziom albo odrazu zaczela suplementowac min 2tys jednostek. Ja przez pol roku bralam po 4tys jednostek a poziomu mie badalam.

Kurde, obie dałyście mi do myślenia z wit D... Jak mi właśnie wtedy 2 lata temu badali to miałam poważny niedobór...Oczywiście za "namową" kilku osób zbagatelizowałam bo każdy mówił że to po prostu za mało słońca i spacerów, ale niedobór był naprawdę duży z tego co pamiętam... Ciekawe jak jest teraz...

@Lyara No ja się wszystkiego chwytam bo po wyjeździe do Anglii jak zaczęłam tyć to nic nie pomaga ani dieta ani ćwiczenia. (+15-20 kg od marca) A tutaj słońca jest na lekarstwo. A przez tą wagę to mi się tylko okres jeszcze bardziej rozregulowuje. Myślałam, że Tarczyca ale wyniki mam książkowo zdrowe.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrow...-dzieci-i-doroslych-normy-spozycia_41147.html

Tutaj jest info o suplementacji :) witaminki D.

Mój A. urodą nie grzeszy, chociaż uśmiech ma piękny. Ale jak dla mnie najwspanalszy na świecie, najlepszy przyjaciel i bratnia dusza. Warto było przeczekać żeby takiego znaleźć (po rozwodzie jestem)

Uwielbiam was za te wasze mózgi zalane spermą XD Poprawiło mi humor na dobre.

Nowości pod kontem wagi gdzieś doczytałam. Podobno niedobór witaminy D powoduje tycie bo się wapń nie przyswaja.
Sprawdzimy teorię. Nigdy by mi do głowy nie przyszło.

Do tego wszystkiego mi sie znowu Organizm nie może zdecydować. Miałam objawy na Owu tydzień temu a dzisiaj mi się znowu zaczynają :dry:. Przydałoby się dostać ten okres wreszcie :oo2:
Ja mam trzeciego męża ha ha Tak więc chyba już szukać więcej nie będę ;)

O proszę strawbelko wszystkie wyniki, jak to Twoim zdaniem wszystko razem wygląda?

Załączniki

• 1453485872864.jpg
    1453485872864.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 28
  • 1453485883379.jpg
    1453485883379.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 35
  • 1453485894527.jpg
    1453485894527.jpg
    56 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Matko, dziewczyny, całą przerwe w pracy zajęło mi nadrabianie :p mój J to były piłkarz, po kontuzji w maju przestał dopiero grać, więc same muły i krzywe nogi, "prostowane na beczce", ale za to kochany bardzo, romantyczny (ja wcale) i kocha mnie nad życie :p ale przyznać musze, Czarna, męża masz jak z okładki :D

Do góry