reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
hej mam wyniki, sa o dziwo w normie, ale tsh mi wzroslo, mialam 1,76, mam 3,07, jednak nadal w normie, nigdy nie chorowalam na tarczyce i mam sie martwic, ze sie podnioslo? norma wedlug lab to 4,2

Strawbelka kciuki :-)

Anik gotuje wywar na kurczaku i kawałku wieprzowiny, dużo warzyw np dwie marchewki, pietruszka, kawałek selera, por, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, a i cebulę dwie połówki podsmarzam na dużym ogniu tak żeby były czarne to daje kolor rosolowi ;-) to gotuje 1,5 na średnim lub małym ogniu z lekko uchylona pokrywką. Wszystko przez sito przelewam do czystego garnka. Zostawiam marchewkę i kurczaka. Potem daje pasaate pomidorowa większą żeby smak czuć było. Można da jej mniej ale dodać wtedy pulpe że świeżych pomidorów (raz tak zrobiłam jak miałam mało passaty). Przyprawiam duża ilością pieprzu, czosnku granulowanym, papryka ostra i słodka pietruszka, oregano suszone. Dodaje pokrojoną marchewkę z wywaru i obieram mięso z kurczaka. Dziś dałam łyżkę śmietany dobrze zahartowanej. Gotuje ryż w niewielkiej ilości wody jak już gotowy to wrzucam go do zupy bez odcedzania bo to mi zagrscilo zupę ta skrobia. Jeszcze chwilę gotuje razem. I gotowe. Posypuje na talerzu świeża pietruszka.

hej mam wyniki, sa o dziwo w normie, ale tsh mi wzroslo, mialam 1,76, mam 3,07, jednak nadal w normie, nigdy nie chorowalam na tarczyce i mam sie martwic, ze sie podnioslo? norma wedlug lab to 4,2
Lux te normy lab. nijak sie maja do staran. Dla staraczek tsh powinno byc ponizej 2. Umow sie do dobrego endokrynologa po leki. Moze Ci byc ciezko zajsc i utrzymac ciaze. Ja mialam tsh 2,1 i mi kazali zbijac w dol .

Hej hej! Dziewczyny melduję że żyję! Jestem na bieżąco, ale oczywiście zapomniałam co i komu miałam napisać :).
Gratulacje dla zaciążonych. Uwielbiam oglądać testy z dwoma kreseczkami!!

Strawbelka &&&& musisz być dobrej myśli! Będzie dobrze!

Lux jak się czujesz? Ból minął?

Byłam dzisiaj u dentysty. Wyrwałam zęba antykoncepcyjnego :). Teraz tylko działać. W tym cyklu poszłam metodą abstynencji. Cholernie to trudne, bo ochotę mam ogromną. Wczoraj podziałaliśmy, ale teraz chciałabym dopiero w niedzielę. Nie wiem tylko czy wytrzymam :).

Hej hej! Dziewczyny melduję że żyję! Jestem na bieżąco, ale oczywiście zapomniałam co i komu miałam napisać :).
Gratulacje dla zaciążonych. Uwielbiam oglądać testy z dwoma kreseczkami!!

Strawbelka &&&& musisz być dobrej myśli! Będzie dobrze!

Lux jak się czujesz? Ból minął?

Byłam dzisiaj u dentysty. Wyrwałam zęba antykoncepcyjnego :). Teraz tylko działać. W tym cyklu poszłam metodą abstynencji. Cholernie to trudne, bo ochotę mam ogromną. Wczoraj podziałaliśmy, ale teraz chciałabym dopiero w niedzielę. Nie wiem tylko czy wytrzymam :).
dzieki, ze pytasz, bol wraca, ale jest slabszy, mnie tez pobolewa zab i jest do naprawy

Hej Wam! Jednak u mnie mierzenie temperatury nie wypali, bo wstaje dopiero koło 9 a budzik wyłącze i śpię dalej. ;p
Dzisiaj na obiad zachciało mi się zrobić zagraję, dawno nie jadłam. :)

reklama
Do góry