reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

moj nie jest blisko z matka, ale ona jest blisko z nim , chce znac wysokosc naszych pensji, komentuje kazdy obiad, kazdy wyjazd...a my nic jej nie mowimy i sie wscieka...Boze co klotnii bylo przez to, co sie nawyzywalysmy....a ja mam taki charakter, ze sobie nie pozwole i potem sie zbiera na afere... czym Cie dzis Twoja wkurzyla?

Ogólnie dziś to teście, bo z mężem mamy gospodarkę ze zwierzętami i On rano jechał na polowanie i poszedł ich poprosić, żeby mi pomogli przy zwierzetach, bo ostatnio ten jajnik mnie boli i samej ciężko przy 30 szt bydła. Oni oczywiście wyszli rano, ale z wielkim fochem i tyle mi pomogli co nic i łaziłam dwie godziny sama, dźwigałam te wiadra...

reklama
Avis jak odpuścisz to sie uda - czesto psychika i wlasnie takie nakręcanie sie blokuje .
Jestem przykładem który to potwierdza :)
Choć szukanie w sobie objawow np owu jest bardzo uczące ;)

Hime urodzisz to pogadamy xo jest przerażajace hehe :)

Dziewczyny znowu sie wtrącę - pamietajmy ze jesli w naszej ocenie robienie testów na 10 dni przed jest nie ok - ja sama bym tez nje zrobiła - to nie znaczy ze dla kogoś innego to nje moze byc ok. Musimy to uszanować - to tak jak ja lubię kolor biały a ktos inny turkusowy i nie mogę wymagać by tez myślał tak jak ja - a jak chcemy zeby było o czymś innym tutaj tez to po prostu zarzucmy jakiś temat :)

Ja np dzis mam mega zmęczenie wczoraj poimprezowalismy z mężem jak za czasów młodości maz do tej pory pijany hehheh fajnie było :) a mnie nóżki bolą od tańczenia :)

Avis podziwiam za mieszkanie razem ja ani z moimi ani z meza rodzicami nie dałabym rady... Juz tyle lat osobno ze nie to nie dla nas :)

Miłego dnia kochane ps i nie bójcie sie pisać o objawach bo dziewczynom pewnie nie chodziło o to zeby w ogole nie pisać tylko zeby nie zamknąć sie tylko na jeden temat zeby wlasnie nie sfiksować - tak to zrozumiałam :)

Anik obstawiam u Ciebie ciaze tez ;)
Zrobiłam z innej firmy o znowu druga kreseczka :-) bledsza niż kontrola ale jest :-) mam zdjecia ale nie chce już Was zamęczyć :-) @kassssssiula i @anik. i jak??? U mnie tez to była kwestia jednego dnia zanim wyszedł pozytyw :)
hej nadal walcze z migrena, juz wysiadam po prostub:no:
Avis my zmienilsimy opony w listopadzie, i dobrze, bo jednak zima przyszla a ja codziennie duzo km do pacy robie
Anik i jak tam?

@ brak o_O

a ja z migrena i chyab wyladuje na ip, bo nie wyrabiam, jak dostane atak to az slabne, a masz temp, moze choroba idzie jakas?

Wspolczuje :( mój M to migrenowiec czasami aż mi się żal robi jak na niego patrze. Leży w ciemnym pokoju i umiera. Mdłości, wymioty... nie je... a co bierzesz p.bolowo?

co macie na obiad? ja kotlety z kuraka, brokul i frytki, tylko musze sie za ten obiad wziac ehhhh, poki co wstawilam druga pralke recznikow

Nie wiem bo do karczmy jakiejś pójdziemy dzisiaj. Zaraz zbieramy się może na Kasprowy pojedziemy. Mały juz się doczekać nie może ;) a śniegu przez noc spadło tyle, że aż przyjemnie jest :)

Anik no i oby juz nie przyszla :biggrin2: na migreny biore ibum, ibuprom lub metafen, ale musze kupic cos typowo na migreny, bo to nie pomaga lub pomaga na chwile
Avis ja mieszkalam i z tesciowa i z moimi rodzicami, ale jednak wole na swoim, sama decyduje co gotuje, kiedy piore itp, wspolczuje Ci takich tesciow

Ruda no jasne ze ludzie dają radę. Zwyczajnie byłam ciekawa czy Czarna się nie boi takiej różnicy wieku. Ja wiem ze mój syn też lubi dzieci ale to nie znaczy że nie jest w stanie zrobić przypadkiem krzywdy. On ma dopiero 15 mc i nawet jak chce czasami pogłaskać dzidzie to raz prawie na dziecko upadł.
Mąż koniecznie potrzebny ale jak jest się samej w domu trzeba samej sobie radzić :-)

MamaNadii nie martw się to dopiero pierwszy cykl. Uda się w następnym na pewno ;-)

Claudiaaudia ja akurat też z tych co wola zaczekać.

Czarna to się zgadza że wiek jest często na naszą korzyść. Fajnie ze się zdrcydowalas. Ja też chciałam mniejsza różnice wieku ale się nie udało. Może już niedługo.
To ile po porodzie zaczeliscie się starać?

Kasiula glowa do góry :-*

Bertha trzymaj się :-* po burzy słońce wychodzi zawsze :-)

Czarna to może masz jakiś fajny przepis co zrobić z mięsem mielonym ;-)

Kasiula Bóg ci te starania wynagrodzi i każdej innej kobiecie :-)

Lux tak tak zgadzam się inne tematy też.

Avis a jak się nie uda to adopcja tak?
A probowalas odpuścić ale w takim sensie co bedzie to będzie. Pojechać gdzieś z partnerem i się wyluzowac.?

Lux ja mam pieczone udka z warzywami do tego zrobię pomidory albo mizerie.

Gosia o ile dobrze pamiętam to wątróbka ma wit A a nie powinno się w ciąży jej jeść w czystej postaci jedynie jako beta-karoten. Kurde poprawcie mnie jak coś pomieszalam.

A mój syn ryczal biedny w nocy. No nie wiem gdzie te zęby. Już czekamy chyba że trzy miesiące na trójki i czwórki.

Emka gdzie byliście? ;-)

A wiecie co . Mój mąż stwierdził że zjemy dziś ze słoika obiad a ze nigdy nie jadłam takie czegoś wiec pomyślałam dlaczego nie. Ale jak zaczęliśmy jeść gołąbki a mój miał pulpety to stwierdziliśmy ze to pierwszy i ostatni raz:-)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Anik a kiedy termin @ miałaś ?

Ma przyjść 12 wiec jeszcze dwa dni.

Anik no i oby juz nie przyszla :biggrin2: na migreny biore ibum, ibuprom lub metafen, ale musze kupic cos typowo na migreny, bo to nie pomaga lub pomaga na chwile
Avis ja mieszkalam i z tesciowa i z moimi rodzicami, ale jednak wole na swoim, sama decyduje co gotuje, kiedy piore itp, wspolczuje Ci takich tesciow

Mój bierze Saridon

Do góry