reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Hime a miałaś laparoskopię bo bez tego cieżko stwierdzić - ja byłam skierowana ba zabieg ale zaszłam w ciaze :)

Ruda a z natury chyba zaczepna jesteś , skoro nie ciąża ?

reklama
Niunians gratulacje :) mam nadzieję że i ja niedługo się pochwalę dwoma kreseczkami.

No i tak kochane jak przypuszczałam wątek na forum nieco opustoszał, porobiły się grupki i dziewczyny pochowały się w zakamarkach internetów ;) ja tak czy inaczej będę sobie tutaj pisać choćbym została sama.
Już mniej więcej kumam o co chodzi z tą szyjką ale czy prawidłowo ją odczytuję to nie mam pojęcia. Śluz jakiś się pojawił, póki co mało płodny ale wszystko jest na dobrej drodze. Jeszcze jestem przed testem owulacyjnym, jak zrobię to edytuję tą wiadomość. Nie mogę się doczekać soboty, już piękny hotel w Żywcu zarezerwowałam i nie pozostaje nic innego jak trochę popracować na wyjeździe ;) w sobotę rano laboratorium i badania, mam nadzieję że wyniki będą ok na tyle że w razie gdyby się udało to nie będzie powodów do niepokoju.

nie martw się, ja też zostaje na tym forum :) moze troszke bedzie tu ciszej, ale mam nadzieje, ze tematy ciążowe/staraniowe będą kontynuowane :)

Niunians gratulacje :) mam nadzieję że i ja niedługo się pochwalę dwoma kreseczkami.

No i tak kochane jak przypuszczałam wątek na forum nieco opustoszał, porobiły się grupki i dziewczyny pochowały się w zakamarkach internetów ;) ja tak czy inaczej będę sobie tutaj pisać choćbym została sama.
Już mniej więcej kumam o co chodzi z tą szyjką ale czy prawidłowo ją odczytuję to nie mam pojęcia. Śluz jakiś się pojawił, póki co mało płodny ale wszystko jest na dobrej drodze. Jeszcze jestem przed testem owulacyjnym, jak zrobię to edytuję tą wiadomość. Nie mogę się doczekać soboty, już piękny hotel w Żywcu zarezerwowałam i nie pozostaje nic innego jak trochę popracować na wyjeździe ;) w sobotę rano laboratorium i badania, mam nadzieję że wyniki będą ok na tyle że w razie gdyby się udało to nie będzie powodów do niepokoju.
Często jest tak ze wystarczajaco jest w środku tego śluzu płodnego a takie wyjazdy sprzyjają w zachodzeniu w ciąże :-)

Ruda a z natury chyba zaczepna jesteś , skoro nie ciąża ?

tez tak czuję. przykro mi to mówić, ale nowe towarzystwo na tym watku nigdy sie nie kłóciło, jedyne kłótnie/oskarżenia zaczynały niestety stare bywalczynie..

PS. a Emka napisala, ze jestes w ciazy rowniez dlatego, ze ankaka powiedziala, ze stara ekipa ktora przeniosla sie na FB to juz kazda jest w ciazy. przynajmniej ja rowniez tak to zrozumialam.

PS2. bedac obserwatorka tej wymiany zdań, nie wyczulam zeby Emka nie szanowala twojego zdania. to że ma swoje i je również tak jak ty wyraziła, nie oznacza, że twojego nie szanuje. dla mnie ty wyrazilas swoje zdanie, po czym Emka wyrazila swoje. i tyle.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja mam ten sam problem. Tzn nie nadazam czasami się wstrzelic w tematy. Tak szybko się pojawiają nowe posty. Najgorsze ze jak chcesz wyszukać posty dotyczące "staranek" to musisz przeczytać wszystko. Ale jakoś dajemy radę na tyle ile się da ;-)

Leknka ja mam też dopiero 5 dc i z niecierpliwością oczekuję symptomów owulacji. W tym cyklu po poronieniu nie widziałam żadnego plodnego śluzu jedynie w jednym dniu ból jajnika. Tyle. Zobaczymy teraz.

Oj u mnie minęły 4 cykle po poronieniu zanim się ogarnęłam z obserwacją cyklu. Wcześniej nie miałam głowy do tego. Teraz za to bacznie się sobie przyglądam. W ogóle jeśli chodzi o owulację to jakoś nigdy nie przeżywałam jakiś bóli, które byłyby na tyle silne bym je zauważyła. Może dlatego, że menstruacyjne za każdym razem pozbawiały mnie 3 dni życia bo tak bolało . Nawet nie wiem czym dobrze bym rozpoznała ból owulacyjny, może i coś czasami zakuło ale nie dość mocno żebym zwróciła na to większą uwagę.
No nic, idę nasikać na test owu.

reklama
nie martw się, ja też zostaje na tym forum :) moze troszke bedzie tu ciszej, ale mam nadzieje, ze tematy ciążowe/staraniowe będą kontynuowane :)
O i tego trzeba się trzymać.
Od razu napiszę, że jeśli którąś z Was moje drogie myszki uraziłam to przepraszam. Celowo na pewno nie było to moim zamiarem. Jeśli pisałam nie na temat i za bardzo rozsypywałam wątek też przepraszam.

Do góry