reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

maran - a jak tam u ciebie kobito w tym dobitnie mroźnym kraju się żyje? Jak dziewczyny? Opowiadaj :)

Miałam dzisiaj rozmowę z wychowawczynią - na moją prośbę. Za tydzień dostanę materiały żeby Kaja ćwiczyła w domu czytanie i pisanie po angielsku :) Uprzedziłam ją też o tych jej "zwiechach" które ma (chyba neurolog ją musi obejrzeć wreszcie), kiedyś to było mniej widoczne, ale tera potrafi się zawiesić na kilka minut - patrzysz na nią, ona na ciebie, mówisz "podnieś zabawkę" - zero reakcji, po trzech powtórzeniach dalej patrzy na ciebie tępym wzrokiem jakby w ogóle nie ogarniała że to do niej się mówi. Martwi mnie to, choć czyta ładnie, pisze ładnie, liczy dobrze, uczy się teraz tabliczki mnożenia bo jej się nudzi... jakby mało jej było tego że siedzi i czyta pierwszy tom Harry Portiera. Właśnie w tej sprawie miałam rozmowę z wychowawcą - czy dobrze zrobiłam pozwalając jej to czytać. Usłyszałam że jeśli dobrze czyta i rozumie co czyta, potrafi opowiedzieć co było w rozdziale, a mnie nie przeszkadza tematyka to niech czyta o_O Dzisiaj skończyła 7 rozdział, książkę jej dałam tydzień temu. Zaczynam się jej bać :/ A Emilka szaleje i zapamiętuje wszystko co się powie, łapie słówka angielskie lepiej niż Karola, a do tego przez 90% czasu się uśmiecha lub śmieje... Jak to szło... "A my nie chcemy uciekać stąd... stanął w ogniu nasz wielki dom, dom dla psychicznie i nerwowo chorych..." Łaaaa, ale się rozpisałam :p Chyba muszę częściej łapać koleżanki na skype bo nie mam się komu wygadać :p Ja chce do pracy :( Niech któraś mi się Emilką zajmie żebym mogła iść do pracy :(

reklama
Witam wieczorem
U mnie czasu jak na lekarstwo. Jesteśmy na szczęście zdrowi. Pogoda jeszcze piękna więc może dzieciaki nic nie złapią bo nie mamy co z nimi zrobić jakby co w tym miesiącu.
Bibinko
Nie ma słów kochana. Tule !
Pozdrawiam kochane i lecę szykować ciuchy dzieciakom na jutro

Sol u mnie to samo Majka bardziej otwarta na ludzi i szybciej gada, nawet obcych zaczepia i im opowiada rozne historie wciagajac mnie w konwersacje ;) Ala juz sobie fajnie radzi w szkole, czyta czytanki po angielsku, gada juz troche, pisze wyrazy z matematyka to w ogole nie ma problemu, no i ma tez irlandzki ;) smieszne slowa maja... :) ogolnie lubi szkole i chetnie chodzi, Maja tak samo :) Ala tez po polsku czyta i pisze, ale smiesznie czasem bo wymawia po angielsku :) ogolnie to daja rade :) no a pogoda u nas zimowa ;) sniegu nie ma ale zimno... za 2 tyg przyleca do mnie rodzice to z Adamem odpoczniemy troche od dziewczynek a dziadkowie sie wnuczkami naciesza... :)

dobry

a u nas w pl temp. po 15st;))) marzniecie dziewczyny na tych wyspach:-), ponoć sama zima w pl ma być ciepła, zobaczymy

Sol a wiesz że mój mąż miał ofertę pracy w Northampton:-) zapowiedział mi że jeśli otrzyma trzecią ofertę pracy w uk to się przeprowadzamy, ta była druga:-D, kurcze Karola zdolna bestia jest, czyta HP!!!! ja przez to przebrnąć nie mogę:-D

Mama dawaj okulary:-)

Bibinko tulam, nie uciekaj z forum.

Maran &&&&&&&&&& za cykl:-)

Wisieńko dużo zdrówka dla Was, oby nic Was nie dopadło

weekend spędziliśmy u rodziców, zapalając znicze na grobach i jeżdżąc na imprezy urodzinowe dzieci z naszych rodzin, wczoraj byliśmy na kulkach na urodzinach kolegi z placu zabaw, w czwartek idziemy na podwójne urodzinki rodzeństwa z placu zabaw a w weekend mamy mieć gości spod Wro, jeśli nie dojadą to my jedziemy do Wro do siostry.....nie mam pojęcia kiedy w końcu będziemy mieć weekend na lenia, taki z chodzeniem w piżamie do 12:-)
następny weekend spędzamy u rodziców, trzeba by zmienić opony na zimówki, no i szwagierka będzie się chyba przeprowadzać, jest w 8 mies. ciąży, z dwójką dzieci w wieku 2 i 4l, na dodatek ma cukrzycę ciążową, bierze insulinę, guz na tarczycy i zaczyna skakać jej ciśnienie, termin na Wigilię.....trzeba będzie trochę im pomóc a jeszcze trzeba poszykować rzeczy na narodziny małego......
wpadłam też w szał planowania prezentów na gwiazdkę dla dzieci, swoim nic nie kupujemy, dostają zawsze tyle od dziadków i reszty że bez sensu zawalać ich dodatkowymi gratami,za to dziadki już dostały list od mikołaja i dzieci dostaną wymarzone prezenty, wszystko pod kontrolą:-)
no i czas szukać pracy;)) fajnie w domku, ale widać że dzieci dobrze teraz reagują na przedszkole, tfu tfu nie chorują więc może coś uda mi się złapać:-)

pozdrawiam serdecznie wszystkie koleżanki:-)

maran - no u nas też dzisiaj zimno z rana, dwa polary założyć musiałam a Karoli czapkę porządną żeby uszy nie marzły.. Kaja dzisiaj przeczytała ładnie całą czytankę którą dostali w szkole do domu i genialna mama przepisała czytankę a pod każdym zdaniem napisała jak się to czyta/słyszy na polski móżdżek. Oczywiście Kaja musiała to zabrać do szkoły i pokazać pani :/ Pani była wniebowzięta i poprosiła o więcej XD Więc od teraz każdą czytankę do końca roku mam tak jej przerabiać... Się wkopałam, ale Kaja nie literuje wyrazów czytając tylko płynnie czyta więc musiałam tak zrobić.

Paulina - przylatujcie ;) Napijemy się kawki :)

Łaaaa... będę płakać. Właśnie miałam telefon o pracę i po raz 4 w ciągu dwóch tygodni musiałam odmówić bo nie mam z kim Emilki zostawić :( Idę sobie popłakać w kąciku :(

Sol a jakas mama co ze swoim maluchem siedzi w domu nie moglaby Emilki wziac pod opieke, bys jej placila i zaprowadzala Emilke do niej bo przychodzic nie chca do kogos na pilnowanie jak maja swojego maluch w domu, wowczas bylby wilk syty i owca cala... pomysl o tym i moze poszukaj rakiej mamy, Emilka jyz duza to nir trzeba pieluch orzebierac karmic itp wiec moze akurst znajdzisz opieke bo przedszkola drogie sa... u nas miesieczniec 800 - 1200 e kosztuje wiec masakea tak samo, pracowac tylko no dojazdy do pracy i przedszkole to nie ma sensu...

Maran - mamy przedszkole obok nas i już się dowiadywałam - ok 580 funtów miesięcznie więc tragedii nie ma jakiejś wielkiej ale Emila się uparła że ona nie chce iść do przedszkola tylko do szkoły. A naprawdę nie mam serca jej pchać po jej przeżyciach z tą francą w polsce :/ Chyba jednak zadzwonię do school office i pogadam z kobietą czy nie ma dla Emilki żadnych szans na wcześniejsze pójście do szkoły bo ja się zamęczę psychicznie jak tak dalej pójdzie a tego osła upartego nie sposób przekonać :/ Była próba przekonania że nursery to nie przedszkole ale genialna starsza siostra palnęła że przecież nursery to przedszkole i plan w łeb strzelił :/ A nie znam tu jeszcze innych mam, jakoś nie bardzo są rozmowne na placach zabaw, wręcz uciekają, byle by do nic nie zagadać. A po za tym jakoś nie mam zaufania do tego typu opieki jak kogoś nie znam minimum kilka lat :/ Takie moje upierdzielenie :(

Sol ale dzieci w Uk moga do junior infants chodzic od 4,3 roku wiec Emilka by sie wiekowo kwalkfikowala, moja Ala tak wlasnie chodzila w ubieglym roku do juniorow a ona jest z marca wiec mlidsza od Emilki byla... pokombinuj z tymi juniorami tam duzo podlapie angielskiego i bedzie jej latwiej no i to juz szkola a nie przedszkole ;)

reklama
cześć babeczki
jestem w nowym związku :sorry:
ja i moje okulary jesteśmy razem :-D
uczymy sie siebie hahahaaa..
ale komfort widzenia bezcenny :tak:

nadaję z pracy -wlecę wieczorem .

ale,ale ...ściskam mocno!!!

Do góry