reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Mówię Wam Kobietki jak nie urok, to sra… mam nadzieje że macie racje i wszystko się dobrze ułoży. Wymiotów nie mam w ogólei oprócz częstych wizyt w toalecie i ciągłego zmęczenia to nic mi innego nie dolega. Zła jestem na Maksa na ta babę normalnie w jednym zdaniu mnie dobiła. Ot, tak sobie. Macie racje betę zrobie dla poprawy po weekendzie moze koło środy przed wizytą u lekarza.
Ailatan1987 bardzo Cie proszę o to abyś looknęła w swoje wyniki, może to coś wyjaśni

Dziękuje Wam bardzo że mnie wspieracie, zawsze jakoś mi się lepiej na ser uchu robi gdy się Wam wyżalę. Dziękuję!

reklama
Witajcie,

Anna tak mi przykro. Przytulam Cię mocno, bo wiem dokładnie jak to jest. Jesteśmy z Tobą, a córcie masz śliczna.

Ja dzisiaj odebralam wyniki AMH - mam 1,4 gdzie norma to min. 1,4. Czyli mam minimum. Ale uważam, ze nie jest złe jak na mój wiek. Dobrze, ze nie mam poniżej 1, bo to by znaczyło, ze mam bardzo mało czasu i przestanę jaja produkować. I endostrendiol odebralam, w normie. Poza tym dziś zrobiłam LH i Estradiol ponownie, żeby ocenić przyrost. Jeszcze raz sie będę klula za tydzien na progesteron. I lekko mnie podbrzusze pobolewa po wczorajszym badaniu. Ale leciutko.

marce_la to trzymam za Ciebie kciuki, aby coś z tego było. &&&&

Fuma, widzę ze piękny skok tempki. &&&&&

Smerfna sama widzisz,że z tymi normami jest różnie; z wynikami u każdej z nas też było inaczej. Nie denerwuj sie na zapas, powtórz betę jutro, albo po weekendzie. A co do porgesteronu to niestety nic nie wiem w temacie :( sama wczoraj pyatałam dziewczyny jak to jest, bo robiłam dopiero pierwszy raz to badanie.

A tak swoja drogą to taki personel mógłby sobie darować takie komentarze... ja też miałam dwa razy taki przypadek: raz jak wyszłam od lekarza po pierwszej wizycie z założoną kartą ciąży i zleconymi witaminami - miałam jeszcze wejść do położnej na te wszystkie pomiary, po czym jak to wstrętne babsko zajrzało w moją kartę powiedziała: "już zakłada karte ciąży? a po co te witaminy od razu pakować, jak to tak wczesnie, to jeszcze nie wiadomo czy w ogóle coś z tego będzie"... zatkało mnie... mimo, że jestem raczej wygadana w takich sytuacjach. Druga zdarzyła mi sie po poronieniu (pisałam już o tym), robiłam bete, żeby sprawdzić w jakim tempie spada; przy odbiorze wyników pani mi serdecznie pogratulowala ciąży - już wtedy w niej nie byłam...

Ludzie nie zdają sobie sprawy, że są różne sytuacje i palną nieraz coś takiego, a my później się denerwujemy i myślimy...

Anna, przykro mi. Tulę mocno. Lepiej na tym etapie niż gdyby był 16-20 tydzień Ale to prawda, już te dzieci się szybko kocha, nawet przed ich pojawieniem, już przed staraniami. Odpocznij dziś trochę, spotkaj się z koleżanką, dobrze Ci to zrobi....Może w tym cyklu się od razu uda, jeśli będziesz miała ochotę i formę na starania. Niestety, takie ciąże są częste, nawet wiele dziewczyn o tym nie wie, kiedy spóźnia im się okres.
Bardzo ładna córcia, ja marzę o córeczce:)

Marcela, ja już też mam pms, cycki pobolewają, dobija mnie to:( Wiem, że się nie udało i już mi smutno:( Nastrój mam zajebisty, ze szok. Najgorzej, ze 8-ego mam urodziny, a prezentu sobie nie zrobię...:(

Smerfna, będzie dobrze. Pielęgniarka sobie może mówić co chce. Do tego u Ciebie 12dni dopiero. A pgr piękny:) więc się nie martw na zapas.

Agaawa, grunt się przybrać do tych badań. Człowiek spokojny, bo wie na czym stoi. Ale fajnie, ze wszystko ok. często po HSG jets tak, że w ciąże łatwiej się zachodzi, Nie wiem o co chodzi, ale jak moje dwie kumpele to miały, to w tym cyklu zaszły. Nie wiem czy mogły się starać, ale to robiły i się udało.

reklama
Otóż to marce_la czasami ktoś cos walnie nad wyraz a tu zupełnie inna bajka jest. Nie chcę tu obrażać służby zdrowia ale czasami po prostu nie idzie z nimi utargać.

Podnoszę uszka do góry i zapominam o wyniku, powtórzę w przyszłym tygodniu.

Do góry