reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

wiesz faceci później dojrzewają :) a w jakim wieku Wy rodziłyście swoje pierwsze dziecko?

z jednej strony czuję już delikatną presję, że to już czas na (pierwsze) dziecko, z drugiej natomiast pohasałabym jeszcze po świecie. Zazwyczaj to sytuacja jest taka, że kobieta myśli już o dziecku a mężczyzna chce poczekać, u nas było odwrotnie. Mój mąż, długo przed ślubem sugerował, że powinnam odstawić tabletki ja natomiast twardo, że nie, bo jest jeszcze za wcześnie, dopiero po ślubie. No i tak czas mijał. Ledwo się pobraliśmy temat wrócił, aż się pokłóciliśmy o to, jak mu powiedziałam, że może poczekamy jeszcze jakiś czas, zimą skoczyli na deskę w Alpy, latem gdzieś w ciepłe kraje bo tu jeszcze nie byliśmy, tego nie widzieliśmy, to mnie nazwał egoistką :baffled: potem przemyślałam sprawę i stwierdziłam, ok, odstawiam tabletki i niech się dzieje wola nieba.

aktualnie jestem na 99% przekonana, że to dobry czas na dziecko (1% zostawiam sobie na wszelki wypadek) ;)

reklama
Karola ja mialam 19 lat jak urodzilam pierwsza corke, teraz chcemy miec drugie. Studia skonczylam, maz pracuje, wybawilam sie wczesnie, teraz jak mam ochote gdzies isc to P. bez problemu zostaje z mloda w domu. Kazdy ma inne podejscie do zycia, Ja uwazam , ze na starosc bede miala duzo czasu na zwiedzanie i jezdzenie po swiecie a teraz chce miec rodzine :)

Karola ja rodziłam Julkę miesiąc po moich 20 urodzinach. I ta ciąża była "niespodzianką" i chociaż nie zdążyłam się wybawić i pozwiedzać świata to dzisiaj wiem, że w swoim życiu nie zmieniłabym zupełnie nic... A co jeste jszcze śmieśniejsze dokładnie tydzień przed zajściem w ciążę powiedziałam głośno przy stole Wigilijnym, że nie zamierzam mieć wogóle dzieci ... a teraz staram się o 3 :-)

dziewczyny zrobilam sobie dla jaj test owu i wiecie co? 2 krechy jak byk... o co kaman:baffled::confused::confused::confused::confused::confused:

Popieram dziewczyny. Też czytałam o tym ,że owu pokazują czasami wczesną ciąże. :) Rób sikańca :) &&&&&&&&&&&&

no przeca mowie że ja wcześniak jestem z tymi sprawami wiec pytam doświadczone dziewuchy co i jak :D:*:* a wiem że żadna nie odmówi wiec pytam pytam pytam hehehe aż mnie zagryziecie :D:-D:-D

No właśnie po to jest to forum. Żeby pytać, żalić się i rozwiewać wątpliwości :)

emalia82 jak bedzie wpadka to tym bardziej sie bede cieszyc i wyc do księzyca :D:D

To tylko trzymać kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

wiesz faceci później dojrzewają :) a w jakim wieku Wy rodziłyście swoje pierwsze dziecko?

z jednej strony czuję już delikatną presję, że to już czas na (pierwsze) dziecko, z drugiej natomiast pohasałabym jeszcze po świecie. Zazwyczaj to sytuacja jest taka, że kobieta myśli już o dziecku a mężczyzna chce poczekać, u nas było odwrotnie. Mój mąż, długo przed ślubem sugerował, że powinnam odstawić tabletki ja natomiast twardo, że nie, bo jest jeszcze za wcześnie, dopiero po ślubie. No i tak czas mijał. Ledwo się pobraliśmy temat wrócił, aż się pokłóciliśmy o to, jak mu powiedziałam, że może poczekamy jeszcze jakiś czas, zimą skoczyli na deskę w Alpy, latem gdzieś w ciepłe kraje bo tu jeszcze nie byliśmy, tego nie widzieliśmy, to mnie nazwał egoistką :baffled: potem przemyślałam sprawę i stwierdziłam, ok, odstawiam tabletki i niech się dzieje wola nieba.

aktualnie jestem na 99% przekonana, że to dobry czas na dziecko (1% zostawiam sobie na wszelki wypadek) ;)

Ja miałam 20 lat i 2 tyg jak urodziłam Ole, a 8 lat później Janka :)

Ja kupilam na allegro takie Testy OWULACYJNE owulacyjny 10 szt+ 5 test ciążowy (2765538682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mi sie sprawdzily... Fakt, na poczatku myslalam, ze jakas lipa ale okazalo sie, ze to ja poprostu tak pozno mialam owu :D Sprawdzone przez pare kolezanek , wszystkie zadowolone. A wiadomo najlepsze sa z clearblue digital

Testy te same używałam i przy Janku i przed poronieniem, więc sa spradzone. Polecam

jestem kochane moje:-D
tylko zanim nadrobię cały dzień to 1,5 h mija:-D
tiluchna, limonka kciukasy za obie:-D
tiluchna
zlituj się nad nami i nasikaj w okienko:-D

testy owu mam te same, ale wypróbuje je dopiero koło wtorku:-D póki co @ całą parą- nie znoszę dwóch pierwszych dni:wściekła/y: ale w tym miesiącu się cieszę- wreszcie mogę zacząć staranka:tak:

reklama
Hihi nie ma za co ja te testy tak podaje dalej , wlasnie od Emali dowiedzialam sie o nich, pozniej te same dostalam od znajomej aby mi nie zabraklo :D No i w sumie jestem zadowolona:-)

Pandora witaj :) Oj Twoja @ tez wysylalamy na wakacje :D Karotki wyslana do Honolulu, wiec twojej tez juz wykupujemy bilet na minimum rok ;) Razem sobie tam posiedza i nie zwroca uwagi, ze mialy przyjsc za pare tyg ;)

Ostatnia edycja:
Do góry