reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

oby coś w tym było....w tej kobiecej intuicji.... dobra ide cos porobic w domostwie...dzis na obiadke pieczen...mam jeszcze pierogi z weekednu ale 3 dzien pierogów nie zniese....wiec zamarynuje pieczen i bedzie pieczen...koszule musze męzowi poprac na ten wylot bo musi miec kilka na zmiane na konferencje, cos ogarnac w domu pomalu musze...a w srode chyba moj tato przyjezdza- fajnie polozy mi tapete na scianie- to wtedy wam pokaze zdjecie mojego salonu przed i po - ze stara ława i starym kolorem sciany i nowym:D

ide cos zjesc...glodna jestem jeszcze nic nie jadlam...a i sie wysikac po raz chyba 5 dzis.....no tak mnie dzis cisnie na szczanie ze sozk..musze se zananczyc w wykresie:p

reklama
die a czemu mas ztak pozno dostac @ ?:sorry2: u mnie ok 12-13 dni...po owulacji ..a Ty jak masz ??

ja mam 34-35 dniowe cykle - druga faze mam ok 17-18 dniowa- wiec termin małpiszona na ok 14 lutego- ale jesli plamienia nie ustąpily- to ok 10 lutego powinnam zaczac palimc jesli sie znowu nie udalo....

hej dziewczyny, weekend narciarski dzisiaj miesnie bola a jutro znowu na narty ale do bytomia :)ja juz zaprzestalam czegokolwiek co jest zwiazane z cyklem, po pierwsze nie mqam @ juz 40 dni, jak tydzien temu bylam u gina to mialam miec owu, sluz mega ciagly zalewa mnie juz ponad tydzien, wiec przytulanka sa co 2 co 1 lub 3 dni i nawet nie wim kiedy mam sie spodziewac @, podobno za tydzien mam dostac, oby przyszla i oby mi sie to unormowalo, bo oprocz braku @ nie mam zadnych dolegliwosci.

mala pausa- obrobilam szafe mojego męzulka- masakra co on tam ma.....normalnie bałam sie ze do narni wejde.... no tak czy siak- wypierdzililam 4 pary dzinsow- przetartych w kroku- ja rozumiem ze jajca sie nie maja nagrzewac ale bez przesady....wywalilam 5 bluzek i 4 swetry....:p zabije mnie- albo sie nie kapmie- ale nie bedzie lazil jak szmaciaz- a ja nie mam zamiaru nic cerowac- kupilam mu 4 sweterki pare dni temu , jeszcze cos potem dokupie, spodnie ma...no! i porzadek w szafie- ciekawe czy zauwazy..wątpię- jeszcze będzie stekal ze nic znalezc nie moze....dostanie w zeby wtedy! koszule mu piore...potem wstawie swetry grubsze....

Kasoku jak ja Ci zazdroszcze nartwoania, nieliczenia i ogolnej mozliwosci dystansu od tego wariactwa...ale niezazdroszcze tych neiregularnych cykli- mam nadzieje ze albo sie teraz udalo- albo od nastepnego cyklu trzeba sie zabrac za ten hulający zykl i doprowadzic go do porządku- nie może sobie tak hasac poza Twoja kontrola!

Dziewczyny wlasnie zrobil test owu I dalej pozytywny... 5 dzien mam test pozytywny... W zeszlym cyklu tylko.3 dni I 3 dnia wieczorem negatywny...

Kasoku fajnie ze na nartach jezdzisz :-) ja nie wiem czy kkedykolwiek bede mogla :-(
Wiesz podobno jak czlowiek nie mysli to sie udaje :-) wiec trzymam kciukaski :-)

Załączniki

• 2013-01-28 12.52.18.jpg
    2013-01-28 12.52.18.jpg
    6,1 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
ja juz dzis mialam negatywny- ale ten Twoj to tez jakis taki ledow ledow- mimo ze testowa ciemniejsza od kontrolnej chyba ze to przez zdjecie:p
Tak czy siak ja czytalam ze LH w moczu ma prawo sie utrzymywac dluzej niz jeden dzien- ale najwazniejszy jest pierwszy dzien wyrzutu- to znak ze owulka za progiem...

ja nie wiem jak ja mam wam pokazac zdjecia moich tetsow owu- bo mam jej na komorce- i nie wiem jak to przeniesc na kompa:p moze potem jakos sie uda i wkleje

Akuku- jak na moje oko to jest negatyw. Kreski nie sa równe. Widać ,że testowa jest jaśniejsza a przy pozytywnym ma byc tak sama jak kontrolna albo nawet ciemniejsza. Sorki , za niespodziewany wjazd w temat.

Pozdrawiam Was.

die wiesz, ja nigdy nie mialam nieregularnych cykli max opoznienie to 5 dn,i a to podobno jest norma, wiec nie wiem dlaczego tym razem, ale usg mialam robione, endometrium grube tak jak na owulacje przystalo, co do mojego m to ja systematycznie cos mu tam wywalam i nigdy jeszcze sie nie skapnal, no i co do testow owu, nie nakrecajcie sie tak, ze wczoraj byly dwie wyraznie a dzisiaj juz jest negatyw, ja mialam w zeszlym i poprzednichj cyklach krzyczaca testujaca az do @ wiec juz sie nimi nie sugeruje.

emalia zagladaj do nas czesciej, nie wyprowadzaj sie na mur beton do staraczek grudniowych, cos mi sie wydaje, ze sie wykruszamy dziewczynki.

Ostatnia edycja:
Kasoczku- nigdzie ostatnio nie pisze za dużo, bo moje posty są niedostrzegane, a już wystarczająco mam nerwów związanych ze staraniami i comiesięcznymi niepowodzeniami. Ale miło mi za Twoje słowa kochana.

reklama
ja tez mam takie wrazenie- ze coraz mniej tutaj sie dzieje:( szkoda bo mi tak fajnie z Wami!

Kasoku masz calkowita racje z tymi testami- mnie sie mniejwiecej zgadzaja z terminami ewentulanej owulki, zazwyczaj tylko jeden dzien jest pozytywny- teraz mialam dwa- ale wiem ze pozytywny test nie musi oznaczac owulki - to tylko pik lh.
dzis to se zrobilam z czytsej ciekawosci- bo mam ich strasznie duzo:p

Ja cykle zwsze mialam regularne ok. 30-32 dni..potem bralam kupe lat tabletki- no i z tabletkami to wiadomo ze sa regularne "cykle" , po odstawieniu od razu cykl wrioci i byl regularny- tyle ze ja zle go interpretowalam i liczylam jako 30 dniowy- teraz wiem ze jest 34 dniowy- poprpstu liczylam kilkudniowe plamienie przed @ jako @ stąd 3-4 dniowe przesunięcia...równiez w obliczniu dni plodnych..może stąd tez niepowodzenia?? :)

Emalka- mi sie wydaje ze to testowa jest ciemniejsza- ale obie sa jednak dosyc blade:p a Ty zamiast jak to napisalas "niepodziewanie wjezdzac w temat" zagladaj do nas czesciej .
Ech tak to czasem jakos jest ze znika gdzies nasz post- jakby go nikt nie przeczytal :( ale my tutaj jestemy zeby sie wspeirac - i wszytkie ejdziemy na tym samym wozku...wszytkie ejstemsy pieprzonymi staraczkami..i tylko my sie mozemy same zrozumiec w tym calym szalnstwie! ja juz pisalam dzis ale napisze jeszcze raz- mam dosyc tych staran...przygnbebia mnie cala ta atmosfera panujaca wokol poczecia dziecka..nie tak sobie to wyobrazlam!

Ostatnia edycja:
Do góry