reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Tiluchna a kiedy masz dostac@, bo juz sie pogubilam???

Napisz mi czy obie ciazy tzn na poczatku (bardziej objawy) mialas podobne, czy sie roznily od siebie???

Kasoku - gdybym to ja wiedziala kiedy mam dostac @
ha! :eek:

mialam w maju, potem w sierpniu (caly cykl 70 dni ) potem we wrzesniu (caly cykl 31 dni) potem w pazdzierniku (caly cykl 46 dni)
piorun wie :confused:

mialam ostatnia @ 21 pazdziernika
teraz niby skonczyla mi sie owulacja
niby bo te testy to o kant dupy strzelic
fajna zabawa ale zero przejrzystosci :dry:

a co do objawow
hmm.. przy pierwszej ciazy (bo ja sie staralam 1,5 roku) to ja nawet nie wiem kiedy zaszlam, okres mialam czasem nawet co 3 miesiace (stwierdzone PCOS rowniez) no i znowu mi sie spoznial @ i zrobilam test - 1 kreska, zamiast wyrzucic odlozylam go na polke (gdzies tam wkitralam) i pare dni poznez naszedl mnie ogroooooomny bol z boku
tak jak kolka ale polaczona z bolem podbrzusza
no i wzielam paracetamol - nic, wzielam nurofen - nic.. i juz mielismy jechac do szpitala kiedy stwierdzilam ze pojde zrobic test
zrobilam i 2 grube krechy :szok:
poszlam wyjac tamten wkitrany test a tam druga kreska tez - tylko cieniutka (pewnie wyszla po czasie)
i tyle
przy 1 ciazy nie liczylam dni plodnych, owulacji, nie patrzylam na sluz itd

przy 2 ciazy zdecydowalam sie na antykoncepcje nuva ring i zalozylam krazek ale bylo mi tak zle ze po tygodniu wyjelam , nastopilo krwawienie z odstawienia i wtedy zdecydowalismy, ze zaczynamy starania... kochalismy sie raz.. i 10 dni pozniej poszlam zrobic zakupy i stanelam przy kasie, wkladam karte do czytnika i zonk!! nie pamietalam pinu :szok:
pierwszy raz w moim zyciu zapomnialam pinu
bo ja mam bardzo dobra pamiec do cyfr
i staralm tam jak baran i nic...
no i mowie sobie - to jak nie ja.. kupilam test
wrocilam do domu i bach - 2 kreski - 10 dni od stosunku...
muslalam trafic w sama owulacje chyba :tak:

Ale wam sie nudzi :) Ja nie daje rady być na bieżąco, brak czasu.

Jubilatce sto lat!!!!!!!!!!!!!!!! I dwóch kreseczek zycze :)

Dzisiaj w końcu test owu mi piknie wyszedł. Tak więc przy okazji naszej dzisiejszej rocznicy bycia( 7 lat razem, a 2i pół po ślubie), będzie wieczorne baraszkowanie :)

Proszę o dobre fluidki :)

Tiluchna no tak, mam siostre trosze starsza od mojej cory ;)

Emalia ja trzymam kciuki i nie puszczam, az do II kresek :* &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& wiruski dla Ciebie Serduszko :*

mamolinka - pilnujesz swojej siostry? to ona taka mlodziutka ?:-)

no wlasnie - czemu rozum mowi co innego???

Miciurka - wczoraj mialam :D pisalam, ze maz zabral dzieciaki abym to miala dzien dla siebie ;-) dzisiaj zakupilam24 paczki do pracy , taka smaczna tradycja :tak:
a wiesz, ze ja sie nie lamie tak widze jedna kreske ??
lubie ten moment ekscytacji co to tam wyjdzie :-)
wiem, stuknieta jestem :eek:

mamolinka - dziekuje za zyczonka :tak: buzkai dla was kobitki (cmok cmok)

Miciurka - a czemu na leczenie chcesz isc? podejrzewasz, ze cos jest nie tak??

a co do kasy.. eee tam, u mnie tez zawsze na styk jest - ale to dla tego, ze ciagle jakies wydatki
w zeszlym roku dom, wiec i remont lazienki byl i salonu
teraz na dniach maz robi prawko na motor (jego marzenie)
tyle mamy wydatkow na przyszly rok ze glowa mala
i co? trzecie chcemy:tak:

aaaa - no i mamolinka odpowiedziala na wiekszosc pytac ;-)

co do tych raczkow to jeszcze oprocz tych slodkich jeszcze rzeczy dodam tupanie ze zlosci, tantry, placze bez powodu, wymuszanie, hehe (tak z przymrozeniem oka ;-))

oo no mnie wczoraj nie bylo wiec ci skladam dzisiaj - nastepnej dzidzi zycze :-D! jak cos
no to ty hazardzistka jestes hahah jak sie nie lamiesz po 1 kresce tylko cie to ciekawi, a na leczenie - no tak po ponad roku jak sie nic nie dzieje to cos musi byc nie tak - wiec jakies badania i pod okiem lekarza bycie mi sie przyda - a bynajmniej nie zaszkodzi ;-), no a co do studiow to nie wiem zalezy czy mnie wezma bo bylam taka madra ze nie skonczylam tych co zaczelam no ale coz bywa :zawstydzona/y: - ale jak sie czlowiek zmotywuje to da rade da tylko trzeba system opracowac i juz... :tak:

kasoku - przestan! tez mloda jestes ! - celuj w owolke i majstruj synka do parki :) - no ja mojego 'meza' znam juz dlugo a tu mi sie nic nie kreuje kurde... ;-), wiesz to zalezy chyba od wielu czynnikow jakim sie jest w okreslonym wieku-jak szybko sie dorosleje - srodowisko itd.(u mnie w pracy sa nawet takie przypadki ze prania nie umieja sobie wstawic bo mamusia im to robi :szok::no:, mamusia tez scieli lozeczko 25 letniej kobiecie ..SZOKK hehe) ja jakos szybko wydoroslalam, pewnie przez wyjazd bo po maturze juz pakowalam manatki :-D teraz to moj mi nawet mowi ze sie zachowuje nie raz jak jakas 40-tka hahahha, w sumie moj instynkt macierzynski nie daje mi zyc a skonczylam (dopiero/juz) 25 lat - dlatego ja tez rozwazam za i przeciw - wiek co robic jaki mam ogolnie plan itd. itd. burza mozgow ogolnie :szok: .... a w ogole fajnie piszesz - trzydziesci plus trzy hihih :-D :-)

u mnie obiadek sie robi sammmm hehe, a ja tutaj sobie buszuje :)

Miciurka - no.. byloby inaczej gdybym miala testy £5 za sztuke LOL:-D
a, ze tutaj bylo £3 za 25.. to moge sikac do woli :tak:

czasem trzeba sobie powiedziec co sie pragnie bardziej :tak:

na studia zawsze jest czas.. a o dziecko widzisz.. trudniej z tego co wychodzi :-(

ja sie baaaardzo wczesnie usamodzielnilam ;-)

reklama
emailia - no to trzymam kciuki - fajny bylby prezent! ja tez w ogole mam rocznice za kilka dni i tez myslalam ze tescik pozytywny bylby fajnym prezentem hahahh - a jak nie to czekolada na pocieszenie ;)

mamolinka - no to malutka masz siostre - hihi - znam tylko taki jeden przypadek ze corka i matka rodzily z odstepem 2 dni bodajze hihih :) a pozniej mysleli ze to ta corka miala blizniaki hahha

tiluchna- gdyby u mnie zanik pamieci mial oznaczac ciaze to juz bym miala z 10 dzieci :-D

Do góry