reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Akuku- JAKI OSTATNI DZOWNEK??? test owulacyjny wskazuje pik LH na 12-36 godzin PRZED owulka!!!!! owulacja wystepuje wiec dzien, dwa lub trzy dni po pozytywnym tescie!!!! wiec do ROBOTY!!!!!!! :D
U Ciebie tempka narazie nie wskazuje na owulke- wiec jej nie bylo! wiec dzis i jutro - bzyku bzyku :) weeknd w koncu no! wspolny prysznic??? masaz???? niezasypiac tylko miziu miziu:D i jak to mówi moj mąż gra wstepna trwa cały dzien- wiec caly dzien sie podrywamy- tu sie calniemy, tam zamacamy, tu przycisniemy....az wieczorem ubrania w strzępy!!
dobra juz nic nie pisze bo mam mokro znowu:p

zastanówmy się nad tym stwierdzeniem,z tego co oglądam to dziewczyny 3 dni z rzędu mają testy owulacyjne dodatnie,więc nie wiem w takim razie jak te testy działają...:baffled:

U mnie temperaturka trochę w dół,dzisiaj od południa lekko pobolewa mnie brzuch,w sumie temperaturka nadal o 0,4 ponad podstawową,ale chyba nci z tego nie wyjdzie...zobaczę jutro jak będzie

reklama
Anablko nie smutaj się ... nie wolno sie dolowac i pamietac jak nie w tym cyklu to w nastepnym:) ale zawsze treba miec nadzieje ze sie uda....

Akuku jaki tam ostatni dzwonek.. Ty tam ostatnio tak dzwonkowalas ze musi sie udac... i bzyku wieczorem koniecznie :p:p

Die Ty to jestes juz tak rozpalone ze Twoj to nic nie musi robic :p Twoja wyobraznia roi to za niego ...

a co u mni nic ... haha..pojechalam do mamy pomoglam jej sprzatac... teraz wrocilam , jem pizze i czekam na mojego tygrysa bo spedzamy wspolnie dzisiaj cale popoludnie... w koncu ...tylko moj... ja ktos oczywiscie nie zechce nas odwiedzic...

Anabelka sorry czytam jak pokraka jakaś, przeczytałam "brałaś" zamiast "robiłaś" :-)

z hormonów robiłam tylko TSH nic więcej mi Gin nie zalecił. Ale jak teraz pójdę do niego to nie popuszczę, niech znajdzie przyczyny tego plamienia.

Die perle plamienie owulacyjne i negatywne testy owu oraz brak skoku temperatury? a to tak może być?
nadżerka, polipy, torbiele odpadają bo co miesiąc Gin mnie bada ręcznie i mam usg dopochwowe no więc chyba by zauważył gdyby coś takiego tam się pojawiło.

wczoraj zauważyłam ciągnący się śluz ale to było z jakieś 15 min przed przytulankami więc pewnie to efekt mojego podekscytowania a nie śluz płodny. No cóż, idę sobie jeszcze hobbistycznie siknąć na test owu :happy2:

Hej dziewczyny

Jak myslicie jak mam 5 dni do okresu to np test by jutro wyszedl??

raczej nie wyjdzie,na początku hormon wolno rośnie,ja poprzednio robiłam betę dobę po spóźnieniu się okresu i wynik był 123,niektóre mają jeszcze niższe...najlepiej zrobić dzień przed lub w dni uw którym powinien się okres pojawić.Możliwe że dopiero co się zarodek zagnieździł więc hcg by było jakieś 1...2 może ciut więcej,więc szanse są znikome że wyjdzie,testy są od 20 betą już szybciej sprawdzisz

zastanówmy się nad tym stwierdzeniem,z tego co oglądam to dziewczyny 3 dni z rzędu mają testy owulacyjne dodatnie,więc nie wiem w takim razie jak te testy działają...:baffled:

Anabelko- działają bardzo nieskomplikwowanie- w związku z wątpliwościami- dzieje się na dwa sposoby- często dziewczyny zaznaczają test owu jako pozytywny- mimo ze kreska testowa jest troszke jasniejsza od kontrolnej- ale sie pojawila (taki test jest negatywny!!!) a druga sprawa jest taka ze u kazdej kobiety steżenie hormonu luteinizujacego LH jest rozne, i roznie tez wydala sie on z organizmu- w roznym tępie- stąd zaleca sie zeby nie robic testow po pozytywnym wyniku- bo od pierwszego piku LH owulacja powinna wystąpic w 12-36 godzin(ale nie musi) - ja zrobilam dzis np drugi test- i obiektywnie uwazam jednak ze wczorajszy raczej byl negatywny- bo kreska testowa byla doslownie niezauwazalnie jasniejsza od kontrolnej- dzis testowa jest duzo ciemniejsza od kontrolnej- i uwazam ze to dzis mam najwiekszy wyrzut hormonu LH - zatem owulka- dzis- jutro, - pojutrze powinna wystapic- zobaczymy czy temperatura to potwierdzi :)

U mnie temperaturka trochę w dół,dzisiaj od południa lekko pobolewa mnie brzuch,w sumie temperaturka nadal o 0,4 ponad podstawową,ale chyba nci z tego nie wyjdzie...zobaczę jutro jak będzie

Anabelciu spadek minimalny- i ja dalej mocno mocno trzymam za Ciebie kciuki- masz ZAFASOLIC- i przeslac nam wirusa!!!

Die perle plamienie owulacyjne i negatywne testy owu oraz brak skoku temperatury? a to tak może być?
nadżerka, polipy, torbiele odpadają bo co miesiąc Gin mnie bada ręcznie i mam usg dopochwowe no więc chyba by zauważył gdyby coś takiego tam się pojawiło.

specjalistą nie jestem- ale z tego co wyczytalam kiedys to plamienia mogą być skutkiem "odczopowania" szyiki macicy ktora szykuje sie wlsanie do owulacji- nie jest ono powiązane bezposrednio z momentem wydostania sie jajka z jajnika- a raczej mechanicznym przygotowaniem sie macicy do calej drugiej fazy cyklu- wiem tez ze plamienia okoloowulacyjne pojawiaja sie na kilka dni przed owulką- i mogą trwac az do jej wsytapienia a moga tez trwac np. tylko jeden dzien- i to nie caly.
A to ze cialo przygotowuje sie do owulki i drugiej fazy (plamienia okoloowulacyjne) nie musi z kolei swiadczyc o wystąpieniu owulki...

o matko dziewczyny naparza mnie jajnikprawy! no masakra- pierwszy raz w zyciu czuje takie cos- boli nie mialam nigdy!!! wpadlam na chwile- powymądrzalam się wam ale zaraz lece dalej robic pierogi- maz pojechal do pracy jakies pomiary zrobic jeszcze - bo zapina wszytko na ostani guzik przed wyjazdem na te konferencje, dziecko wywalilam do kolerzanki- pierwsza partia pierogow zjedzona, druga sobie stygnie jeszcze mi zostaly ze dwei partie:D ale chwila odpoczynku:)

Akuku-daj przepisa na tęczowy serniczek? nigdy nie jadlam takiego

reklama
Kamilko ja robilam 6 dni przed spodziewana malpa to wyszedl taki mega bladzioch ledwo widoczny a kazdym dniem było lepiej...

Kasoku zagladnij do nas i daj Twojemu na chwilke odpoczac:p:p

Do góry