reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

ajj bo ta moja cora nic na powaznie nie bierze i odrabianie lekcji to wczoraj byla masakra i pyskowanie i przedrzeznianie..
ale to taki wiek i sobie na glowe wejsc nie mozemy :no:

ahh.. juz mi powoli przechodzi :happy:
calym sercem pragne tego trzeciego i po prostu nie moge sluchac innych czy patrzec na innych tylko skupic sie na swoim zyciu i tyle:tak:

a maz baaaaaaardzo chce trzecie
on ma tylko mnie i dzieciaki i w sumie ojca ktory dzwoni
matka jest stuknieta i sie nie odzywa do niego ( w sumie do nas:eek: - bo ja jestem psychiczna, glupia, gruba, pochodze z nizin spolecznych i w ogole zmarnowalam mu zycie:eek:) wnukami sie nie interesuje
jak bylam w ciazy ani razu nie spytala zadzwonic jak sie czuje :-(
duzo by gadac
ale ja jej wspolczuje...

moj maz jest kochanym facetem, odkad sie odcial od toksycznej mamy i toksycznego brata i jego towarzystwa jest po prostu najcudowniejszym facetem pod sloncem, i dla niego zrobie wszystko:tak:

reklama
hej piękne! Siedzę w pracy i się nudzę, dwie klasy pojechały na wycieczkę, oczywiście nikt z wychowawców nie raczył mi o tym wcześniej powiedzieć i przyszłam do pracy na próżno, wolne od 11.30-13.10 :baffled: poszłabym do domu ale potem mam jeszcze świetlicę :wściekła/y:

w sumie to fajnie bo nie mam lekcji a i tak będę miała za to zapłacone :-)

idę sobie zrobić jakieś zakupy i na cmentarz zapalić znicz bo 16.12 była rocznica śmierci mojego ukochanego dziadka (zmarł, 8 lat temu, 5 dni przed moimi osiemnastymi urodzinami) :(

hahah Kasoku - właśnie patrze u Ciebie 5 lat 11 miesiećy i 4 dni u mnie rok 11 miesiecy i 4 dni :)

Tiluchna wiem co masz na myśli- w którymś cyklu starń spóźniał mi się okres...wystraszyłam się bardzo...robiłam test z trzęsącymi się rękami- bałam się wyniku...nie wiedziłam którego wyniku się bałam - aż zobaczyłam jedną kreskę na teście i...odetchnęłam z ulgą- nieświadomie...dziwne...
ale rozumiem ten strach...u mnie jest podyktowany odwrotnością- moje dziecko jest już duże ma prawie 10 lat- jestem panią swojego życia- robie co chce i kiedy chce- zrobiłam się wygodna- ciężko z tego zrezygnować....i każdego dnia coraz ciężej..więc jeśli czujesz że chcecie mieć 3 dzidzie- lepiej tego nieodkładać- bo widzisz...ten strach może nie minąć..może się nawet pogłebić...

Tiluchna - a ja myślę, że takie wahania są normalne i nawet jeśli ktoś bardzo chce i jest o tym na 100% przekonany to mogą się pojawić. Ja już od dłuższego czasu chciałam dziecko, a jak przyszło co do czego, to też się kilka razy zastanawiałam czy na pewno już tego chcę. Tu już wszystko poukładane, a wiadomo, że mały człowiek wywróci wszystko do góry nogami. Ty mając już dwójkę wiesz na pewno, że czasem może być ciężko, ale przecież jest też mnóstwo dobrych chwil. I wiadomo, że jak dzieciaki są nie do zniesienia, to normalne, że się zastanawiasz czy chcesz jeszcze jedno do rozrabiania :-) Ale więcej jest pewnie tych dobrych momentów :-)

Miciurka - to ja witam w klubie porannego pawia :-D

Tiluchna więc jeśli czujesz że chcecie mieć 3 dzidzie- lepiej tego nieodkładać- bo widzisz...ten strach może nie minąć..może się nawet pogłebić...

masz racje, calkowita racje, jak nie teraz to kiedy

wiecie co? jeszcze jedna rzecz jest, siedzi we mnie ale tak mi glupio o tym pisac czy mowic..
ja jestem brunetka o bardzo ciemnych bazowych oczach a moje dzieci to blondyni o szaro-niebieskich oczach
i nie wiem czemu ale caly czas mi sie dzi w glowie obraz malej dziewczynki z ciemnymi kreconymi wlosami...
ten obraz mnie nie opuszcza ..
a dziwne jest to tym bardziej, ze mamy wywrozone 3 dzieci (rok narodzin i plec dokladnie sie zgadzaja z wrozba tarota - a byla ona robiona jeszcze daleko przed Olivia..) a trzecie dziecko to tez chlopak..
ale mi ta dziewcznynka nie moze zejsc z glowy...

biedne cieazroweczki kofane nasze :-D
i wymioty was dopadly :baffled: ehhhhh
oby jak najmniej

Missiiss - bardzo mocno trzymam kciuki za bete!!! bardzo dobrze ze sie zdecydowalas:tak:

tulichna- to ustaw jej limit czasowy iles tam minut jak juz zacznie robic prace domowa i nie ma zabaw w trakcie - nie wiem dlaczego ale na dzieci to dziala - bynajmniej na te ktorymi sie opiekuje :-D ;)

domi- no tak juz chyba ten czas nadszedl haha- a myslalam ze mnie ominie no cozzz - dlatego watpie ze tajemnica az taka to bedzie jesli zatrzymuje sie u tesciow i pelna chata w sumie 7 osob nas bedzie w domu :szok: a mojego m mama jeszcze tak sie interesuje ze zaraz cos wyweszy hahah:-p- a ty kiedy masz wizytke u gina? jakos chyba za niedlugo co? :)

karola- pozazdroscic pracy:-)! tylko kurcze mogli ci powiedzec wczesniej ..- a Ciebie jako wychowawcy nie chcieli do autobusu ;)?? ja jak bylam w przedszkolu to wlasnie starszaki jezdzily gdzies i pamietam z nimi pojechalam do fabryki czekolady-mmmmm ale mieli cuda na kiju :tak: - pelno czekolady ze soba przywiozlam haha, mniammm :zawstydzona/y:

masz racje, calkowita racje, jak nie teraz to kiedy

wiecie co? jeszcze jedna rzecz jest, siedzi we mnie ale tak mi glupio o tym pisac czy mowic..
ja jestem brunetka o bardzo ciemnych bazowych oczach a moje dzieci to blondyni o szaro-niebieskich oczach
i nie wiem czemu ale caly czas mi sie dzi w glowie obraz malej dziewczynki z ciemnymi kreconymi wlosami...
ten obraz mnie nie opuszcza ..
a dziwne jest to tym bardziej, ze mamy wywrozone 3 dzieci (rok narodzin i plec dokladnie sie zgadzaja z wrozba tarota - a byla ona robiona jeszcze daleko przed Olivia..) a trzecie dziecko to tez chlopak..
ale mi ta dziewcznynka nie moze zejsc z glowy...

łeeee to po co ty sie martwisz ze nie bedzie 3 dziecka jak juz wiesz ze bedzie :-p, na kiedy 3 wywrozone? :)?? a z ta dwojka sie zgadza ?? dokladnie rok ?

reklama
Miciurka - mnie dopadło dokładnie w tym samym dniu co w pierwszej ciąży - pamiętam haha :-D I wtedy to się ciągnęęęęęło.....Mam nadzieję, że teraz będzie mniej hardcorowo ;) Ale chociaż w końcu czuję, że jestem w ciąży, bo z Jaśkiem to miałam od początku pełno objawów, a teraz prawie nic i już się zaczynałam martwić :-D
Ale faktycznie, teraz będzie trudniej ukryć. U mnie dzis teściowa urzęduje w domu i też się zastanawiam czy się czegoś nie domyśliła ;)
A u gina już byłam, w środę :-D Pisałam, ale pewnie Ci umknęło. Ale na usg mnie na razie nie wziął, powiedział, że nie ma sensu przed 12 tygodniem. Zdziwiło mnie to trochę, bo poprzednio robił mi na przełomie 5/6 tc.

Do góry