reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Edyta no doszly...
A ja sie musze przyznac ze ostatnio zaniedbal.sprzatnie i teraz mam 3 razy wiecej roboty...

A to ide zrobic to jeszce przed owu zdazy mi dosc ten sylk.

To szybko :szok: ja na te pierwsze czekam juz ponad 2 tyg ,a wczoraj zamowilam inne i maja we wtorek lub srode dojsc takze nie jest zle .

A no zrob jestem ciekawa co Ci wyjdzie :-p

z tego co wiem to siusiasz do pojemnika i zanurzasz kawalek papierka w nim i jak juz nasiaknie ( wystarczy chwila ) czekasz chwile i patrzysz jaki kolor wyszedl ,powinnas miec numerki z kolorami zalaczone do tych paskow aby sprawdzic ktory kolor do jakiego num pasuje ,mam nadzieje ze troszke pomoglam

Ostatnia edycja:
Jesli to sie robi z moczu to kolor wyszedl miedzy 6 a 7 nawet chyba bardziej 7 a na dziewczynke ile powinno byc? Zamawiac ten silk? Owulke mam za jakis 8 dni... Zdazy dojsc?

Jesli to sie robi z moczu to kolor wyszedl miedzy 6 a 7 nawet chyba bardziej 7 a na dziewczynke ile powinno byc? Zamawiac ten silk? Owulke mam za jakis 8 dni... Zdazy dojsc?

Na dziewczynke powinno byc miedzy 4-4,5 wiec ewidentnie masz wysokie ph a to na chlopca ...
Z tego co patrzylam dostawa sylku jest chyba miedzy 21-24 grudnia,zalezy od jakiego sprzedawcy wezmiesz :tak:
Dieta tez jest wazna ,jedz ,duzo jogurtow itd ...

Ostatnia edycja:
Edyta no ja jestem na diecie wiec chyba sobie ze 3 miesiace odpuszcze w starankach.
Musze schudnac... Kurde syzyfowa praca... Ale nie wiadomo kiedy zajde.
Hmm moze bede dzialas na samym sylku i konczyc starania w 12 dc i co bedzie to bedzie. A dieta dieta.

Hmm to ze sluzu zrobie dipiero jak bede kolo owulacji... Hmm
Tak mysle najwyzej w nastepnym cyklu kupie sylk.
Odpuszcze na jakis czas. Tzn. bede sie starac spokojnie bedzoe to bedzie nie to nie. A glownie skupie sie na schudnieciu. Wiem przed swietmi nie ma sensu, ale zrobie sobie przerwe na wigilie. Ide zaraz zamowic karnet na basen i saune i zaczne juz chodzic.

edyta- zalezy jakie paski kupilas bo sa i na mocz i na sluz, wiec musisz przeczytac ale osobiscie mi sie wydaje ze te na sluz lepsze bo w koncu blizej tej calej sfery intymnej itd. ;) na allegro sa takie na sluz bo mialam upatrzone to tam wiem ze napewno a czy na ebay lub amazon takie sprzedaja tego juz nie wiem

akuku - bedziesz wypracowanie pisac wieczorkiem hihi :tak:

reklama
Kochana mi chodzilo o to ze jedzenie tez ma wplyw na poczecie danej pluci...mi nie chodzilo o to ze masz sie odchudzac ...:no:

znalazlam taka instrukcje do paskow ph

[h=1]Wykonanie pomiaru pH[/h]
Wiele klientek pyta mnie, jak wykonać pomiar pH pochwy. Paski są elastyczne, co utrudnia nieco przeprowadzenie badania. Lekarze ginekolodzy, którzy również korzystają z tych pasków pH Merck 4.0 – 7.0 (dane z bazy naszych klientów), korzystają z wzierników, jak podczas badania ginekologicznego. Ale z uwagi na profesjonalny aspekt ta forma odpada w domowych warunkach.
W Niemczech i nie tylko bardzo popularna jest rękawiczka testowa Careplan VpH Test Glove. Jest to zwykła foliowa rękawica, jaką się uzywa na stacjach benzynowych lub do podawania pieczywa w sklepie, ale na końcu palca wskazującego umieszczone jest pole wskaźnikowe pomiaru pH. Idąc tym tropem można - zakładając rękawiczkę - pobrać śluz z pochwy i nałożyć na pole papierka lakmusowego. Zmieniający się kolor pola paska pozwoli odczytać wartość pH porównując ze skalą na opakowaniu.

Do góry