reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

edytka dziękuję :* a w ogóle ,to mam takie pytanko...troszkę chyba niedyskretne :sorry2: Pewnie o tym pisałaś,ale gdzieś zgubiłam...Jak sobie dajesz radę z 3 brzdącami? Tzn jak planujesz dzień,czy masz troszkę czasu dla siebie itp.? Pytam tak w sumie głupio ;-),ale bardzo mnie ciekawi,jak sobie dają radę babeczki z większą ilością dzieciaczków. Wiem,że każda kobieta i jej sytuacja jest inna...ale tak mnie jakoś naszło.

Karotka tak szczerze to powiem Ci ze jak dla mnie z jednym dzieckiem jest ciezej niz z dwojka czy trojka ...moze to tylko moje odczucie ale ja tak uwazam:tak: Teraz gdy mam juz starsze dzieci to jest wprost idealnie,moje starszaki jak ich poprosze to zajma sie malym a ja moge cos zrobic...jak dzieci byly mniejsze to bylo trudniej ale dalam rade :-p
Pytasz czy mam czas dla siebie,od razu bez zastanowienia pisze ze tak :tak:oczywiscie nie duzo ,ale zawsze to lepsze niz nie miec go wcale .Jak moj mezus jest w domku to bardzo mi pomaga,jak potrzebuje chwili dla siebie to on zostaje z dziecmi a ja sobie wsiadam w samochod i jade na zakupy czy do kolezanki,jesli chce wyjsc tylko z jednym dzieckiem aby sobie porozmawiac to tez to robie,a w pon i sro chodze do collegu...oczywiscie moj maz tez ma wolne od dzieci,jezdzi na silownie a od stycznia bedzie chodzil na boks ,takze jesli sie chce to mozna wszystko,tylko trzeba porozmawiac z partnerem i przedyskutowac co i jak :tak:

Karola to dzialajcie w pocie czola :-p

reklama
Ja siedze w lozku i czekam na obiadek.. strasznie zimno cos wlaczylam ogrzewanie ale dalej... zeby sie tylko nie rozchorwac na swieta heheh...

Karola idz teraz mecz swojego chlopa :-D albo ciazowy siknij

Pam my to grzejemy caly czas ,nawet w nocy bo teraz taka zimnica ze bez ogrzewania ani rusz ...

Karola a moze to ciaza a nie owulacja :-p

Edyta nas nie ma w domu wiec tylko glowny w salonie grzeje bo go jest storage heater a kaloryfery w pokoju wlanczam jak wroce na 3-4h i mam cieplo a dzis zapomnialam i o... dopiero wlaczylam. Ja mam lektryczne ogrzewanie

ciążowy też siknęłam przy okazji i wyszedł negatywny.

pam mąż za godzinę wraca z pracy, o ile nie będzie za bardzo zmęczony (pracuje po 12 godzin dziennie) to może coś będzie :)

generalnie nie nastawiam się bo nie chcę się potem boleśnie rozczarować, w dodatku mój Gin powiedział, żeby testów owu nie robić bo skok hormonu może być a pęcherzyk nie pęknie i z owulki nici...

kochane co do tych boli brzucha , to np jak sie bardzo zmecze to mnie boli ... ale wystarczy ze sie poloze na 15 minut i przechodzi ;) ale tez mnie martwi ten boł brzucha

Miciurka ja mam wizyte we wtorek..wiec juz nie dlugo...ale w ten wtorek w nocy miałam niespodziewana wizyte w szpitalu i lekarz widział cien cienia ale nie był pewny co to ... i czy cos widzi

Karola - wow:szok::-):-) a ktory to Twoj dzien cyklu????
moze masz jak ja?? nic nic nic a potem w drugim miesiacu owulacja??
ja tez sie tak czulam pamietasz?
niedobrze mi bylo, goraczka, dreszcze i okazalo sie ze owulacje mam :-D

Karotka - trzymam kciuki jeszcze bardziej!!!

siedze sobie wlasnie przed kompem z kieliszkem dobrego wina, dzieci zasuwaja na swoich mini komputerach, maz robi wycene pracu a kolacja sie piecze :-D zyc nie umierac :tak:

Akuku - chyba wyrakalas bo @ wcale sie nie zmniejsza a jakby ciut wieksza od wczoraj :dry: moze seksik jednak zwiekszyl

Karola - to rzuć się na męża jak tylko wróci :-D

Smerfik - mnie też boli jak się zmęczę. I ja też się stresuję z tymi moimi bólami, bo w pierwszej ciąży tak nie miałam, były tylko leciutkie kłucia. Ale lekarz mi tłumaczył, że każda ciąża inna i że tym razem mogę inaczej odczuwać. Mówił, że puki ból nie jest bardzo mocny to mam się nie przejmować

reklama
Karola - wow:szok::-):-) a ktory to Twoj dzien cyklu????
moze masz jak ja?? nic nic nic a potem w drugim miesiacu owulacja??
ja tez sie tak czulam pamietasz?
niedobrze mi bylo, goraczka, dreszcze i okazalo sie ze owulacje mam :-D

tili dziś mam 17dc, ale jak za każdym razem przed owu mam mieć gorączkę 39,5, leżeć pół przytomna plackiem i mieć silne bóle kości to ja nie wiem czy ja chcę mieć owulkę <joke> :-D :-) a może ta wysoka temperatura jakoś myląco wpłyneła na wynik testu?

to mój 4 miesiąc bez tabsów anty, fajnie gdyby te dwie kreski znaczyły, że wszystko wróciło do normy.

Do góry