reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Dzięki dziewczyny :* Tygodniowe opóźnienie wydawało mi się już odpowiednim do testowania,no ale w sumie biorąc pod uwagę pierwszą ciążę...:sorry2: Rzeczywiście zrobię jeszcze teścik jutro raniutko,może coś wyjdzie? Jak nie,to powtórzę następnego dnia...W końcu dopóki nie ma @,jest nadzieja,praffda??:-p
Oj tam,wkurzyłam się...miałam tego nie robić,ale otworzyłam sobie piwko...zdołowało mnie to...Ale nic,będę dzielnie walczyć ;)

reklama
pam_x_pam kurcze masakra :( jak tak ludzie mogą ?
ehh... ja Ci powiem ze keidys mialam taka sytuacje ze dostalam sms-a od mojego banku ze ktos uzywal moja karte w kazachstanie czy gdzies i sie tak przestraszylam. Ale zadzwoniłam do banku i okazało sie ze to bylo cos co kupilam przez ebaya ...nie pamietam dokladnie.
Mam nadzieje że Ci szybko pieniążki oddadzą :):tak:

Smerfik ja tez byłam na zakupach :tak: ale jedzeniowo swiatecznych i juz kupe kasy poszlo a jeszcze wszystkiego nie kupiłam:szok::confused::confused: swoja droga nei kupowałam slodyczy zadnychs mieci... no ale jakies inne rzeczy lekko strawne dla mnie... pistaje suszone owoce i takei tam glupotki... no i ogolnie zakupy na tydzien + juz troche na swieta hmmm

Karola ojj choroba Cie złapała?? nei doczytałam wcześniej - przepraszam :zawstydzona/y::sorry2: mam nadzieje ze szybko przejdzie :tak:
właśnie doczytałam że zapalenie oskrzeli ohh... może grypsko :( kuruj sie kuruj :tak:

Edyta wziełam tramal jak mnei juz tak mocno bolało... po 3 godzinach spaceru z dziecmi... troszke pobiegałam za Alexem na rowerze... troche Vikiego pchalam na 4 kółkach bo on wolno jeździ... a zdychałam jakbym niewiadomo co robiła...
a najleprze ze na opakowaniu było 1-2 tabletki na dzien... a ja wziełm 2 tabletki naraz bo myslalam ze 1-2 2 razy dziennie... a ze mnie tak bolalo to wzielam 2...ehh i nic nie dało dalej bolalo ledwo moglam z łóżka wstać :(:(:no::wściekła/y: i tylko nie zaćpało i to tak że na drugi dzień mnie jeszcze trzymało.

czyli co następny cykl nasz ?? to ja trzymam kciuki :)

Kamilka to życze powodzenia w starankach :tak:KAmilka no niby lepiej co 2 dni, a tu dziewczyny pisza ze nawet co 1,5 dnia :)

Tiluchna ja zawsze mialam tak ze jak nie odczekalam do konca z @ i np. juz mialam koncowke i sie przytulalismy to pozniej nawrot @ na 3 dni ehh ... wiec życze Ci zebys tak nie miala :tak:
ahh ja mam 2 pary sanek...nowe nie uzywane...hehe ciekawe dla czego :confused::dry: niby sneig jakis jest ale 2 cm... i mokry bardzo. za to dzieci baławny ulepiły :) :tak:
Spokojnie i ty sie doczekasz owulki :) wiesz ja Ci zazdroszcze zadkich @ wiec albo w jedna albo w druga. Wiesz czestrze cykle wcale nie oznaczaja szybszej ciazy :) co u mnie widac. to sikac bedziemy razem... hehe zawsze na cos mozna nalac :p

Limonka aj no widzisz tak to jest z facetami... Moj niby tez powiedzial ze sie staramy ale (juz ostatnio pisałam którejś z dziewczyn) kilka razy mi powiedzial ze moze jednak nie...nie mogl sie zdecydowac. Az pewnego pieknego dnia powiedzialam mu ze ja juz nie chce... bo nei bede co miesiac czekac czy on czasem nie zmienil zdanie, pwoeidziałam ze ma sie okreslic. No i w koncu zadecydowalismy ze tak staramy sie. Tez jakis czas temu mnie kwurzyl, bo ja sie do neigo zblizyłam a on do mnei : " co masz dni płodne?" nosz ku...wa ... akurat nie mialam wiec mu glupio bylo...ale jednak takie cos boli;/;/
Ogólnie moj M sie obawia ze ja znowu po porodzie nie bede chetna, bo libido...a w ciazy jak dostane mdlosci? tez nei za bardzo... no i w sumie go rozumie troche.
Nie lsuchaj nikogo, bo to wy macie decydujace zdanie w tym.
Glowa do gory, szczera rozmowa a wszystko bedzie dobrze :D:tak::tak:
ja tez mam M z przeszloscia... doskonale Cie rozumie.

Kasoku ;-) bedzie dobrze zobaczysz :) spokojnie ...jestem pewna ze siła naszych forumowych &&&& wam pomoże :):) :tak::tak:kurcze az mi lezki poleciały :( wiem kochana że Ci ciężko i wiem jak ciężko być podporą. Nawet nei wiem co moge Ci doradzić bo wiem że sama nie chcialabym byc w takiej sytuacji... No własnie za co ?? za to ze kochasz, pragniesz?? nie rozumie tego swiata... ahh

Karotka ja Ci powiem ze jak czekałam na testy to juz myslałam a może jednak w sklepie kupie hehehe. Spokojnie jak nie dziś to jutro :) dalej trzymam &&& za 2 II :tak::tak:
no juz mi sie sikac chce dziewczyno :) wycisnij te 2 krople :p :tak:
kurcze własnie czytam ze negatyw :( wiem co czujesz mialam to samo :( przykro mi... moze Ci wolno hormon wzratsa ?? ja tak mialam w 1 ciazy.

u mnie bylo tak z enajpeirw chcialam jedno dziecko...jak sie urodził Alex to od razu w iedzialam ze bede chciala drugie... tzn. ja juz po porodzie wiedzialam ze chce drugie :) dla mnie okres ciazy jest niesamowitym okresem w zyciu. Drugiego maluch asplodzilismy jak Alex mial 10 miesiecy :) no i teraz Alex ma 4,5 roku a Victorek ma prawie 3 i staramys ie o 3-cie ale juz od roku. Tylko że ja po Victorze mówiłam znowu że nie bedzie 3-go dziecka... ale w sumie bardziej ja chcialam, M wcale nei chcial...
U mnie jescze jest tak ze moj starszy synek chce jeszce rodzenstwo :) jak to ujał: " mamo ja bym chcial miec juz siostrzyczke" wytlumaczylam ze moze byc tak ze bedzie drugi braciszek i co wtedy ? i moj Alex powiedzial " to bede mial drugiego przyjaciela" no rozplynelam sie poprostu :) :tak:

Alex w przedszkolu przetrwal, mowi ze juz prawie ni eboli :)

mnie za to znowu biodro lupie...ehh na zmiane pogody znowu bo sie cieplej robi :(

u mnie drugi dzien diety :) rybka brokuly i pol ziemniaka na obiad :) na sniadanie jedna bulka :) przekaska jablko a teraz zuje gume bo mi sie slodkiego chcialo wiec zajelam buzie :)

Ja dzis mowi do M a moze ja cos moge ssac?? a On z wielkim usmiechem " no pewnei że możesz" hahaha

dobra ide kawke bezkofeinowa zrobic :)

jestem po zakupach jak zwykle kupe kasy poszlo ahh
tak to jest jjak sie ma dzieci "jadki" hahaha :p

miciurka no właśnie wtedy też był jakoś tydzień opóźnienia,dlatego nie chciałam testować...ale skoro powtarza się to po raz kolejny,to albo rzeczywiście jestem w ciąży,tylko za wcześnie testuję,albo coś mi się przestawiło,bo z reguły cykle mam regularne...:no: no nie wiem. Ale dziękuję wam za wsparcie,nie wiem co bym bez was zrobiła,jesteście cudowne :*:*

Karotka - siknij jeszcze rano :tak: Poranny mocz jest najlepszy do testowania

Miciurka - ja Ci powiem, że ja też mam takie bóle i w pierwszej ciąży też miałam, więc na tym etapie są normalne. Tylko ja w pierwszej ciąży miałam taki lekkie kłucia i pamiętam, że tylko po jednej stronie, a teraz mam po obu, czasem po środku i są trochę mocniejsze. Ale lekarz też mi mówił w środę, że to normalne.

Akuku to moj pierwszy cykl jesli chodzi o staranka,bo do tej pory tabsy bralam ;-)
Super ze Alex tak dzielnie w przedszkolu przetrwal ,dobrze ze juz prawie nie boli...
Z tym ssaniem dobre jest :-D:-D:-D:-D szczam :-p

U mnie na zakupy tez zawsze duzo kasy idzie,moj nastolatek to pochlania wszystko :szok:.Pamietam ze jeszcze 2-3 lata temu ,jak zrobilo sie zakupy za £50-£60 to byl pelny kosz a teraz za £100 to tak moze pol kosza wypelnione jest :zawstydzona/y:

Karotka zrob test z porannego moczu a jak bedzie negatyw to odczekaj jeszcze kilka dni i zatestuj ;-)

No właśnie taki mam zamiar,jutro rano jeszcze raz zrobię teścik,jeśli znowu wyjdzie nie papu,to spróbuję za 2-3 dni. O ile wytrzymam tyle,mając w domu testy.:-D:-D No cholercia....nie wiem,jeśli po 10 dniach @ nie będzie,to chyba musi być TO?:confused: Pamiętam,że tylko raz w życiu ,jak miałam 18 lat,nie dostałam w ogóle okresu,to był styczeń,nawet poszłam do gina,ale w lutym już dostałam terminowo. Tłumaczył mi to potem w ten sposób,że czasem w organizmie nie dochodzi do owulacji..No nie wiem.W każdym razie jestem troszkę podłamana,ale nadal dobrej myśli.;-)

Karotka glowa do gory,nadzieja nadal jest, @ nie ma takze cierpliwie czekaj na zrobienie testu,my tu ciagle wierzymy ze pochwalisz sie pozytywnym testem i to juz na dniach :tak:

domi- dzieki za wyjasnienie z tymi bolami
;) martwilam sie z tym ale wlasnie poczytalam i tez dzieki twoim postom i innych dziewczyn tu juz sie nie martwie ;))

karotka- no to czekamy na jutro ;)))

edytka dziękuję :* a w ogóle ,to mam takie pytanko...troszkę chyba niedyskretne :sorry2: Pewnie o tym pisałaś,ale gdzieś zgubiłam...Jak sobie dajesz radę z 3 brzdącami? Tzn jak planujesz dzień,czy masz troszkę czasu dla siebie itp.? Pytam tak w sumie głupio ;-),ale bardzo mnie ciekawi,jak sobie dają radę babeczki z większą ilością dzieciaczków. Wiem,że każda kobieta i jej sytuacja jest inna...ale tak mnie jakoś naszło.

reklama
ale jaja dziewczyny!!! mam dwie równe krechy na teście owu!!!!! :szok: :szok: :szok:

albo mi coś padło na oczy od tej gorączki, albo moje jajniki zaczęły pracować!!!!!

Do góry