reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Hej dziewczyny :happy: Jak fajnie,że nadal się tu udzielacie..Nie wiem czy mnie będziecie pamiętać, po jakimś czasie odpuściłam staranka i co? No i mam wyczekanego drugiego skarba. :blink: Poczytam za chwilkę co tam u was, jak się potoczyło itp...Super grupa z Wami była. Teraz chciałam popisać na staraczkach 2016,ale już wcześniej miałam 2 podejścia i jakoś..tak...nie to samo. :dry: Może spróbuję raz jeszcze. Bo coś mnie korci trzeci dzieciaczek. :-D Wiem,wiem,zwariowałam. :no:
Akuku teraz zobaczyłam... gratuluję małej księżniczki. ;) 2 miesiące różnicy między nią,a moim wystaranym synkiem.

reklama
Karotka - coś tam pamiętam jak przez mgłę hihi , gratuluję wystaranego drugiego szkraba, :) - to co jeszcze trzecie korci mówisz hihi , zdecydowana jesteś czy dalej myślisz ;) ?

Akuku - no młody podrósł a mnie znów dopada instynkt hyhy, i myślę ;) , a jak tam mala Ala ;) ?

Karotka no to super gratuluje :)
Jesli ktos tu zwariowal to ja ;) ale ciesze sie ze chcielismy sprobowac czwarty raz. Jest nasza wymarzona ksiezniczka :)

Miciurka Ala super. Mala smieszka kochana.. zabkuje i wtedy cierpi pp nocach ale przetrwamy i to.. jeden zabek juz jest.
Od wczoraj podnosi sie do raczkowania. Ja sie musze przed nia chowac bo hak tylko nnie widzi czy slyszy to placz przez smiwch i obraca sie by zlapac kobtakt wzrokowy. Jest przekochana.

Akuku - a jak tam chłopaki ze nowa dzidzia - widziałam sesje zdjęciowa mega super wyszło ! Słodziaki takie masz w domu ze szok! - ja miałam wczoraj wolne bo mały padł jak mucha juz o 16 poszedł spać na noc bo bardzo wcześnie wstal bo juz o 4, strasznie dużo nadaje i gada raz z sensem raz bez hah.

Miciurka Alex ma juz 7, 5 i jak na swoj wiek jest bardzo dojrzaly.. uwielbia nosic Alicje, bawić sie z nia. Czyta po polsku i angielsku uczy sie bardzo dobrze.. problemy man tylko z jego humorkami czasem.. na Alicje zareagowal lepiehj niz myskalam bo chcial brata :p ale kocha ja bardzo i dba o nia.

Viki maly cigofago :p rowniez kocha Alicje bardzo non stop by ja calowal :) (Alex z tych co nie lubia dawac i dostawać buziakow) zwraza sie do niej moja kochana dziewczyneczka itd :)
Viki z tych co sie stroja przed lustrem. Zna wszystkie literki i zaczyna laczyc ale idzie z nin trudniej niz z Alexen bo woli zgadywac :p

Emilek nie okazuje zazdrosci o Ale.. tzn przychodzi kiedy bawie sie z Ala albo mowie do niej pieszczotliwie i wtedy bawie sie z obojgiem. Nie byl nigdy od nirj odganiany wiec nie czuje sie odtracony ;) czesto sie do niej tuli daje buziaki caluje stopki ;)
Mowi coraz wiecej. Ostatnio wola Ala pats (Ala patrz)

Alex duzy juz na tyle ze ja rani moge odespac z Ala a Alex zabiera Emilka i sie bawia i ogladaja bajki.. oczywiscie jesli nie spi. Ja mam dom dostosoeany do dzieci, kuchnia ma bramkr wiec Emil nie wejdzie.. chemia pochowana.. wszystko co niebezpieczne wysoko.korzystam z tego przywileju jak Ala zabkuje i np m w prazy a szkoly nie ma. Rzadko sie zdarza ale jednak.

Miciurka no właśnie zdecydowana nie jestem...Tak pośrodku.bo w sumie trójka to jednak nie dwójka. :hmm: A teraz dowcip miesiąca: spóźnia mi się @. Jestem zbyt przerażona ,żeby robić test. :errr: Tragedia...
Akuku podziwiam za czwóreczkę . Jak w ogóle sobie dajesz radę? Tzn. chodzi mi o to, czy ci bardzo ciężko,czy masz jakąś pomoc. Bo ja zawsze myślałam,że matki trójki i więcej dzieci nie mają na nic czasu i są wiecznie zabiegane. :no2: Ale poznałam jedną babeczkę z 6 dzieci i śmiała się,że tak naprawdę czy 3,czy 6, to już jej różnicę przestało robić. :-D:-D
A jeszcze jedno mnie męczy... Z córką ćwiczymy czytanie teraz, takie krótkie teksty ze szkoły itp. I ja strasznie niecierpliwa jestem, zdarza się,że podnoszę głos na nią,bo zaczyna się śmiać,wymyśla zamiast czytać. Gwoli ścisłości: mieszkamy w Niemczech i oczywiście czytamy po niemiecku. Chciałabym jej to na spokojnie tłumaczyć,ale po prostu mnie po 10 minutach trafia jak widzę,że ona sobie robi jaja albo zgaduje...;/ Jakieś rady?? PLEASE.:confused:

Miciurka tez mieszkam w Niemczech ale z synem problemu nie mam super czyta i naprawde plynnie w polskim i niemieckim. U nas tez jest system Antolin i u mnie fajnie sie sprawdza ze wzgledu na to ze jemu zalezy jak najwiecej punktow zebrac za dobre odpowiedzi z danej książki :)

Ja was podziwiam bo ja zamknelam swoj warsztat na Amen !!! Żadnych dzieci więcej ;)

Karotka - testuj to i tak Cię nie ominie ;) hihi , a może być tak że ze stresu się spóźnia ;), no staraj się chyba do córki poważnie gadać ze teraz nie czas na wyglupy, nie wiem co Ci poradzić mój mały dopiero 3 latka będzie miał w tym roku wiec nam do szkoły daleko ;)

Kamilka masz synka i córkę o ile dobrze pamiętam to już spełniona może jakbyś miała dzieci jednej płci to by cię korciło spróbować ;) - kto wie :) .

Miciurka no właśnie zdecydowana nie jestem...Tak pośrodku.bo w sumie trójka to jednak nie dwójka. :hmm: A teraz dowcip miesiąca: spóźnia mi się @. Jestem zbyt przerażona ,żeby robić test. :errr: Tragedia...
Akuku podziwiam za czwóreczkę . Jak w ogóle sobie dajesz radę? Tzn. chodzi mi o to, czy ci bardzo ciężko,czy masz jakąś pomoc. Bo ja zawsze myślałam,że matki trójki i więcej dzieci nie mają na nic czasu i są wiecznie zabiegane. :no2: Ale poznałam jedną babeczkę z 6 dzieci i śmiała się,że tak naprawdę czy 3,czy 6, to już jej różnicę przestało robić. :-D:-D
A jeszcze jedno mnie męczy... Z córką ćwiczymy czytanie teraz, takie krótkie teksty ze szkoły itp. I ja strasznie niecierpliwa jestem, zdarza się,że podnoszę głos na nią,bo zaczyna się śmiać,wymyśla zamiast czytać. Gwoli ścisłości: mieszkamy w Niemczech i oczywiście czytamy po niemiecku. Chciałabym jej to na spokojnie tłumaczyć,ale po prostu mnie po 10 minutach trafia jak widzę,że ona sobie robi jaja albo zgaduje...;/ Jakieś rady?? PLEASE.:confused:

Karotka zapraszam Cię na wątek Będę mamą 2016 ;)

reklama
Karotka ;) radze sobie . Sa dni ze jest ciezko.. np przy chorobach.. asa dni ze mi sie nic nie chce.. sa dni ze robie bardza duzo.. w innych malo haha albo ja mysle ze malo.
Ogolnie mam m ale to normalne..innej pomocy nie mam.

Co do czytania to nic na sile..moj Viki robi identycznie . Patrzy na obrazki i zgaduje.. i tez mnie czasem syrzela .. tynbardziej ze Alex uczy sie z checia a Viki to maly leser ;p
Moze sprobuj jakis nagrod ? Np jesli poczyta cos tam to naklejke.. 5 naklejek -kino albo cos.

Do góry