reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Adela DSC_0835.jpg

Załączniki

• DSC_0835.jpg
    DSC_0835.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 53
Elayna mój wazy 7 kg już maly ciężarek,
krowko Ty wiesz,ze jest sliczna Twoja malenka,
Kamilka ja nie polecam mireny, ale gro dziewczyn je ma i sa mega zadowolone, mi jeszcze libido po niej spadlo, ale fakac się można wszędzie bez obaw, to jest plus :tak:

Krowkabordo cudowna niunia ☺
Wiecie co a mnie na stare lata alergia chyba złapała ...wszystkie objawy na to wskazują eh... udanego weekendu życze ☺

hop hop! co tam u Was? ja powoli wracam do żywych, zatoki nadal męczą ale nie jest już tak źle jak kilka dni temu, siedzę w domu do czwartku więc mam nadzieję, że jak w piątek wrócę do pracy to będę już zdrowa.

mam małego stresa od 2 tygodni, położna środowiskowa na której zajęcia chodzę raz w tygodniu do Gminnego Ośrodka Zdrowia zauważyła, że mam trochę za wysokie ciśnienie i puls, ciśnienie tak średnio ok 130 (raz 138, raz 129) na 90, puls między 90 a 100. :baffled:
Potem jak byłam u lekarza z powodu zatok, lekarka też mi zmierzyła ciśnienie i też zwróciła uwagę, że ciut za wysokie :baffled:

ogólnie od 8 maja mierzę sobie 2-3 razy dziennie ciśnienie, zawsze po dłuższym spoczynku no i o ile to pierwsze waha się 120-135 to to drugie cały czas jest ok 90.

oczywiście powiem o tym Ginowi na wizycie (28.05) ale jak myślicie, takie ciśnienie to powód to zmiartwienia czy jeszcze nie muszę świrować, że zaraz trafię do szpitala.

ps. jak poczytałam o nadciśnieniu w ciąży w necie to ciśnienie zaraz mi skoczyło bo pisali tam o odklejeniu się łożyska, poważnych zaburzeniach w rozwoju dziecka a nawet o możliwości śmierci dziecka. Nigdy więcej nie wpiszę żadnych objawów w google, bo pół nocy nie spałam, czuwając, licząc ruchy Małej i zastanawiając się czy wszystko z nią ok. :-(

Karola spokojnie ja cala ciaze identyczne mialam i nic sie nie dzialo jesli przekroczy 140 /100 to juz jest zmartwienie ale skoro masz takie od dluzszego czasu to jest norma poprostu zwieksza sie ilosc krwi do przetransportowania i tak bywa ...

miałam awarię neta :-)

krowkabordo moja ma już 5300g hehe :-) ale od tygodnia bebilon poszedł w ruch bo mam anemię i nawalam z mlekiem a teraz jeszcze tak ciepło to Julcia potrafi wypić 80ml a po 1,5 godziny kolejne 80ml dzisiaj na śniadanko wypiła 80ml a po 30 minutach 60ml :-)
ale śliczna jest Twoja niunia :-)

Taka fajna pogoda,w końcu dzieciaczka można odkryć,wystawić trochę do świata hehe ale widzę kfiatki takie że szok,byłam wczoraj w przychodni i dzieciak na oko ponad rok w ogrodniczki jeansowe,bluzka,kurtka,czapka i sandały :-D a moja młodsza a w skarpetkach,geterkach i bodziaki
Byłam z nią wczoraj na ważenie bo nie mam na co szczepić bo nie szczepię ;-) i po skierowania na usg bioderek i do specjalisty bo mała ma napięcie po lewej stronie i ta główka odkształcona o której pisałam,po lekarskiemu asymetrię ułożenia :-D :-) czekać nie mam zamiaru no i denerwuje się niemiłosiernie gdy układam ją tak żeby odwracała głowę w przeciwnym kierunku,tak się złości że już kombinuje jak się odwracać,przez to to nawet nabrała wprawy w chwytaniu i wyciąga wszystko co jej podłożę obok główki a nogami tak macha że się odwraca na brzuch i na plecy hehe

karola mi trochę skakało ciśnienie przy Kubie ale było jeszcze bezpiecznej wielkości ale podobne do Ciebie,puls bywał większy

ja też mam foto ale Kuby bo zapozował,potem dorzucę kluski :-)

oswfa8.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry