reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
jeszcze raz napisze, ze jest przesliczny!!!!!!

Akuku - urodzilas w 38 tyg, pewnie gdyby byl w 40 mialby tyle co Viki:tak:

jest bardzo do Jarka podobny :-):-)

niech Ci sie zdrowo chowa

mi sie przyplatalo zapalenie piersi i cierpie:-( dreszcze, bol wszystkiego...

Tilli masz racje.

Ojj wspolczuje zapalenia piersi... ja pokarmu ndal nie mam I zaczynam sie martwic bo to juz dwie doby minely. Maly spal na mnie w nocy..o 2 musialam formule podac 15 ml. Ehh ja chce karmic cycem.

Witam

Akuku gratuluję!!!! Co do pokarmu mocz piersi w ciepłej wodzie masuj i przystawiaj małego powinnas szybciej rozbujac.. do tego piwko bezalkoholowe...

Tiliu wspolczuje ja wczoraj miałam gin.. i nic wszystko super piersi też a dziś mnie boli jedną:( no i masuje i przystawiam mała może rozbije ..

Moja dziś kończy 2 miesiące.. a taka kluska sie robi że szok i długa sie zrobiła bardzo..i to tylko na moim cycu... W poniedziałek szczepienie pierwasze.. a że tu nie ma jak u nas na NFZ to muszę wybrać między 6w1 a 5w1:/

hej, jak ten czas leci ja już weszłam w 36 tc :szok:w sumie za dwa tygodnie mogę już rodzic, Tili przykładaj cieply lisc z kapusty (o ile posiadasz), pomaga:tak:, Akuku ja dostałam mega pokarmu w czwartej dobie, ale tak mnie wywalilo,ze myslalam ze zwariuje :tak:a wcześniej nic i Matylda tylko mi sutki zmacerowala i krew leciała :eek:wiec teraz nie przystawię Mlodego az do trzeciej -czwartej doby. bo znowu będę gryzc sciany z bolu.

Mlodego czuje w każdej części brzucha, bidok ma ciasno i się wierci, wyciąga, obija :tak:

Kasoku ale to ssanie pobudza laktacje inaczej mozesz nie miec pokarmu, mi mowia ze wlasnie jak najczesciej przystawiac, ja jeszcze pobudzam laktatorem.

KAmilka rozgrzeje dzis piersi, pije jeszcze herbatke z hippa na laktacje. No juz max jutro pojutrze piwinnam dostac pokarmu.

Przystawiam malego, ladnie ssie i jak dalej jest niespokojny to dokarmiam z takiego kubeczja dla niemowlakow. Maly ma duza chec ssania i nawet smok mu przypasil ale tylko jak glodny nie jest.

Dziekuje za gratulacje.

Akuku ja przez 5 dni mialam tylko siare - na 6 dobe dostalam mlesia

przystawuaj przystawiaj:tak:

Kasoku :-):-) no lada moment!!

dziekuje za rady :*

Niestety nauczona bolescia sutkow i krwawieniem takim,ze potem nie umiałam przystawić Matyldy jak już mleko mi na całego leciało nie będę od razu przystawiać :no:, bo potem co ja zrobie, po scianach już nie chce chodzic:no:a karmic chce:tak:wiec rady nie rady (za które dziekuje) ale tym razem sprobuje tak.

Witam

Akuku gratuluję!!!! Co do pokarmu mocz piersi w ciepłej wodzie masuj i przystawiaj małego powinnas szybciej rozbujac.. do tego piwko bezalkoholowe...

Tiliu wspolczuje ja wczoraj miałam gin.. i nic wszystko super piersi też a dziś mnie boli jedną:( no i masuje i przystawiam mała może rozbije ..

Moja dziś kończy 2 miesiące.. a taka kluska sie robi że szok i długa sie zrobiła bardzo..i to tylko na moim cycu... W poniedziałek szczepienie pierwasze.. a że tu nie ma jak u nas na NFZ to muszę wybrać między 6w1 a 5w1:/

dobra rada,bo faktycznie to prawda,mi wycieka mleko na ogół po kąpieli gdy cycuchy są cieplutkie

nie ma chyba piwa bezalkoholowego...no niby u Nas mówią że Karmi ale one ma %

Akuku jesz normalnie ? może tu tkwi problem,ja przy Kubie miałam potop w dobę po i to taki że połowa ze mnie się wylała po wymasowaniu piersi bo się nie dało chodzić,takie kamienie miałam hehe a po 3 miesiącach ciach po mleku miałam.Słyszałam też o dobrych skutkach po łuskach kakaowych,ale może być z nimi ciężko by gdzieś kupić

akurat na suwaczku mi się wyświetla coś co mnie zastanawiało,bo wypływa mi z cycoli biaława wydzielina i do tego żółtawa ale widzę że to zwą siara haha

reklama
Do góry